RESOLUCIÓ JUS/1768/2009, de 16 de juny, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Protètics Dentals de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/1768/2009, de 16 de juny, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Protètics Dentals de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Protètics Dentals de Catalunya del qual resulta que, en dates 4 de març de 2009 i 29 d'abril de 2009, es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en l'Assemblea General Extraordinària del Col·legi de data 3 de març de 2009;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 16 de maig de 2000 (DOGC núm. 3146, de 24.5.2000);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Protètics Dentals de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar-ne la inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 16 de juny de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi de Protètics Dentals de Catalunya

Títol 1

Del Col·legi

Capítol 1

Conceptes generals

Article 1

El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya és l'organització professional dels protètics dentals que exerceixen a Catalunya, i té com a finalitat la seva representació davant la Generalitat, l'Administració de l'Estat, el Consell General de Col·legis de Protèsics Dentals d'Espanya i davant la resta d'entitats públiques i entitats corporatives del seu entorn, així com la defensa general de l'exercici professional d'acord amb els interessos i les necessitats de la societat i exercir totes les funcions que li assigni la legislació vigent i aquests Estatuts.

És una corporació de dret públic de caràcter representatiu i amb personalitat jurídica pròpia, independent de l'Administració pública, que gaudeix de plena capacitat d'obrar. La representació legal del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya, tant en judici com fora correspon al president o a qui legalment el substitueixi.

El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya té el tractament d'il·lustre i el seu president, el d'il·lustríssim.

Article 2

El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya resta emparat per la Llei de col·legis professionals de Catalunya i per l'altra legislació comunitària, estatal o autonòmica que l'afecti.

Article 3

El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya exercirà en tot cas la representació col·lectiva i oficial dels protètics dentals en l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 4

Han de pertànyer obligatòriament al Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya tots els protètics que exerceixin la professió a Catalunya, tant els que tinguin la titulació oficial en pròtesi dental regulada a la legislació vigent com els que hagin estat legalment habilitats de conformitat amb la normativa sobre la matèria. I això, independentment que treballin per compte propi o d'altri, i que es dediquin a la fabricació i comercialització (incloent-hi la importació i l'exportació), l'assessorament, la formació i la demostració tècnica, així com a qualsevol de les modalitats d'exercici professional que es puguin desenvolupar per la condició de protètic dental, a excepció del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya, en què no serà necessari el requisit de col·legiació, pel que fa a l'exercici amb caràcter exclusiu de les funcions i les activitats pròpies de la seva professió que exerceixen per compte d'aquestes administracions.

Qualsevol professional col·legiat en un altre col·legi de l'Estat que exerceixi l'activitat amb caràcter ocasional en l'àmbit territorial del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya està obligat a comunicar-ho, amb caràcter previ a l'inici dels actes professionals.

Si un professional ciutadà europeu, establert amb caràcter permanent i col·legiat en qualsevol país de la Unió Europea, vol exercir amb caràcter ocasional a Catalunya, no cal que es col·legiï, però ha de comunicar l'exercici al Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya a l'inici de la seva activitat, independentment que s'apliquin les normes comunitàries que corresponguin.

Article 5

El català és la llengua pròpia del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya. Qualsevol persona té dret a obtenir la traducció al castellà dels documents col·legials que l'afectin, i, si ho demana, a ser atesa en aquesta llengua.

Capítol 2

Relacions amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya i amb altres entitats i organismes de la mateixa professió

Article 6

Les relacions del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya es regeixen pels principis de coordinació i cooperació.

El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya es relacionarà amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i concretament amb els departaments que, per competències, li correspongui, d'acord amb els mecanismes de coordinació interdepartamental necessaris que el Govern estableixi.

El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya té el deure de lliurar a la Generalitat la informació que aquesta els requereixi en relació amb l'exercici de les seves funcions públiques. També té el deure d'elaborar i trametre a la Generalitat una memòria anual de la gestió econòmica, de les activitats realitzades, de les altes i les baixes produïdes i de les altres dades d'interès general que es desprenen del funcionament i de l'actuació del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya sobre la base del reglament que amb aquest efecte es dicti.

Article 7
  1. El Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya és autònom respecte a les altres entitats de la mateixa professió de fora del seu àmbit territorial.

  2. Les relacions del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya amb les entitats a què es refereix l'apartat anterior es regeixen pels principis de col·laboració i cooperació voluntàries i es formalitzen mitjançant un acord o un conveni, sense perjudici del dret d'accés, d'acció i de representació directa del Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya davant de totes les institucions de l'Estat i de les funcions de representació general que pugui complir.

Article 8

D'acord amb la legislació vigent, el Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya s'integrarà, si escau, en l'organització de protètics dentals de l'Estat en la forma que estatutàriament correspongui.

Capítol 3

Denominació, domicili i àmbit territorial

Article 9

La denominació és Col·legi Oficial de Protètics Dentals de Catalunya, l'àmbit és el de tot el territori català i el domicili oficial radica a Barcelona, c. de Provença, 337, 3r 1a.

Capítol 4

Finalitats i funcions

Article 10

Pertoca al Col·legi exercir les funcions públiques i els fins que li assigna, de manera general, la legislació vigent relativa als col·legis professionals, especialment els següents:

  1. Garantir i vigilar que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional.

  2. Ordenar l'exercici de la professió, en l'àmbit de la seva competència d'acord amb el marc legal aplicable, i vetllar pel compliment dels deures i les obligacions de les persones col·legiades, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans. També proposar a l'Administració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR