RESOLUCIÓ JUS/678/2010, d'11 de març, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/678/2010, d'11 de març, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Economistes de Catalunya, del qual resulta que en data 21 de desembre de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en l'Assemblea general extraordinària del Col·legi de data 17 de desembre de 2009;

Atesos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució de 21 de desembre de 1984 (DOGC núm. 508, de 30.1.1985); la Resolució de 31 de maig de 1994 (DOGC núm. 1906, de 8.6.1994), i la Resolució de 17 de febrer de 1999 (DOGC núm. 2841, de 5.3.1999);

Vist que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Vist que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials, i que s'han complert tots els tràmits establerts;

Atès el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi d'Economistes de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar la seva inscripció al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 11 de març de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi d'Economistes de Catalunya

Títol I

Del Col·legi

Capítol únic

Disposicions generals

Article 1

Personalitat

L'Il·lustre Col·legi d'Economistes de Catalunya és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats. Gaudeix del rang i la preeminència de les corporacions de dret públic a tots els efectes civils i administratius.

El Col·legi d'Economistes de Catalunya es regeix pel que estableixen aquests Estatuts, per la Llei de col·legis professionals aprovada pel Parlament de Catalunya, per altres disposicions complementàries que pot emetre l'òrgan de govern de la Generalitat de Catalunya, i per la resta de normativa que li sigui d'aplicació.

En la seva actuació i funcionament se sotmet als principis democràtics i al règim de control pressupostari anual.

Article 2

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del Col·legi comprèn el territori de Catalunya. La seva seu es fixa a Barcelona, a l'avinguda Diagonal, 512, principal, amb seus territorials a les ciutats de Girona, Lleida i Tarragona. La Junta de govern pot establir altres representacions col·legials per a l'apropament de la tasca col·legial als seus membres, el millor compliment de les seves finalitats i una major eficàcia de les seves funcions.

El Col·legi pot establir relacions amb altres col·legis, consells autonòmics o estatals i altres organitzacions per mitjà de la formalització d'acords entre les entitats interessades.

Article 3

Membres del Col·legi

El Col·legi està integrat per les persones col·legiades, associades i precol·legiades.

Els/les col·legiats/ades són les persones físiques que compleixen els requisits exigits per a l'exercici de la professió i no pateixen cap impediment legal.

Els/les associats/ades són les persones físiques que, en possessió d'una titulació universitària, manifesten la seva voluntat d'adherir-se al Col·legi d'Economistes de Catalunya. La condició d'associat no habilita per a l'exercici de la professió i és excloent amb la condició de col·legiat o precol·legiat. La Junta de govern determina reglamentàriament les condicions d'incorporació dels associats.

Poden ser precol·legiats/ades els estudiants dels darrers cursos dels estudis d'economia i d'empresa, que habiliten per a l'exercici de la professió d'economista, i que compleixen els requisits que es determinen reglamentàriament.

Els associats i els precol·legiats poden gaudir dels serveis que específicament els ofereix el Col·legi. En cap cas gaudeixen de drets polítics.

Article 4

Societats professionals

Les societats professionals s'adscriuen al Col·legi per mitjà del Registre de societats professionals creat a aquest efecte, i se sotmeten a les mateixes obligacions deontològiques que les persones col·legiades, de conformitat amb el que estableixen la Llei de societats professionals i els reglaments col·legials.

Article 5

Finalitats

El Col·legi té per finalitats:

En relació a la professió:

  1. Tenir la representació dels interessos generals de la professió davant tercers així com defensar-los en benefici dels col·legiats/ades i de les societats professionals.

  2. Vetllar perquè l'activitat professional ofereixi a la societat les garanties suficients de qualitat i competència.

  3. Ordenar i reglamentar l'exercici de la professió mitjançant l'emissió de normes tècniques i ètiques d'actuació.

  4. Vetllar perquè la professió s'ajusti a les normes ètiques i jurídiques que la regulen.

  5. Exercir la funció disciplinària.

  6. Vetllar perquè els seus membres gaudeixin, en l'exercici de la professió, de les llibertats, les garanties, així com de la reputació i la consideració degudes.

  7. Cooperar amb els/les col·legiats/ades i les societats professionals pel que fa al compliment dels deures que els imposen les normes que regulen l'exercici de la professió.

  8. Fomentar el desenvolupament de la professió i el perfeccionament de la legislació sobre les matèries que li són pròpies.

  9. Adoptar les mesures necessàries per facilitar l'exercici professional no permanent, en compliment del que estableixen la normativa de la Unió Europea i les lleis.

  10. Informar en els processos judicials i administratius en els quals es discuteixen qüestions relatives a honoraris i aranzels professionals i altres temes d'interès per a la professió.

    En relació amb els membres del Col·legi:

  11. Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional, tècnic, cultural, de previsió i d'altres anàlegs que siguin d'interès.

  12. Promoure i desenvolupar la formació permanent dels seus membres, que permeti garantir la seva competència professional.

  13. Visar els projectes i els treballs de les persones col·legiades en els termes i amb els efectes que estableix la normativa corresponent.

  14. Fomentar l'ús de la llengua catalana entre els seus membres i en els àmbits institucionals i socials en els quals s'exerceix la professió.

    A més, té les següents finalitats genèriques:

  15. Protegir els interessos dels usuaris dels serveis professionals que presten els/les col·legiats/ades.

  16. Col·laborar amb l'Administració en les competències que aquesta li delega i participar en els seus òrgans consultius.

  17. Col·laborar amb altres entitats i corporacions, tant d'àmbit estatal com estranger, i amb organismes internacionals.

  18. Constituir tribunals arbitrals per dirimir qüestions entre parts, les quals se sotmeten a la decisió d'aquells a l'empara de la legislació vigent.

  19. Informar sobre els projectes normatius que regulen matèries que constitueixen l'àmbit d'actuació professional dels economistes.

  20. Les altres funcions de naturalesa pública que els atribueixi la legislació vigent.

Article 6

Idioma del Col·legi

El català és la llengua d'ús ordinari del Col·legi d'Economistes de Catalunya, sens perjudici del dret dels seus membres a fer servir qualsevol altra de les llengües oficials de l'Estat a Catalunya.

Article 7

Comunicacions

Les comunicacions als membres del Col·legi es realitzen per mitjans telemàtics, per correu postal o per qualsevol altre mitjà que la Junta determini.

Article 8

Terminis

Sempre que no s'estableix expressament el contrari, els terminis s'assenyalen per dies hàbils, excloent del còmput els dissabtes, els diumenges, els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR