DECRET 74/1992, de 9 de març, pel qual es regula la composició, l'organització i el funcionament de la Comissió Catalana de Seguretat Viària.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 21/1991, de 25 de novembre, de creació de l'Institut Català de Seguretat Viària, regula en el títol 2 els trets bàsics pel que fa a la composició, l'organització i el funcionament de la Comissió Catalana de Seguretat Viària, fòrum permanent d'anàlisi, reflexió, debat i participació de les entitats públiques i privades relacionades amb aspectes de la persona, el vehicle, la via, el trànsit i l'entorn que incideixen en la disminució dels accidents i les víctimes del trànsit a Catalunya.

Aquest Decret, d'acord amb les previsions legals i a l'empara de l'habilitació que conté la disposició final 2 de la Llei 21/1991, desplega la composició, l'organització i el funcionament de l'esmentada Comissió, a fi que pugui realitzar eficaçment les tasques que té assignades.

Atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Governació i, d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

La Comissió Catalana de Seguretat Viària es regeix per les disposicions contingudes al títol 2 de la Llei 21/1991, de 25 de novembre, de creació de l'Institut Català de Seguretat Viària, per aquest Decret i per la resta de disposicions aplicables.

Article 2

La Comissió Catalana de Seguretat Viària, organisme consultiu en tot el que té relació amb l'impuls i la millora de la seguretat viària, és adscrit a l'Institut Català de Seguretat Viària, el qual n'aporta la infrastructura i el suport administratiu.

Capítol 2 Composició i organització

Article 3

La Comissió Catalana de Seguretat Viària s'organitza en ple, subcomissions, grups d'experts i nuclis comarcals de seguretat viària.

Secció 1 Del ple

Article 4

4.1 El ple, presidit pel conseller de Governació, té com a vice-president primer el director de l'Institut Català de Seguretat Viària, i com a vice-president segon, el director general de Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. 4.2 Són vocals nats del ple la resta de membres del Consell de Direcció de l'Institut Català de Seguretat Viària. 4.3 També són vocals del ple els membres següents:

  1. El director de l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil del Departament d'Indústria i Energia.

  2. El director de l'Institut Català per al Desenvolupament del Transport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

  3. El president de la Federació Catalana de Tallers de Reparació d'Automòbils (FECATRA).

  4. El president de la Comissió Tècnica d'Assegurances d'Automòbils de la Unió Catalana d'Entitats Asseguradores i de Capitalització (UCEAC).

  5. El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC).

  6. El president de Prevenció d'Accidents de Trànsit (PAT).

  7. Un representant de l'Ajuntament de Barcelona, a proposta d'aquesta corporació.

  8. Un representant de les concessionàries d'autopistes i túnels de peatge de Catalunya, a proposta del delegat del Govern de la Generalitat a les autopistes.

  9. Un representant de les empreses de transports de Catalunya, a proposta de les subcomissions existents a l'Institut Català per al Desenvolupament del Transport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

  10. Un representant de la Confederación Española de Automoción a Catalunya, pel que fa a aquells aspectes del sector de l'automoció respecte dels quals no s'integri en el ple un òrgan col·legiat representatiu a nivell de Catalunya, a proposta del director de l'Institut Català de Seguretat Viària.

  11. Un representant de les mutualitats de conductors de Catalunya (Montepíos), a proposta del director de l'Institut Català de Seguretat Viària.

  12. Un representant de les universitats catalanes que tinguin especialització en matèries relacionades amb la seguretat viària, a proposta del Consell Interuniversitari de Catalunya. 4.4 Els vocals que s'esmenten a les lletres g), h), i), j), k) i l) de l'apartat anterior són nomenats pel conseller de Governació. 4.5 Quan ho aconsellin els assumptes a tractar, es podran convocar en qualitat de consultors, amb veu i sense vot, a les reunions del ple els representants d'organismes, entitats o associacions que portin a terme activitats relacionades amb la seguretat viària.

Article 5

5.1 El coordinador general de la Comissió Catalana de Seguretat Viària, adscrit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR