RESOLUCIÓ de 5 d'agost de 1999, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

de 5 d’agost de 1999, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l’adequació a la legalitat, s’inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Vistos els Estatuts del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya aprovats en l’Assemblea constituent de 14 de novembre de 1998 i en Assemblea General Extraodinària de 12 de juny de 1999;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, i el Reglament de col·legis professionals de Catalunya, aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 184/1994, de 26 de juliol, i la Llei 15/1996, de 15 de novembre, de creació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya;

Atès que el text dels Estatuts regula les determinacions prescrites a l’article 11.3 de la Llei de col·legis professionals, i s’adequa a la legalitat vigent;

Atès que del contingut dels Estatuts esmentats es desprèn l’estructura interna i el funcionament democràtics del Col·legi;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials i que s’han complert tots els tràmits establerts;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i disposar-ne la inscripció al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiquin els Estatuts esmentats al DOGC, annexos a aquesta Resolució.

Barcelona, 5 d’agost de 1999

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya

Capítol 1

De la naturalesa, les finalitats i les funcions

Article 1

Naturalesa

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per al compliment de les seves finalitats.

Article 2

Legislació per la qual es regeix

Aquesta corporació de dret públic es regeix per aquests Estatuts; per la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals de Catalunya; pel Decret 329/1983, de 7 de juliol, que va aprovar el Reglament de col·legis professionals de Catalunya i per l’altra legislació comunitària, estatal o autonòmica que l’afecti.

Article 3

Relació amb la Generalitat de Catalunya

3.1 El CEESC, en tot el que fa referència als aspectes institucionals i corporatius es relacionarà amb el Departament de la Generalitat de Catalunya que tingui atribuïdes les competències.

3.2 En tot el que respecta als continguts de la professió es relacionarà amb els Departaments del Govern de la Generalitat la competència dels quals tingui relació amb la professió d’educador social.

3.3 Quan calgui, dins dels corresponents marcs competencials, el CEESC es podrà relacionar també amb l’Administració de l’Estat i els organismes superestatals.

Article 4

Relació amb altres organismes professionals i públics

4.1 El CEESC, com a col·legi d’educadores i educadors socials únic en l’àmbit de Catalunya, podrà establir acords de reciprocitat i cooperació amb altres col·legis o associacions professionals de fora d’aquest àmbit territorial.

4.2 El CEESC podrà establir amb els organismes professionals estrangers i internacionals les relacions que, en el marc de la legislació vigent, consideri convenients en cada moment.

Article 5

Incorporació al col·legi

5.1 D’acord amb el que disposa l’article 9.2 de la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals de Catalunya, és un requisit indispensable per a l’exercici de la professió d’educador social la incorporació al Col·legi.

5.2 Amb la finalitat de quedar subjectes a les corresponents competències d’ordenació i de control, els professionals inscrits en un col·legi d’educadores i educadors socials d’una altra demarcació territorial comunicaran al CEESC les actuacions que realitzin dins del seu àmbit territorial.

Article 6

Principis essencials

Són principis essencials de l’estructura interna i del seu funcionalment la igualtat dels seus membres, l’elecció democràtica dels seus òrgans de govern, l’adopció dels acords per majoria i la seva llibertat d’actuació dins del respecte a les lleis.

Article 7

Àmbit territorial i domicili

L’àmbit territorial del Col·legi és el del territori de Catalunya. El domicili radica a Barcelona ciutat, Via Laietana, 28, 4t A. Aquest domicili pot ésser modificat per acord de l’Assemblea General Ordinària si el nou domicili és a la ciutat de Barcelona i, en el supòsit contrari en Assemblea General Extraordinària.

Article 8

Finalitats essencials

Són finalitats essencials del Col·legi:

a) Ordenar l’exercici professional en qualsevol de les seves formes i modalitats.

b) Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l’Administració.

c) Defensar els interessos professionals dels col·legiats.

d) Vetllar perquè l’activitat professional s’adeqüi als interessos dels ciutadans.

e) Promoure el reconeixement social i professional de l’educació social.

Article 9

Funcions

Per al compliment de les seves finalitats, el Col·legi exercirà les funcions següents:

a) Fomentar la solidaritat entre els seus membres.

b) Vetllar per l’ètica professional i pel respecte als drets dels ciutadans.

c) Exercir la jurisdicció disciplinària en matèries professionals i col·legials.

d) Participar en els òrgans consultius de l’Administració quan aquesta ho requereixi.

e) Tenir la representació i defensa de la professió davant l’Administració, les institucions, els tribunals, les entitats i els particulars amb legitimació per ser part en tots aquells litigis que afectin els interessos professionals.

f) Podrà exercitar el dret de petició, d’acord amb la llei, i proposar aquelles reformes legislatives que consideri justes per a la defensa de la professió.

g) Promoure i desenvolupar la formació professional i fomentar el perfeccionament científic i tècnic dels col·legiats.

h) Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional, cultural, assistencial, de previsió i anàlegs que siguin d’interès per als col·legiats.

i) Prendre mesures i, si és procedent, exercitar les accions legals oportunes per impedir l’intrusisme en la professió.

j) Evitar la competència deslleial entre els col·legiats.

k) Intervenir, com a mediador i amb procediments d’arbitratge, en els conflictes que, per motius professionals, se suscitin entre col·legiats.

l) Procurar una correcta ordenació de les especialitats professionals, mitjançant les vies participatives que siguin procedents.

  1. Emetre informes i dictàmens en procediments judicials o administratius en el quals es discuteixin qüestions relatives a honoraris professionals.

  2. Informar a iniciativa pròpia i preceptivament a l’Administració sobre els projectes de llei i les disposicions de diferent rang que facin referència a les condicions generals de l’exercici professional.

o) Exercir aquelles funcions que li siguin encomanades per l’Administració, mitjançant la realització d’estudis, l’emissió d’informes, l’elaboració d’estadístiques i altres activitats que li siguin sol·licitades o que acordi per iniciativa pròpia.

p) Complir i fer complir als col·legiats la legislació aplicable i aquests Estatuts, així com les normes i les decisions adoptades pels òrgans col·legiats en matèria de la seva competència.

q) Totes aquelles altres funcions que li siguin atribuïdes per les disposicions legals o que siguin beneficioses per als interessos dels seus col·legiats i s’encaminin al compliment dels objectius col·legials.

Capítol 2

De l’adquisició, la denegació i la pèrdua de la condició de col·legiat

Article 10

Dret d’incorporació

D’acord amb el que disposa l’article 15 del Reglament de col·legis professionals de Catalunya, per ésser admès al Col·legi caldrà tenir la titulació acadèmica o professional o reunir els requisits que exigeixin les Lleis.

Article 11

Condicions per col·legiar-se

11.1 Les condicions requerides per col·legiar-se, pel que fa a l’acreditació acadèmica o professional són les regulades per la Llei 15/1996, de 15 de novembre, de creació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

11.2 A més, les condicions administratives seran les següents:

a) Sol·licitud escrita a la Junta de Govern.

b) Abonament de la quota d’incorporació.

c) Aportació de la documentació acreditativa de la possessió del títol i aquells altres documents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR