DECRET 98/2001, de 3 d'abril, de creació de la Comissió de la Commemoració del 150è Aniversari del Naixement d'Antoni Gaudí.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

98/2001, de 3 d’abril, de creació de la Comissió de la Commemoració del 150è Aniversari del Naixement d’Antoni Gaudí.

L’any 2002 se celebra el 150è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí (1852-1926), màxima figura representant de l’arquitectura modernista i amb una àmplia repercussió internacional. L’obra de Gaudí representa una de les aportacions més rellevants de l’arquitectura catalana dels segles XIX i XX.

La seva qualitat artística esdevé una contribució de la cultura del nostre país al patrimoni universal i representa, també, un gran valor testimonial de la cultura del nostre poble.

El seu estil personal, exuberant, expressiu i de solucions estètiques molt avançades, representa un punt de referència per a tots els nostres creadors. Les seves valuoses aportacions tècniques han representat innovacions importants per a l’arquitectura en aspectes tan essencials com la mateixa concepció dels edificis i els procediments constructius, els materials, l’ús de les arts i els oficis, l’aplicació de la geometria de l’espai i el disseny d’objectes.

El Govern de la Generalitat de Catalunya dóna suport a l’acord pres pel Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, en sessió ordinària de 28 d’abril de 1999, de declarar l’any 2002 Any Internacional Gaudí, i convida a participar en les múltiples iniciatives socials i institucionals a l’entorn de la figura i l’obra de Gaudí, que tindran lloc durant el 2002. La creació de la Comissió de la Commemoració del 150è Aniversari del Naixement d’Antoni Gaudí permetrà coordinar i potenciar aquest conjunt d’activitats.

La Generalitat de Catalunya dóna suport a les múltiples iniciatives socials institucionals que a l’entorn de la figura i l’obra de Gaudí tindran lloc durant el 2002. La creació de la Comissió de la Commemoració del 150è Aniversari del Naixement d’Antoni Gaudí permetrà coordinar i potenciar aquest conjunt d’activitats.

A proposta del conseller de Cultura i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió de la Commemoració del 150è Aniversari del Naixement d’Antoni Gaudí, que té com a objectiu divulgar l’obra d’aquest arquitecte, així com establir lligams de cooperació entre institucions i persones interessades a participar en aquest gran esdeveniment.

Article 2

La Comissió té els òrgans següents:

a) El Comitè d’Honor.

b) El Consell Promotor.

c) La Comissió Executiva.

d) El Consell Artístic.

Article 3

El Comitè d’Honor té la composició següent:

a) Presidència d’Honor: S.M. la Reina.

b) Presidència: el president de la Generalitat de Catalunya.

c) Vicepresidència primera: l’alcalde de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR