DECRET 34/1993, de 9 de febrer, sobre la composició i el funcionament del Consell Superior de la Cooperació.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Atès que l'article 115.2 del text refós de la Llei de cooperatives de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, disposa que s'han de determinar per reglament les funcions del president i dels vice-presidents, el procediment de nomenament dels seus membres i el règim de les substitucions o les delegacions de funcions entre els membres del Consell;

Vist el que estableix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el dictamen preceptiu emès per la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Del Consell Superior de la Cooperació El Consell Superior de la Cooperació és un organisme col·laborador de la Generalitat de Catalunya en tot l'àmbit de competències que sobre cooperatives li pertoquen.

Article 2

Naturalesa jurídica El Consell Superior de la Cooperació és un òrgan consultiu, de participació i mediació de l'Administració de la Generalitat, i desenvoluparà les seves funcions amb autonomia funcional en el marc de competències que té encomanades.

Article 3

Domicili El Consell Superior de la Cooperació té el seu domicili a la ciutat de Barcelona.

Capítol 2 De la composició del Consell Superior de la Cooperació

Article 4

Composició del Consell Superior de la Cooperació El Consell Superior de la Cooperació està integrat pels membres següents:

  1. El conseller competent en matèria de cooperatives, que actua com a president.

  2. Dotze representants de l'Administració de la Generalitat; un d'ells és el director general de Cooperatives i Societats Anònimes Laborals, que exerceix el càrrec de vice-president primer.

  3. Tretze membres en representació de les diverses branques de federacions de cooperatives, entre els quals hi haurà el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, que exercirà el càrrec de vice-president segon.

  4. Quatre persones de competència i vàlua reconegudes en el camp de la cooperació.

  5. Un secretari, amb veu i sense vot.

Article 5

Nomenament dels membres del Consell 5.1 Els membres del Consell Superior de la Cooperació seran nomenats pel Govern de la Generalitat, a proposta dels organismes als quals han de representar, de la manera següent:

  1. El president del Consell Superior de la Cooperació serà el conseller competent en matèria de cooperatives. El director general de Cooperatives i Societats Anònimes Laborals exerceix el càrrec de vice-president primer.

  2. Els dotze representants de l'Administració de la Generalitat, entre els quals figurarà el vice-president primer, seran proposats pels departaments que corresponguin: Sis membres seran designats pels departaments de Benestar Social, d'Economia i Finances, de Sanitat i Seguretat Social, d'Ensenyament, de Política Territorial i Obres Públiques, i de Comerç, Consum i Turisme. Dos membres seran designats per cadascun dels departaments d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'Indústria i Energia. L'Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives proposarà un membre representant en el Consell Superior de la Cooperació.

  3. La Confederació de Cooperatives de Catalunya proposarà tretze membres representants de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR