RESOLUCIÓ JUS/2068/2002, de 9 de juliol, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2068/2002, de 9 de juliol, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya.

Vistos els Estatuts del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya aprovats en Assemblea Constituent del Col·legi de 14 de juny de 2001 i en l'Assemblea General extraordinària de 19 d'abril de 2002;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, i el Reglament de col·legis professionals de Catalunya, aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya i la Llei 3/2001, de 9 d'abril, de creació del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya;

Atès que el text dels Estatuts regula les determinacions prescrites a l'article 11.3 de la Llei de col·legis professionals, i s'adequa a la legalitat vigent;

Atès que del contingut dels Estatuts esmentats es desprèn l'estructura interna i el funcionament democràtics del Col·legi;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

-1 Declarar l'adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya i disposar-ne la inscripció al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

-2 Disposar que es publiquin els Estatuts esmentats al DOGC, annexos a aquesta Resolució.

Barcelona, 9 de juliol de 2002

Josep-D. Guàrdia i Canela

Conseller de Justícia

Annex

Títol 1

Disposicions generals

Capítol 1

De la constitució, naturalesa i abast del Col·legi

Article 1

Constitució

D'acord amb la Llei 3/2001, de 9 d'abril, publicada al DOGC del 19 d'abril de 2001, es constitueix el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya, en endavant el Col·legi, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment dels seus fins i l'exercici de les seves funcions.

El Col·legi podrà usar també el seu acrònim, format per les lletres COEIC.

Com a col·legi oficial, gaudirà del rang i la preeminència de les corporacions de dret públic a tots els efectes civils i administratius.

Article 2

Definició del Col·legi

El Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya és una institució pública catalana que aglutina els enginyers/es en informàtica, els representa, els organitza, els protegeix i els millora, tot vetllant per un adequat exercici de la professió, amb garantia de qualitat i voluntat de servei a la societat i a la ciutadania.

El Col·legi es vertebra al voltant de quatre eixos: el col·legiat/da, el ciutadà/na i l'empresa i Catalunya.

Article 3

Disposicions legals

A més a més de la Llei 3/2001 i dels presents estatuts, el Col·legi es regirà per les disposicions legals aplicables. S'esmenten en particular les següents:

En l'àmbit estatal, la Llei 2/1974, de 13 de febrer (BOE de 15 de febrer de 1974), modificada per la Llei 74/1978, de 26 de desembre, per adaptar-la a la Constitució espanyola, estableix les normes reguladores dels col·legis professionals. Posteriorment, la Llei 7/1997, de 14 d'abril (BOE del 15 d'abril de 1997), estableix mesures liberalitzadores en matèria de col·legis professionals. Més recentment, el Reial decret llei 6/1999, de 16 d'abril, corregit el 28 d'abril, i el Reial decret llei 6/2000, de 23 de juny, també van venir a modificar la Llei 2/1974.

En l'àmbit català, el Parlament de Catalunya va aprovar el 17 de desembre de 1982 la Llei 13/1982, de col·legis professionals (DOGC de 29 de desembre de 1982), i la Generalitat de Catalunya aprovà el 7 de juliol de 1983, pel Decret 329/1983, el Reglament de col·legis professionals de Catalunya (DOGC del 2 de setembre de 1983). Finalment, el Decret legislatiu 1/1986 de 4 d'agost modificà la Llei 13/1982 per adaptar-la a la normativa de la Comunitat Europea.

Seran igualment d'aplicació totes les disposicions legals posteriors que aprovin el Congrés de Diputats o el Parlament de Catalunya en matèria de col·legis professionals.

Article 4

Abast del Col·legi

El Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya agrupa les persones que ho sol·licitin i tinguin la titulació d'enginyer en informàtica, la de llicenciat en informàtica, la de llicenciat en ciències, secció informàtica, segons els plans d'estudis de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona anteriors a 1991 o un títol estranger equivalent al d'enginyer en informàtica degudament homologat. Per raons d'ordre pràctic, en tot el text dels presents estatuts, totes aquestes persones seran referides com enginyers/es en informàtica, titulats en enginyeria en informàtica o expressió equivalent.

A part d'aquests membres, el Col·legi podrà acceptar diferents formes d'adhesió o suport per part de persones físiques o jurídiques. El reconeixement d'aquestes formes d'adhesió o suport no comportarà en cap cas la pertinença al Col·legi.

Article 5

Àmbit i domicili

Tal com assenyala la Llei 3/2001, l'àmbit territorial del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya és Catalunya i la seva seu s'estableix inicialment al c. Aragó, 186, 2n 4a, 08011 Barcelona, sens perjudici de posteriors trasllats per acord de la Junta, ratificat posteriorment per l'Assemblea.

Article 6

Extensió dels presents estatuts

Els presents estatuts es podran veure complementats o estesos per un reglament d'ordre intern o per diversos d'específics. Aquests reglaments hauran de ser aprovats per l'Assemblea.

Capítol 2

Dels fins i les facultats del Col·legi

Article 7

Fins

El Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya té els fins propis de les corporacions professionals i, com a finalitat última, la tutela del correcte exercici de la professió com a garantia dels drets dels ciutadans/es. En particular, a títol enunciatiu i no limitatiu, té les finalitats següents:

-1 Ordenar, en l'àmbit de la seva competència i d'acord amb les lleis, l'exercici de la professió dels col·legiats, i vetllar per l'ètica i la dignitat professional i pel respecte degut als drets de les ciutadanes i ciutadans.

-2 Vetllar perquè l'activitat professional de tot el sector s'adeqüi als interessos de les ciutadanes i ciutadans.

-3 Assumir, en el seu àmbit, la representació de la professió i la seva defensa, de conformitat amb les lleis de col·legis professionals i altres disposicions legals, estatals i autonòmiques que els afectin, i el dret comunitari, davant l'Administració, les institucions, els tribunals, les entitats i els particulars, amb legitimació per a ser part en tots els litigis que afectin els interessos professionals generals.

-4 Vetllar ineludiblement pels drets i els deures dels col·legiats. En particular, la protecció dels drets contractuals i laborals dels col·legiats, la protecció adequada del dret a la independència tècnica en l'exercici de la professió i evitar que es desconegui o es dificulti l'exercici de la professió interposant el valiment de les qüestions que corresponguin al camp privatiu de l'activitat dels enginyers/es en informàtica que determinin les disposicions legals.

-5 Exercir la funció disciplinària i vetllar perquè, dins l'àmbit de l'enginyeria en informàtica, cap persona no assumeixi responsabilitats per a les quals no estigui adequadament preparada, d'acord amb la legislació vigent i l'ordenació de la professió.

-6 Mantenir i estrènyer els sentiments d'unió, solidaritat i companyonia entre els col·legiats/des i les relacions d'harmonia i respecte recíproc entre tots els qui cooperen en el sector informàtic.

-7 Intervenir, en via de conciliació o arbitratge, en les qüestions que, per motius professionals, se suscitin entre els col·legiats/des.

-8 Exercir totes aquelles funcions que li siguin encomanades per les diferents administracions públiques i assessorar organismes de l'Estat, de la Comunitat autònoma i de les corporacions locals, les persones i les entitats públiques o privades, i els mateixos col·legiats, emetent informes, resolent consultes o actuant en arbitratges tècnics i econòmics a instància de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR