ORDRE IRP/496/2009, de 16 de novembre, per la qual es crea el Comitè de Seguretat i Anàlisi de la Informació en el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/496/2009, de 16 de novembre, per la qual es crea el Comitè de Seguretat i Anàlisi de la Informació en el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

L'impacte de l'ús de les tecnologies de la informació i les comunicacions afecta l'operativa, els processos i l'organització interna del treball i fan necessari reforçar la coordinació interna per optimitzar els recursos i l'eficiència de l'organització.

La complexitat de les tecnologies de la informació i comunicacions corporatives del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i la necessitat de decidir, coordinar i seguir les polítiques, plans i assignació de recursos sobre seguretat de la informació, de forma compatible amb les indicacions i estàndards que fixa el Govern, fa necessari crear un òrgan especialitzat de caràcter col·legial que garanteixi el compliment de la legislació vigent i preservi la seguretat de la informació.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya genera grans i creixents volums d'informació d'orígens heterogenis que, convenientment processada i analitzada, pot convertir-se en una font extraordinària de coneixement enriquidor que repercuteixi en una millora de la qualitat dels serveis a la ciutadania i a la societat.

En administrar de forma efectiva la informació de l'organització s'assegura l'increment de la producció i s'obtenen múltiples beneficis en temps de resposta per al servei a la ciutadania. El Comitè que es vol crear potenciarà els beneficis de compartir i gestionar la informació a tots els nivells de l'organització des del més bàsic fins al més elevat per oferir una resposta adequada en temps i forma als requeriments d'informació del Departament.

Alhora, cal garantir que l'ús d'aquests instruments i la interconnexió dels sistemes es faci amb ple respecte a la confidencialitat de les dades personals de la ciutadania, d'acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades personals.

De conformitat amb el que s'ha exposat i vist el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Creació i objecte del Comitè

Es crea, adscrit a la Secretaria General del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, el Comitè de Seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR