DECRET 301/1991, d'11 de desembre, de creació de la Comissió Nacional de la Commemoració del Centenari del Naixement de Joan Miró.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduÔt les modificacions que estableix el Decret 187/1992.

L'any 1993 es commemora el centenari del naixement de Joan MirÛ. La import‡ncia d'aquest artista catal‡ i la seva decisiva aportaciÛ a l'art contemporani justifiquen que el Govern de la Generalitat impulsi la commemoraciÛ d'aquest esdeveniment.

Per aixÚ, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la ComissiÛ Nacional de la CommemoraciÛ del Centenari del Naixement de Joan MirÛ, adscrita al Departament de Cultura, amb la missiÛ d'estimular, organitzar i coordinar els actes commemoratius del centenari del naixement de Joan MirÛ.

Article 2

La ComissiÛ tindr‡ els Úrgans seg¸ents:

  1. ComitË d'Honor.

  2. ComissiÛ Executiva.

  3. Consell ArtÌstic.

  4. Comissari.

Article 3

El ComitË d'Honor tÈ la composiciÛ seg¸ent:

  1. Presidents: el president de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Pilar Juncosa, vÌdua de MirÛ.

  2. Vice-presidents: el conseller de Cultura, l'alcalde de Barcelona i el president de la FundaciÛ MirÛ.

  3. Vocals: el director general de PromociÛ Cultural, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, l'alcalde de Tarragona, l'alcalde de Mont-roig del Camp i el president de la FundaciÛ Museu d'Art Contemporani. El conseller de Cultura substituir‡ el president de la Generalitat en els casos d'absËncia o de malaltia.

Article 4

Correspon al ComitË d'Honor aprovar el programa d'actes commemoratius del centenari i establir les directrius d'actuaciÛ de la ComissiÛ.

Article 5

La ComissiÛ Executiva est‡ constituÔda per:

  1. President: el director general del Patrimoni Cultural.

  2. Vocals: el regidor de DifusiÛ i Relacions Culturals de l'Ajuntament de Barcelona, el delegat d'Arts Pl‡stiques del Departament de Cultura, el director de la FundaciÛ Joan MirÛ, el director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona i el Comissari de la CommemoraciÛ.

Article 6

Correspon a la ComissiÛ Executiva executar les tasques d'organitzaciÛ i coordinaciÛ dels actes commemmoratius i fer-ne el seguiment.

Article 7

La ComissiÛ Executiva ser‡ assistida en les seves funcions per un consell artÌstic, integrat per personalitats rellevants del mÛn de la cultura i de les arts, nomenades pel president de la Generalitat de Catalunya.

Article 8

El comissari ser‡...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR