ORDRE PTO/79/2010, de 18 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades als ajuntaments de Catalunya que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/79/2010, de 18 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades als ajuntaments de Catalunya que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

L'article 42 de la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres (DOGC núm. 5288, de 31 de desembre de 2008), autoritza el Departament de Política Territorial i Obres Publiques perquè, a càrrec del Fons de foment del programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial creat per la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris i viles que requereixen atenció especial, i en la proporció que el Departament estableixi, pugui formalitzar convenis amb els ajuntaments, destinats a noves actuacions que han de servir per completar i consolidar les millores assolides mitjançant la realització del projecte d'intervenció integral i incrementar la cohesió social.

A fi d'assolir més eficàcia i eficiència en la tramitació dels procediments de subvencions, i amb la voluntat de garantir la continuïtat d'aquesta actuació, s'ha considerat oportú aprovar aquestes noves bases reguladores generals que han de regir tots els procediments de subvencions destinades als ajuntaments de Catalunya que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

Per això, d'acord amb les previsions del capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, així com els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases per a la concessió de subvencions destinades als ajuntaments de Catalunya que hagin completat les actuacions dels projectes d'intervenció integral a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de febrer de 2010

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquesta línia de subvencions té per objecte, de conformitat amb les previsions de l'article 42.1 de la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres, donar suport als ajuntaments de Catalunya en el finançament de noves actuacions que han de realitzar els ajuntament que hagin completat projectes d'intervenció integral en barris a l'empara de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en aquestes bases les noves actuacions que han de realitzar els ajuntaments de Catalunya dins d'un àmbit definit com a àrea urbana d'atenció especial que hagi estat objecte del corresponent projecte d'intervenció integral, i que derivin de les propostes de continuïtat incloses a l'informe d'avaluació final del projecte que preveu l'article 19 del Decret 369/2004, de 7 de desembre, pel qual es desplega la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. Les actuacions s'han de referir, principalment, a intervencions que comportin millores de caràcter social i de dinamització econòmica, i no han d'haver obtingut finançament en el projecte inicial.

2.2 Només poden ser subvencionades aquelles actuacions que, a criteri de la Comissió de gestió del fons de foment del programa de barris i àrees urbanes, i d'acord amb els raonaments inclosos en la proposta de continuïtat, es considerin necessàries per consolidar i millorar la situació social i econòmica de l'àrea urbana d'atenció especial.

2.3 El pressupost de les actuacions subvencionables no pot superar els 4 milions d'euros ni el 30% del pressupost total del programa d'intervenció integral ja executat.

2.4 Les subvencions s'atorgaran amb càrrec al Fons de foment del programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial.

.3 Beneficiaris

3.1 Poden ser beneficiaris de les subvencions que regulen aquestes bases els ajuntaments de Catalunya que hagin completat projectes d'intervenció integral i hagin presentat l'informe d'avaluació final a què fa referència la base 2.1. A l'informe hi ha de figurar una proposta de continuïtat que exposi, de manera raonada i detallada, les noves actuacions que es proposen per tal de redreçar les mancances encara existents en l'àrea urbana d'atenció especial, que inclogui la descripció i justificació dels objectius perseguits i especifiqui el seu cost i calendari d'implementació.

3.2 Aquests han de complir, en tot cas, els requisits següents:

  1. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  2. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Generalitat de Catalunya i l'Administració General de l'Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

    .4 Despeses subvencionables i import de les subvencions

    4.1 Es consideren despeses subvencionables les que tinguin una relació directa amb l'actuació subvencionada i es duguin a terme abans que acabi el termini de justificació que, a aquest efecte, s'inclourà en la convocatòria.

    Només serà subvencionable l'IVA que gravi el valor de les despeses, en cas que el beneficiari de la subvenció tingui la consideració de consumidor final.

    4.2 Cada convocatòria fixarà la posició pressupostària a què s'han d'imputar les subvencions i determinarà la quantia màxima per a aquesta línia.

    4.3 Cadascuna de les subvencions concretes correspondrà al percentatge que, sobre el pressupost global de l'actuació subvencionable, es fixi en la convocatòria corresponent.

    .5 Compatibilitat de les subvencions

    La percepció de les subvencions concedides és compatible amb la percepció de subvencions procedents d'altres fonts, públiques o privades, sempre que no se superi el cost total de les actuacions.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR