DECRET de 28 de novembre de 1978, sobre regulació de l'exercici de les competències transferides a la Generalitat en matèria d'Interior i d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Amb data 2 de novembre de 1978, l'Administració de l'Estat va transferir a la Generalitat de Catalunya les competències en les matèries d'Administració local i d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses, a què es referia el Reial Decret 2115/1978, de 26 de juliol.

D'acord amb la disposició transitòria quarta de l'esmentat Reial Decret, el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de 18 de març de 1978 i el Decret de la Presidència de la Generalitat de 18 de setembre de 1978, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

- Les competències administratives en matèria

d'Interior i d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses a què es refereix el Reial Decret 2115/1978, les exercirà el Consell Executiu, el Conseller de Governació i els altres òrgans que depenen d'aquest Departament.

Article 2

- Pertoca al Consell Executiu de la

Generalitat, respecte a les competències que han estat transferides en matèries d'Administració local i d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses:

  1. La constitució i dissolució d'entitats locals menors.

  2. La constitució de qualsevol tipus de Mancomunitats voluntàries i d'agrupacions forçoses de municipis.

  3. L'alteració del nom i de la capitalitat dels municipis.

  4. La realització de qualsevol mena d'actes d'intervenció i de tutela a què fa referència l'article 1.5 del Reial Decret 2115/1978, de 26 de juliol, l'exercici dels quals actes ha estat transferit.

  5. L'aprovació d'estatuts de consorcis.

  6. L'assenyalament de les directrius per dur a terme la distribució, sectorial i territorial, dels recursos de què disposa la Generalitat per a l'acompliment del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya.

  7. L'aprovació, a proposta del Conseller de Governació, del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya d'acord amb les directrius esmentades a l'apartat anterior.

Article 3

- Són de la competència del Conseller de

Governació:

  1. Els afrontaments de termes municipals.

  2. La distribució del terme municipal en districtes i la reforma, augment o minva dels ja existents.

  3. La iniciació d'ofici dels expedients d'alteració dels termes municipals.

  4. El nomenament de Comissions gestores o de vocals gestors.

  5. La resolució de recursos d'alçada impugnant les decisions de suspensió d'acords municipals decretats pel Director...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR