RESOLUCIÓ JUS/3043/2011, de 5 de desembre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Advocats de Terrassa.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/3043/2011, de 5 de desembre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Advocats de Terrassa.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Terrassa a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, incoat arran de la sol·licitud de 29 de desembre de 2010, del qual resulta que en data 28 de setembre de 2011 es va presentar el text dels Estatuts adaptat als preceptes de la Llei esmentada, aprovat en les assemblees generals extraordinàries del Col·legi de dates 2 de desembre de 2010 i 24 de maig de 2011;

Atesos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret legislatiu 3/2010, de 5 d'octubre, per a l'adequació de normes amb rang de llei a la Directiva 2006/123/CE, del Parlament i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior; i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució JUS/1690/2004, de 7 de juny (DOGC núm. 4154, de 15.6.2004);

Vist que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Vist que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Terrassa a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar-ne la inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya;

—2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 5 de desembre de 2011

M. Pilar Fernández Bozal

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d'Advocats de Terrassa

Preàmbul

Els presents Estatuts responen a la necessitat d'adaptació a la nova normativa que afecta els col·legis professionals. Amb l'entrada en vigor de la Normativa de l'Advocacia Catalana, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el 6 d'abril de 2009, es fa necessària l'adaptació de l'Estatut del Col·legi d'Advocats de Terrassa, tant a aquell text com a l'Estatut General de l'Advocacia Espanyola. Amb ocasió de l'adaptació també s'han introduït reformes parcials d'alguns articles que s'entenien obsolets o que requerien una nova redacció degut a la nova normativa que és aplicable al Col·legi.

Títol 1

Del Col·legi

Article 1

Constitució i règim jurídic

1.1 El Col·legi d'Advocats de Terrassa, constituït el dia 31 d'octubre de 1930 i integrat per un nombre de col·legiats residents a la ciutat i partit judicial superior als que exigeixen les disposicions legals vigents, s'ha regit fins ara pels Estatuts aprovats per la Resolució del Ministeri de Justícia, de 30 de juny de 1931, i modificats per les assemblees generals extraordinàries de dates 4 de febrer de 1983 i 23 de desembre de 1987, amb les modificacions aprovades per l'Assemblea General Extraordinària de 19 de juny de 1993, i adequats a la legalitat en data 5 de març de 1993, i publicats en el DOGC el 31 de març de 1993; i modificats per les assemblees generals extraordinàries de dates 27 de març i 28 d'abril de 2003, publicats al DOGC de data 15 de juny de 2004.

1.2 D'ara endavant es regirà per aquests Estatuts, l'Estatut General de l'Advocacia Espanyola, la Normativa de l'Advocacia Catalana, i el Reglament de col·legis professionals de Catalunya, així com per la legislació vigent, autonòmica, estatal i europea, en matèria de col·legis professionals i per la resta de normativa que li sigui aplicable.

1.3 L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa és una corporació de dret públic emparada per la llei, de caràcter professional, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per al compliment dels seus fins, representada per una Junta de Govern, pel degà i per les assemblees de col·legiats.

Article 2

Demarcació i domicili

2.1 La demarcació del Col·legi comprèn la del territori dels partits judicials de Terrassa i Rubí-Sant Cugat.

2.2 El domicili social del Col·legi és al carrer Gabriel Querol, 21-23, de Terrassa. Compta igualment amb delegacions a l'edifici judicial de Terrassa i Rubí i, previ acord de l'Assemblea pot establir-ne d'altres dins del seu àmbit territorial per al millor compliment de les seves finalitats i una major eficàcia de les funcions col·legials.

Article 3

Col·legiats

El nombre d'advocats que pot incorporar-se al Col·legi és il·limitat; han de ser admesos per la Junta de Govern tots els llicenciats en dret que ho sol·licitin per escrit i compleixin les condicions legals i/o reglamentàries.

Article 4

Idioma oficial

Les llengües oficials del Col·legi són el català i el castellà. Nogensmenys, la llengua pròpia del Col·legi és el català. Com a tal, el català és la llengua d'ús preferent en les comunicacions i relacions internes i externes del Col·legi amb els col·legiats, els ciutadans i les administracions.

Article 5

Finalitats i funcions

5.1 Són finalitats essencials de la corporació l'ordenació de l'exercici de la professió, la representació exclusiva d'aquesta, la defensa dels interessos professionals dels col·legiats, el compliment de la funció social que correspon a l'advocacia i la col·laboració en la promoció i administració de la justícia.

5.2 Funcions públiques del Col·legi d'advocats de Terrassa:

Són funcions públiques del Col·legi:

  1. Garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional. A aquest efecte, el Col·legi ha d'ordenar en l'àmbit de llur competència l'exercici de la professió d'acord amb el marc legal aplicable, vetllant pel compliment dels deures i de les obligacions de les persones col·legiades, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans, i proposar a l'Administració l'adopció de mesures en relació amb l'ordenació i la regulació de l'accés i l'exercici de la professió.

  2. Vetllar pels drets i pel compliment dels deures i les obligacions dels col·legiats i perquè no es produeixin actes d'intrusisme, de competència deslleial o altres actuacions irregulars en relació amb la professió col·legiada, adoptant, si s'escau, les mesures i emprendre les accions establertes per l'ordenament jurídic.

  3. Exercir la potestat disciplinària sobre llurs col·legiats, en els termes establerts per la llei i les normes pròpies de la professió.

  4. Emetre els visats necessaris en els termes i amb els efectes que estableix la normativa corresponent.

  5. Participar en el procediment d'obtenció de l'acreditació d'aptitud per a l'exercici de la professió.

  6. Promoure i facilitar la formació inicial així com també la continuada de les persones col·legiades que permeti garantir llur competència professional.

  7. Adoptar les mesures necessàries per a facilitar l'exercici professional no permanent, en compliment del que estableixen la normativa de la Unió Europea i les lleis.

  8. Col·laborar amb l'Administració pública mitjançant la participació en òrgans administratius quan així es prevegi legalment, i emetre els informes que ens siguin requerits per òrgans o autoritats administratives i judicials.

  9. Informar sobre els projectes de disposicions que afectin l'exercici de la professió o la institució col·legial.

  10. Fomentar l'ús i la normalització del català com a llengua d'utilització preferent entre les persones col·legiades, entre tots els operadors jurídics i en les relacions d'aquests amb l'Administració, així com en els àmbits institucionals i socials en els que s'exerceix la professió.

  11. Informar en els processos judicials i administratius en els quals es discuteixin qüestions relatives a honoraris professionals.

  12. Elaborar i aprovar llurs pressupostos i regular i fixar les aportacions dels col·legiats.

  13. Les altres funcions de naturalesa pública que els atribueix la legislació vigent.

    5.3 Altres funcions

    Com a entitats de base associativa privada, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR