RESOLUCIÓ JUS/152/2010, de 14 de gener, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/152/2010, de 14 de gener, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya, del qual resulta que en dates 31 de març de 2009, 29 d'octubre de 2009 i 12 de novembre de 2009, es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat pel Consell en les reunions extraordinàries de dates 10 de març de 2009 i 15 d'octubre de 2009;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia, la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Estatuts del Consell vigents, declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 8 de novembre de 2000 (DOGC núm. 3268, de 17.11.2000) i la Resolució JUS/2288/2007, de 17 de juliol (DOGC núm. 4933, de 25.7.2007);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya;

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig es publiqui al DOGC, com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 14 de gener de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya

Capítol I

De les disposicions generals

Article 1

De la definició del Consell

El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya està integrat per tots els col·legis professionals de delineants existents a Catalunya, dels quals es constitueix en l'òrgan representatiu i executiu superior. És una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment de llurs finalitats.

Article 2

Del domicili i àmbit territorial

El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya tindrà el seu domicili a la ciutat de Barcelona, carrer de Balmes, 64, principal 1a. L'àmbit jurisdiccional del Consell abasta tot el territori de Catalunya.

Article 3

De la normativa d'aplicació

El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya es regirà pels presents Estatuts i, en el que no hi estigui previst, per la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals.

Capítol II

De la composició, les funcions i les disposicions generals del Consell

Article 4

Dels consellers

  1. El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya estarà composat per vuit consellers designats de la manera següent:

    1. Quatre consellers nats, que seran els degans o deganes dels col·legis de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

    2. Quatre consellers elegibles per les juntes de govern dels col·legis. La junta de govern de cada col·legi designarà un d'aquests quatre consellers. Aquests consellers elegibles hauran de tenir una antiguitat mínima de col·legiació de dos anys, i no haver estat sancionats disciplinàriament per falta greu o molt greu.

  2. Els consellers nats cessaran del seu càrrec en el moment en que cessin com a degans del seu col·legi respectiu, amb l'excepció que preveu, en el cas del president del Consell, l'article 8 dels presents Estatuts.

  3. Els consellers elegibles només podran ser substituïts quan, a partir del seu nomenament, la junta de govern s'hagi renovat, al menys, en un cinquanta per cent dels seus membres.

Article 5

De la incorporació de nous consellers

En el futur, en cas de creació de més col·legis, el Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya augmentaria el nombre dels seus consellers, i en tindrà tants com nous col·legis.

Article 6

De les funcions del Consell

  1. El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya té les funcions públiques següents:

    1. Exercir la representació i la defensa generals de la professió en l'àmbit de Catalunya i la coordinació dels col·legis professionals que els integren.

    2. Elaborar les normes relatives a l'exercici professional i al règim disciplinari comunes a la professió.

    3. Informar sobre els projectes normatius que els trameti el Govern o un departament de la Generalitat.

    4. Mitjançar en els conflictes que puguin sorgir entre els col·legis professionals o, si escau, resoldre'ls per via arbitral, i exercir les funcions disciplinàries en relació amb els membres dels òrgans de govern dels col·legis professionals.

    5. Aprovar llur pressupost i fixar equitativament la participació dels col·legis professionals en les despeses del Consell.

    6. Vetllar perquè l'actuació dels col·legis professionals s'ajusti a les normes que regulen l'exercici de la professió i perquè l'actuació col·legial s'ajusti al principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de manera que no es produeixi cap tipus de discriminació.

    7. Les altres funcions que els atribueix la Llei 7/2006.

  2. És funció dels consells de col·legis professionals elaborar un codi deontològic i de bones pràctiques, per al bon exercici de la professió, i mantenir-lo actualitzat. Aquesta funció s'ha d'exercir respectant les disposicions generals establertes en aquests àmbits.

  3. El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya també poden exercir altres funcions públiques per delegació del Govern.

  4. El Consell de Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya podrà exercir altres activitats de naturalesa privada, especialment en relació amb el foment, la creació i l'organització de serveis i prestacions en interès dels col·legis professionals i dels professionals col·legiats.

Article 7

Dels càrrecs...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR