DECRET 6/1992, de 20 de gener, sobre normes complementàries per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1992.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Una vegada feta la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya per mitjà del Decret del Govern de la Generalitat 1/1992, de 20 de gener, cal adoptar les disposicions complementàries adients i adaptar la normativa vigent a les característiques especials d'aquests comicis a l'efecte de facilitar-ne el desenvolupament.

Per tant, a proposta dels consellers de Governació i de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les juntes electorals provincials seran competents a l'efecte de la presentació de coalicions electorals i candidatures, i per a la seva posterior proclamació. El nomenament dels representants i els administradors electorals s'efectuarà davant les juntes electorals esmentades.

Article 2

Els partits i les federacions que estableixin un pacte de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions hauran de comunicar-ho a les juntes electorals provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, amb els requisits i terminis que estableix l'article 44 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny. El mateix procediment se seguirà pel que fa a les notificacions de crèdits bancaris per a despeses electorals. Les juntes electorals provincials, un cop finalitzada la campanya electoral, als efectes procedents, hauran de fer la tramesa d'una relació certificada de les notificacions esmentades al Departament de Governació.

Article 3

El dia en què tingui lloc la votació, cada mesa electoral disposarà, com a mínim, d'una urna transparent ajustada a les característiques que figuren a l'annex 1 d'aquest Decret. Les urnes es lliuraran contra un justificant de recepció a les juntes electorals de zona, les quals, al seu torn i després del muntatge i precinte previs, les posaran a disposició dels presidents de les meses electorals. Davant les meses electorals, i per tal d'assegurar el secret del vot, es disposarà d'una cabina, que s'ajustarà a les característiques i dimensions assenyalades a l'annex 2 d'aquest Decret. Així mateix, i prop d'aquesta cabina, hi haurà una taula amb un nombre suficient de paperetes i sobres de cada candidatura.

Article 4

S'aproven els models de paperetes, sobres i documentació electoral, que reuniran les característiques i condicions d'impressió assenyalades a l'annex 3 d'aquest Decret. Tots els impresos inclosos als annexos esmentats tindran caràcter oficial i seran confeccionats i distribuïts per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR