DECRET 304/1991, de 24 de desembre, pel qual es complementa el Decret 152/1991, de 17 de juny, de regulació de les confraries de pescadors.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atès el que preveu el Decret 152/1991, de 17 de juny, de regulació de les confraries de pescadors, el qual assenyala que s'establiran els principis bàsics i el sistema de comptabilitat que, d'acord amb la normativa vigent, hauran d'adoptar les confraries a fi de procedir a la seva normalització i homogeneïtzació;

Vista també la necessitat de completar algunes de les normes que preveu el Decret esmentat;

A proposta dels consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La comptabilitat de les confraries de pescadors de Catalunya s'ajustarà a les normes comptables que figuren a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

2.1 Les confraries de pescadors exigiran als compradors de peix en llotja la presentació d'un aval bancari per poder mantenir un saldo deutor amb la confraria superior a 300.000 pessetes. 2.2 Per a saldos inferiors a les 300.000 ptes., les confraries, si ho consideren adequat, podran exigir també la presentació d'un aval.

Article 3

L'increment de les despeses de la confraria no previstes al pressupost només podrà efectuar-se si prèviament ha sigut acordat un augment de les quotes que cobreixin l'import de la despesa. En aquests casos, la quota de retorn sobre les vendes efectuades fora de la confraria d'origen no serà inferior a la que li correspondria si s'efectués la venda en la confraria mateixa. L'import serà recaptat per la confraria on s'efectua la venda i lliurat a la confraria d'origen. Qualsevol altre finançament de la variació del pressupost requerirà autorització prèvia de la Direcció General de Pesca Marítima.

Article 4

La Intervenció General del Departament d'Economia i Finances i la Direcció General de Pesca Marítima del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca podran demanar la documentació que considerin necessària per tal de comprovar el compliment del que estableix aquest Decret.

Disposició final Es faculta els consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè dictin les normes que calguin per al desenvolupament d'aquest Decret.

Barcelona, 24 de desembre de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Macià Alavedra i Moner Conseller d'Economia i Finances

Joan Vallvé i Ribera Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

El Pla de comptabilitat adaptat per a les confraries té l'estructura següent: Quadre de comptes. Comptes anuals. Pressupost anual. Tant els principis comptables com les normes de valoració a aplicar per part de les confraries seran els que estableix el Pla general de comptabilitat aprovat pel Reial Decret 1643/1990, de 20 de desembre. Els comptes anuals comprenen el balanç, el compte de pèrdues i guanys i la memòria. Aquests documents hauran de ser redactats amb claredat i mostrar la imatge fidel del patrimoni, de la situació financera i dels resultats de la confraria. El balanç i el compte de pèrdues i guanys s'ha adaptat per a les confraries a partir dels models inclosos en el Pla general de comptabilitat esmentat. La memòria que completa, amplia i comenta la informació continguda en el balanç i compte de pèrdues i guanys es formularà en els mateixos termes que fixa el Pla general de comptabilitat esmentat. El pressupost pretén recollir totes les previsions en relació amb les obligacions a contreure i els drets a reconèixer en l'exercici per part de la confraria. S'inclouran tant les derivades de les activitats ordinàries de les confraries com les que tinguin el seu origen en noves inversions o obtenció de recursos de caire plurianual. El primer grup recull els ingressos i les despeses de l'exercici llevat d'aquells que no impliquin cobraments o pagaments com ara els treballs realitzats per la confraria per al seu immobilitzat, les amortitzacions, les provisions, etc. En el segon grup s'inclouran la compra i la venda d'immobilitzat, l'atorgament i la recuperació de crèdits, el retorn de l'endeutament viu i la formalització de nou endeutament. Aquest pressupost es liquidarà anualment a fi de poder contrastar les desviacions que s'hagin produït en el proppassat exercici.

Quadre de comptes simplificat i adaptat per a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR