ORDRE MAH/417/2005, de 19 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/417/2005, de 19 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

Atesa la Llei 22/2003, de 15 d'abril, de protecció dels animals, en la que es declara espècie protegida l'abellerol (Merops apiaster);

Atès que l'abella de la mel és una espècie d'interès especial d'acord amb el Decret 110/2003, de 15 d'abril;

Atès que l'abellerol causa pèrdues a l'apicultura pel seu efecte depredador i dissuasiu i amb l'objecte de facilitar el manteniment d'aquesta activitat que té efectes profunds en la conservació dels ecosistemes i de la biodiversitat per l'efecte polinitzador de les abelles i amb l'objecte de protegir l'abellerol;

Atès el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre, i es convoquen les corresponents a l'any 2005.

Article 2

El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Aquesta convocatòria es dota amb un import màxim de 120.000 euros per al 2005, que es finança a càrrec de la partida pressupostària MA04D/480000100/4422.

Els crèdits inicials indicats es poden modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

4.1 Els ajuts es tramitaran, resoldran i notificaran d'acord amb el que preveuen les bases 5, 6 i 7.

4.2 El règim de recursos és establert a la base 7.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà del dia que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 d'octubre de 2005

Salvador Milà i Solsona

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex 1

Bases reguladores dels ajuts destinats a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol.

.1 Objecte dels ajuts

S'estableix una línia d'ajuts per compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol.

Els ajuts tindran per objecte ajudar i facilitar l'activitat dels apicultors que treballen amb l'abella de la mel (Apis mellifera) en les zones d'abundància molt alta, alta i mitjana d'abellerol, que s'indiquen a l'annex 2 d'aquesta Ordre, atès que aquest ocell els fa disminuir la producció de mel i a l'important efecte de l'abella de la mel en la conservació de la biodiversitat, per la seva acció polinitzadora.

No són subvencionables les actuacions que disposin d'altres línies d'ajut específiques del Departament de Medi Ambient i Habitatge amb l'objectiu de protegir l'abellerol.

.2 Quantia dels ajuts

  1. Per activitat en zones amb abellerol.

    12 euros per arna a les zones d'abundància molt alta d'abellerol.

    8 euros per arna a les zones d'abundància alta d'abellerol.

    4 euros per arna a les zones d'abundància mitjana d'abellerol.

  2. Per reposició de baixes d'abelles reines.

    12 euros per arna, només pel 25% de les arnes amb dret a un ajut d'acord amb les presents bases a les zones d'abundància molt alta d'abellerol.

    .3 Beneficiaris

    3.1 Poden optar als ajuts els apicultors professionals a títol principal que tinguin arnes situades al territori de Catalunya, de forma permanent des del 15 de juny al 15 de setembre de 2005, a les zones amb abundància moderada, alta o molt alta, segons la zonificació de l'annex 2 d'aquesta Ordre, i que hagin patit l'efecte de l'abellerol i ho hagin comunicat per escrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge durant l'any 2004. El nombre màxim d'arnes amb dret a l'ajut per sol·licitant serà de 750 arnes.

    3.2 S'entén com a apicultor professional el que tingui més de 150 arnes, tingui actualitzat el full del cens del llibre d'explotació, tingui actualitzada la fulla de registre del programa sanitari de la cartilla d'apicultor.

    .4 Sol·licituds i documentació

    4.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar en imprès normalitzat facilitat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, i s'han de presentar, dins del termini que estableix la convocatòria, als Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Girona (c. Ultònia, 10-12, 3r, 17002 Girona), Tarragona (av. Cardenal Vidal i Barraquer, 12-14, entresol, 43005 Tarragona), Lleida (ronda de Sant Martí, 2-6, 25006 Lleida), Terres de l'Ebre (c. Miquel Granell, 2, 43870 Amposta) i Barcelona (Travessera de Gràcia, 56-58, 6è, 08006 Barcelona), a la seu central de la Direcció General del Medi Natural (c. Doctor Roux, 80, 08017 Barcelona) o del Departament de Medi Ambient i Habitatge (av. Diagonal, 523-525, 08029 Barcelona).

    També podran presentar-se als llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    Els interessats podran obtenir els impresos en les esmentades dependències i també a través d'Internet al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge (www. mediambient.gencat.net).

    4.2 Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

  3. DNI o NIF del sol·licitant.

  4. Sol·licitud de transferència bancària per a pagament del tresor de la Generalitat a creditors particulars (model EF13), facilitat per les oficines especificades al punt 4.1 o al web www.gencat.net/economia/.

  5. Copia de la comunicació per escrit de les pèrdues produïdes per l'abellerol durant l'any 2004 dirigides al Departament de Medi Ambient i Habitatge convenientment registrada.

  6. Memòria on figurin les arnes acollides a l'ajut, el municipi o municipis on estiguin instal·lades.

  7. Declaració sobre l'obtenció d'altres ajuts per la mateixa finalitat.

  8. Declaració de no estar incurs en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 18 de novembre, general de subvencions.

  9. Certificat de concessió del programa sanitari per les arnes de l'associació o agrupació descrits pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca l'any 2004.

  10. Còpia de la darrera declaració de la renda (any 2004), on figuri que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR