RESOLUCIÓ JUS/2409/2009, de 21 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Logopedes de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2409/2009, de 21 d'agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Logopedes de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Logopedes de Catalunya, del qual en resulta que en dates 19 de maig de 2009 i 23 de juliol de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en l'Assemblea General Extraordinària del Col·legi de data 2 de juliol de 2008;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució JUS/1063/2005, de 12 d'abril (DOGC núm. 4366, de 19.4.2005);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Logopedes de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 21 d'agost de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi de Logopedes de Catalunya

Títol I

Del Col·legi

Capítol I

Generalitats

Article 1

El Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC), és una corporació de dret públic, de caràcter professional, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d'obrar per a l'acompliment dels seus fins, que es configura com una instància de gestió dels interessos públics vinculats a l'exercici de la professió de logopèdia i com a vehicle de participació de les persones col·legiades en l'administració d'aquests interessos, sens perjudici que el Col·legi pugui exercir activitats i prestar serveis a les persones col·legiades en règim de dret privat.

Article 2
  1. El Col·legi de Logopedes de Catalunya està format per persones diplomades en logopèdia o títol estranger equivalent degudament homologat que, posseint els requisits exigits per aquests Estatuts, s'hi incorporen, com a persones col·legiades, amb plenitud de drets, per dedicar-se professionalment a la prevenció, l'avaluació i la intervenció en els trastorns del llenguatge. També està format per les persones nacionals d'un estat membre de la Unió Europea que hagin estat habilitades per exercir la professió d'acord amb el procediment legalment establert.

  2. La incorporació al Col·legi de Logopedes en la condició d'exercent és requisit indispensable per poder exercir professionalment a Catalunya, amb independència que treballin per compte propi o d'altri en establiments públics o privats, o de qualsevol altra forma d'exercici que pugui sorgir en el futur.

  3. Les persones professionals que estiguin col·legiades en un altre Col·legi de Logopedes podran exercir la professió en l'àmbit territorial de Catalunya quan es trobin incorporats al Col·legi corresponent al seu domicili professional únic o principal, en els termes que estableixi la legislació o disposicions generals aplicables.

  4. Les societats professionals s'inscriuran en el Registre de Societats Professionals d'aquest Col·legi creat per la Junta de Govern de 5 de març de 2008, als efectes d'incorporar-s'hi com a membres per tal que el CLC pugui exercir-hi sobre elles la potestat disciplinària i deontològica de la professió que li atorga l'ordenament jurídic sobre els professionals col·legiats.

Article 3
  1. L'àmbit territorial d'actuació del Col·legi de Logopedes és Catalunya.

    En conseqüència, d'acord amb l'article 57.3 de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, el Col·legi de Logopedes de Catalunya assumeix les funcions que l'esmentada Llei determina per als consells de col·legis.

  2. El Col·legi de Logopedes de Catalunya té el seu domicili a la ciutat de Barcelona, al carrer Bruc, 72-74, 5a, 08009.

Article 4

El Col·legi de Logopedes de Catalunya es regeix per la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, per les disposicions que la despleguen, per aquests Estatuts i, en el seu cas, pels reglaments que pugui dictar en exercici de la seva autonomia.

Els seus actes queden sotmesos a les disposicions vigents quan siguin d'aplicació.

Capítol II

Fins i funcions

Article 5

Són fins essencials del Col·legi en el seu àmbit territorial:

  1. Ordenar, dins del marc de les lleis, i vigilar l'exercici de la professió de logopeda.

  2. Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l'Administració.

  3. Defensar els interessos professionals de les persones col·legiades i de les societats professionals inscrites.

  4. Vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi als interessos dels ciutadans.

  5. Promocionar, divulgar, investigar, fer mestratge i donar respostes per a la resolució dels problemes del llenguatge, la parla i la comunicació, com un bé de salut i com a millora de la qualitat de vida.

  6. Donar un suport de qualitat a totes les persones col·legiades i a les societats professionals en totes les vessants professionals: científica, material, borsa de treball i d'altres serveis anàlegs.

Article 6
  1. Són funcions públiques pròpies del Col·legi de Logopedes de Catalunya, les següents:

    1. Garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional; exigint, de les persones col·legiades i de les societats professionals, el compliment de les obligacions legals i estatutàries.

    2. Exercir la potestat disciplinària sobre les persones col·legiades i sobre les societats professionals en matèries professionals i col·legials, de conformitat amb el que estableix la Llei i aquests Estatuts.

    3. Ordenar l'exercici de la professió en l'àmbit de la seva competència d'acord amb el marc legal aplicable, determinant les condicions mínimes que garanteixen la llibertat d'actuació en el camp dels seus coneixements i de la independència de criteri en la seva actuació.

    4. Vetllar perquè l'exercici de la professió es faci en règim de lliure competència i establir normes que impedeixin la competència deslleial entre les persones col·legiades i les societats professionals.

    5. Col·laborar amb l'Administració pública mitjançant la participació en els òrgans consultius de l'Administració quan així es prevegi legalment o quan aquesta ho requereixi, i col·laborar-hi en els diferents nivells.

    6. Organitzar activitats i serveis comuns, de caràcter voluntari, de tipus professional, cultural, assistencial, de previsió i anàlegs, que siguin d'interès per a les persones col·legiades i per a les societats professionals; i que els facilitin una formació contínua que els permetrà garantir llur competència professional.

    7. Evitar i, si s'escau, perseguir l'intrusisme en la professió.

    8. Tenir i exercir la representació i defensa de la professió en el seu àmbit territorial davant l'Administració, els jutjats i tribunals, les entitats públiques, privades, i particulars, amb legitimació per ser part en els litigis que afectin interessos professionals, generals o de les persones col·legiades, i poder actuar per substitució processal en lloc d'aquests.

    9. Nomenar representants de la professió en entitats, comissions i jurats públics o privats que ho sol·licitin, i informar de les bases dels concursos que afectin la professió, designant, si s'escau, representant en els jurats.

    10. Informar en procediments administratius i judicials en els quals es discuteixin qüestions sobre praxis o honoraris professionals.

    11. Organitzar un servei d'inspecció que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR