DECRET 135/1991, de 31 de maig, pel qual es determina la composició i la localització geogràfica de la Junta Arbitral del Transport dins el territori de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol, de delegació de facultats de l'Estat a les comunitats autònomes en relació amb els transports per carretera i per cable regula, en el seu article 12, la delegació, en favor de les comunitats autònomes, de les funcions que la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres, atribueix a les juntes arbitrals del Transport;

La promulgació del Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'ordenació dels transports terrestres, que determina la composició, les funcions i el procediment de les juntes arbitrals del Transport, fa necessari l'establiment efectiu d'aquest òrgan a Catalunya.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit d'actuació Es constitueix, dins l'àmbit territorial de Catalunya, una Junta Arbitral del Transport que tindrà la seu a la ciutat de Barcelona.

Article 2

Composició de la Junta 2.1 La Junta Arbitral del Transport es compon d'un president i de quatre vocals. Tant el president com els vocals són nomenats per la Direcció General de Transports. 2.2 El president i dos vocals seran designats entre el personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb coneixement de les matèries que siguin de competència de la Junta. El president ha de ser llicenciat en dret. Un dels dos vocals esmentats actuarà, a més, com a secretari de la Junta Arbitral. 2.3 Un dels dos vocals restants representarà o bé els carregadors o bé els usuaris, segons que es tracti de controvèrsies relatives al transport de mercaderies o al transport de viatgers, i l'altre representarà o bé les empreses del sector del transport o bé les de les seves activitats auxiliars i complementàries. 2.3.1 Per ocupar la vocalia en representació dels usuaris i dels carregadors seran nomenades dues persones a proposta de les associacions representatives dels usuaris o de les associacions representatives dels carregadors, segons es tracti de transports de viatgers o de mercaderies. 2.3.2 La vocalia de representació de les empreses de transport o de les activitats auxiliars i complementàries d'aquest serà ocupada, segons l'activitat a què es refereixi la controvèrsia, per un representant de les empreses de:

  1. Transport regular de viatgers.

  2. Transport discrecional de viatgers.

  3. Transport urbà de viatgers.

  4. Transport de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR