DECRET 310/1996, de 17 de setembre, de creació de la Comissió per a la commemoració del 700 Aniversari de la Universitat de Lleida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'anàlisi dels aspectes històrics, demogràfics, socials i econòmics, juntament amb l'estudi de les demandes de titulació, de les necessitats dels diversos sectors econòmics, socials i culturals, contrastats amb la realitat universitària actual, va decidir al Govern de la Generalitat de Catalunya a impulsar la creació de la Universitat de Lleida, la qual va tenir lloc en virtut de la Llei 34/1991, de 30 de desembre, aprovada pel Parlament de Catalunya.

La nova Universitat de Lleida, ultra atendre les demandes actuals i futures pel que fa a estudis universitaris, recull l'esforç, el treball i la voluntat de la comunitat universitària lleidatana, i ha de tenir vocació de continuïtat amb la seva il·lustre antecessora, que fou la primera universitat de Catalunya, creada per butlla papal d'1 d'abril de 1297 i per privilegi reial de 2 de setembre de 1300, que li conferiren el jus ubique docendi, que donava als seus ensenyaments el valor internacional d'Estudi General, i que fou anorreada per la força després de la Guerra de Successió.

La commemoració del 700 Aniversari de la creació de la Universitat de Lleida, la primera Universitat que va néixer a Catalunya, vol expressar la voluntat de retrobar els orígens, d'enllaçar amb la tradició de la institució universitària, i d'invitar a una reflexió a fi d'assolir la seva permanent millora i adaptació a la demanda social.

Per tot el que s'ha exposat, a proposta del conseller de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió per a la commemoració del 700 aniversari de la Universitat de Lleida-Estudi General, amb la missió d'assessorar en la preparació i programació, estimular i vehicular la participació d'entitats i organismes de relleu cultural i econòmic i coordinar els actes commemoratius del 700 Aniversari de la seva creació.

Article 2

La Comissió té els òrgans següents: La presidència d'honor. Les vicepresidències. Les vocalies. La direcció acadèmica.

Article 3

Els òrgans de la Comissió estaran integrats pels membres següents:

  1. Presidència d'honor: El President de la Generalitat de Catalunya.

  2. Vicepresidències: Els consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya, en els quals el President podrà delegar la presidència. L'alcalde de Lleida. El president de la Diputació de Lleida. El rector de la Universitat de Lleida.

  3. Vocalies: El comissionat per a Universitats i Recerca. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR