ORDRE AAR/191/2008, de 28 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la producció i comercialització dels productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/191/2008, de 28 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la producció i comercialització dels productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural té com a objectiu, entre d'altres, impulsar la producció de productes agroalimentaris de qualitat, entre els quals es troben els d'origen animal.

En aquest sentit es considera convenient donar suport a aquest àmbit de la producció mitjançant diferents activitats de foment.

En conseqüència, s'estableix una línia d'ajut destinada a incentivar l'aplicació de sistemes de control de la traçabilitat per als operadors que incorporin programes de producció de productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal que impliquen totes i cada una de les fases de producció i comercialització, mitjançant la contribució al finançament de les despeses derivades de l'assistència tècnica necessària per al desenvolupament i la posada en funcionament d'aquests sistemes, així com de certes despeses que suposen la seva implantació, entre elles els costos derivats de la realització de controls de qualitat efectuats per tercers.

Per tot això, es considera convenient convocar els ajuts descrits anteriorment, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per fomentar la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal, els quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article anterior.

Article 3

3.1 El termini per a la presentació de les sol·licituds s'estableix fins al dia 31 de maig de 2008.

3.2 Els ajuts que estableix aquesta Ordre van a càrrec de la partida pressupostària AG06 061-D/770000115/6131 del pressupost del DAR per a l'any 2008 per una quantia màxima de 100.000 euros.

3.3 L'òrgan competent per a la tramitació del procediment és el Servei de Denominacions i Marques de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

3.4 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent és el director o la directora d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i a aquest efecte nomenarà una Comissió de valoració de sol·licituds que serà l'òrgan col·legiat per a la valoració de les sol·licituds presentades, constituït pel subdirector o la subdirectora general de Qualitat Agroalimentària, el subdirector o la subdirectora general de Ramaderia i el/la cap del Servei de Denominacions i Marques.

3.5 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és de cinc mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'ha d'entendre que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

3.6 Contra la resolució del director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat 3.5 d'aquest article.

3.7 Els ajuts atorgats es faran públics al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis territorials i dels serveis centrals del DAR. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició transitòria

Acreditació dels organismes independents de control

Si l'organisme de control encara no ha obtingut l.acreditació que estableix l'apartat 3.2.b) de les bases, el DAR haurà de certificar que compleix la norma EN45011, que té un sistema de control objectiu i imparcial i que disposa de personal qualificat i dels recursos necessaris per desenvolupar la seva funció.

En aquest cas, en el moment de la justificació prevista a l'apartat 10 d'aquesta Ordre, l'organisme de control haurà de demostrar documentalment que la seva sol·licitud d'acreditació ha estat admesa a tràmit en una entitat d'acreditació, d'acord amb els procediments que estableix el Reial decret 2200/1995, de 28 de desembre, que aprova el Reglament de la infraestructura per a la qualitat i la seguretat industrial.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 28 d'abril de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment de la tramitació dels ajuts per fomentar la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal de Catalunya.

.2 Definicions

2.1 A efectes d'aquesta Ordre seran d'aplicació les definicions que preveuen l'article 3 de la Llei 8/2003, de 24 d'abril, de sanitat animal, i l'article 2 del Reglament CE 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE dels ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i pel qual es modifica el Reglament CE 70/2001.

2.2 Tanmateix, s'entendrà per:

  1. Productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal: la carn, la llet, els ous, la mel i els cargols de terra destinats al consum humà, obtinguts a partir d'animals de producció d'explotacions que participen en programes de producció de qualitat i que siguin produïts d'acord amb el que s'hi disposa.

  2. Programa de producció de qualitat: és el programa, aprovat pel DAR, que apliquen les persones productores amb la finalitat que, mitjançant mecanismes de control encomanats a entitats independents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR