RESOLUCIÓ JUS/303/2009, d'11 de febrer, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Metges de Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/303/2009, d'11 de febrer, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Metges de Girona.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Metges de Girona del qual en resulta que en dates 29 de maig de 2008 i 9 de gener de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en Assemblea General Extraordinària del Col·legi de 22 d'abril de 2008;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999); i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per Resolució d'1 d'octubre de 1998 (DOGC núm. 2738, de 6.10.1998), Resolució JUI/3526/2002, de 28 de novembre (DOGC núm. 3777, de 9.12.2002) i Resolució JUI/2522/2003, de 12 d'agost (DOGC núm. 3957, de 29.8.2003);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Metges de Girona a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 11 de febrer de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi de Metges de Girona

Títol I

Del Col·legi

Capítol I

Naturalesa jurídica, domicili i àmbit territorial

Article 1

L'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Girona, creat a l'any 1884, és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, i plena capacitat d'actuar per al compliment de les seves finalitats, reconeguda i emparada per l'Estatut de autonomia de Catalunya, que es regirà per la legislació bàsica de l'Estat quan li sigui aplicable, la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de les professions titulades i dels col·legis professionals, per aquests Estatuts i altres disposicions legals que siguin d'aplicació i que es dictin en el futur.

Article 2

El domicili del Col·legi radica en l'actualitat a la ciutat de Girona, al carrer Albereda, número 3-5, àtic, i el seu àmbit territorial correspon amb el que avui és la província de Girona, és a dir, les comarques del Gironès, la Selva, la Garrotxa, el Ripollès, la Cerdanya (excepte els pobles de Bellver de Cerdanya, Guils de Cerdanya, Fontanals de Cerdanya, Lles de Cerdanya, Montallà i Martinet, Prats i Sansor i Prullans), l'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Pla de I'Estany, i si escau totes aquelles divisions territorials o administratives que en el futur puguin ser fruit de modificació per part de l'Administració, respecte al que avui s'entén per territori de la província de Girona.

El trasllat del domicili del Col·legi a la mateixa localitat requerirà acord de l'Assemblea General Ordinària, i acord de l'Assemblea General Extraordinària quan es tracti de canvi de localitat.

Capítol II

Finalitats col·legials

Article 3

Són fins essencials del Col·legi:

  1. L'ordenació, representació i defensa de la professió i dels interessos professionals de les persones col·legiades, físiques o jurídiques.

  2. Vetllar perquè l'actuació dels seus col·legiats respongui als interessos i necessitats de la societat en relació amb l'exercici professional.

  3. Garantir el compliment per part dels seus col·legiats de la bona pràctica, així com de les obligacions deontològiques de la professió.

  4. I altres que prevegi la Llei de les normes aplicables.

Capítol III

Funcions col·legials

Article 4

4.1 Són funcions pròpies del Col·legi Oficial de Metges de Girona:

  1. Garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, deontologia i bones pràctiques, i que es respectin els drets i interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional. A aquest efecte, el Col·legi de Metges de Girona ordenarà en l'àmbit de la seva competència l'exercici de les professions d'acord amb el marc legal aplicable, vetllant pel compliment dels deures i obligacions de les persones col·legiades, tant físiques com jurídiques, per la dignitat professional i pel respecte dels drets dels ciutadans, i proposarà a l'Administració, quan ho estimi convenient, l'adopció de mesures en relació amb l'ordenació i regulació de l'accés i exercici de la professió.

  2. Vetllar pels drets i el compliment dels deures i obligacions dels col·legiats i perquè no es produeixin actes d'intrusisme, de competència deslleial o altres actuacions irregulars en relació amb la professió col·legiada, adoptant, si escau, les mesures i accions establertes per l'ordenament jurídic.

  3. Exercir la potestat disciplinària sobre els seus col·legiats, en els termes establerts per la llei i per les normes pròpies dels col·legis professionals.

  4. Visar els projectes i treballs dels col·legiats en els termes i amb els efectes establerts per la normativa corresponent.

  5. Participar i col·laborar en el procediment d'obtenció de l'acreditació d'aptitud per a l'exercici de la professió de metge i certificar mitjançant visat tal acreditació en compliment de les seves finalitats pròpies i la Llei.

  6. Promoure i facilitar la formació contínua de les persones col·legiades que permeti garantir la seva competència professional.

  7. Adoptar les mesures necessàries per facilitar l'exercici professional no permanent, en compliment de l'establert per la normativa de la Unió Europea i les lleis.

  8. Col·laborar amb l'Administració pública mitjançant la participació en òrgans administratius, quan així estigui previst legalment, i emetre els informes que els siguin requerits per òrgans o autoritats administratius i judicials.

  9. Informar sobre els projectes de disposicions generals que afectin a l'exercici de la professió o a la institució col·legial.

  10. Fomentar l'ús de la llengua catalana entre les persones col·legiades i en els àmbits institucionals i socials en els quals s'exerceix la professió.

  11. Informar en els processos judicials i administratius en els quals es discuteixin qüestions relatives a honoraris i aranzels professionals.

  12. Aprovar els seus pressupostos i regular i fixar les aportacions dels col·legiats.

  13. Les altres funcions de naturalesa pública atribuïdes per la legislació vigent.

    4.2 Les funcions anteriorment descrites s'exerciran en règim d'autonomia, d'acord amb la legislació aplicable.

    4.3 Altres funcions del Col·legi de Metges de Girona:

  14. Fomentar i prestar serveis en interès de les persones col·legiades i de la professió en general.

  15. Gestionar el cobrament de les remuneracions i dels honoraris professionals, a petició de les persones col·legiades, d'acord amb el que estableixin els respectius estatuts.

  16. Intervenir, per via de mediació o arbitratge, en els conflictes professionals que puguin donar-se entre persones col·legiades o entre aquestes i terceres persones, sempre que ho sol·licitin i/o estiguin d'acord les parts implicades.

  17. Col·laborar amb les associacions i altres entitats representatives dels interessos ciutadans directament vinculades amb l'exercici de la professió mèdica.

  18. Facilitar informació en matèria d'honoraris professionals, respectant sempre el règim de lliure competència.

  19. Custodiar, a petició del professional o la professional i d'acord amb els estatuts, la documentació pròpia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR