RESOLUCIÓ JUS/3224/2006, de 5 d'octubre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/3224/2006, de 5 d'octubre, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya.

Vistos els Estatuts del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya, aprovats en l'Assemblea Constituent de 20 d'octubre de 2005.

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d'aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 24/2003, de 4 de juliol, de creació del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya; i la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999).

Atès que el text dels Estatuts regula les determinacions prescrites a l'article 11.3 de la Llei de col·legis professionals, i s'adequa a la legalitat vigent;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials, i que s'han complert tots el tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat dels Estatuts del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya i disposar-ne la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que es publiquin els Estatuts esmentats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya com annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 5 d'octubre de 2006

Josep M. Vallès

Conseller de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya.

Article 1

Definició

El Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya es configura com una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, en virtut del marc legal creat per la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, aprovada pel Parlament de Catalunya.

Article 2

Funcions

Les funcions del Col·legi són:

  1. Aprofundir en la millora de les condicions en què els professionals de l'audiovisual duen a terme llur treball.

  2. Procurar la defensa professional dels seus membres.

  3. Donar els serveis assistencials propis d'un col·legi professional.

  4. Garantir la independència i la llibertat en l'exercici de la seva funció, en benefici d'una societat més lliure i democràtica.

  5. Defensar, d'acord amb l'article 20.1 de la Constitució espanyola, el dret a les llibertats d'informació i d'expressió, garantides a tots els ciutadans.

  6. Salvaguardar a la societat de totes aquelles tasques, en el món audiovisual, que puguin atemptar als drets fonamentals de les persones i vetllar pel millor compliment.

  7. Tots aquells altres punts que el Col·legi cregui convenients per a l'exercici de la seva tasca, així com totes les altres funcions previstes en la Llei 13/1982, de 17 de desembre.

Article 3

Àmbit

L'àmbit d'actuació col·legial serà el territori de Catalunya.

Article 4

Domicili

El domicili del Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya serà a Barcelona, al carrer Consell de Cent, 419, 4t 1a.

Article 5

Llengua

La llengua oficial del Col·legi serà la catalana, tot tenint present la cooficialitat de llengües fixada a l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Article 6

Integració dels professionals

Podran ingressar en el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya:

  1. Els llicenciats o doctors en Comunicació Audiovisual.

  2. Els llicenciats o doctors en una altra carrera universitària que acreditin, de manera fefaent, l'exercici com a principal activitat professional en el camp de l'audiovisual o la docència en àmbits d'aquest sector, almenys durant els darrers tres anys consecutius.

  3. Els professionals d'altres països de la Comunitat Europea, sempre que reuneixin alguna de les condicions establertes per la lletra b) i que la legislació dels dits països estableixi mecanismes de reciprocitat.

  4. Els graduats superiors en mitjans audiovisuals.

Article 7

Categories

Les diferents categories de col·legiats són:

  1. Actius:

    1. Aquells que exerceixen funcions en el món de la comunicació audiovisual com a principal activitat professional.

    2. Els qui, treballant per lliure (free lancers), puguin demostrar que és aquesta llur principal activitat professional.

    3. Aquells professionals que poden justificar una situació d'atur.

    4. Els qui tenen com a principal activitat la docència dels diferents àmbits de la Comunicació Audiovisual.

    5. Els professionals d'empreses audiovisuals, amb seu a Catalunya o fora de Catalunya i que exerceixen a Catalunya, i els professionals d'empreses audiovisuals, amb seu a Catalunya, destacats per raons professionals fora del país per desenvolupar llur treball.

  2. Numeraris:

    1. Els col·legiats que no exerceixen.

    2. Els col·legiats que canviïn de professió o d'activitat temporalment.

    3. Els col·legiats que passin a exercir càrrecs representatius d'ordre polític o els qui es dediquin preferentment a la publicitat.

  3. Jubilats:

    Els col·legiats que hagin causat baixa a la professió activa.

Article 8

Col·legiats d'honor

El Col·legi de Professionals de l'Audiovisual, a través de la seva Junta de Govern, podrà nomenar col·legiats d'honor en casos excepcionals.

Article 9

Admissions

  1. Per ingressar al Col·legi de Professionals de l'Audiovisual de Catalunya són necessaris els requisits següents:

    1. Ser major d'edat.

    2. Posseir les condicions establertes en aquests Estatuts.

    3. No estar incurs en cap causa d'incompatibilitat.

    4. Satisfer les quotes corresponents.

  2. La incorporació dels membres del Col·legi de Professionals de l'Audiovisual de Catalunya serà estudiada, cas per cas, per la Comissió d'Admissions, formada per membres de la Junta de Govern.

    La Comissió elevarà les seves propostes al ple de la Junta de Govern, la qual resoldrà i comunicarà, dintre del termini màxim de tres mesos, al peticionari la seva decisió, així com el número de registre que li correspongui.

Article 10

Denegacions i recurs

La incorporació al Col·legi serà denegada quan el peticionari no correspongui a cap dels supòsits que figuren relacionats a l'article 6. Contra l'acord que denega l'admissió, el sol·licitant hi podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant la Junta de Govern en el termini d'un mes a comptar de la data de comunicació de l'acord de denegació, o recórrer-hi directament davant la jurisdicció contenciosa administrativa en els terminis i en les condicions que estableixi la llei reguladora d'aquesta jurisdicció. La resolució del recurs de reposició que dicti la Junta de Govern posarà fi a la via administrativa i contra la dita resolució també es podrà interposar el corresponent recurs contenciós administratiu.

Article 11

Drets

Els membres del Col·legi tindran els drets següents:

  1. De defensa del seus drets professionals davant les autoritats, entitats, empreses o particulars.

  2. D'atenció, per part de la Junta de Govern, davant una situació de conflicte que amenaci, per la raó que sigui, la continuïtat de l'exercici de la professió.

  3. D'elegir o ser elegit per ocupar càrrecs en els òrgans directius, en les condicions que reguli el procediment d'eleccions (Règim electoral).

  4. D'utilitzar tots els serveis que estableixi el Col·legi, d'acord amb les condicions que fixi el Reglament.

  5. De poder emprar, en els casos que tingui establert el Col·legi, els serveis d'assessorament jurídic, per a problemes derivats de l'exercici de la professió.

  6. De coneixement de la marxa del Col·legi per mitjà de les seves publicacions (fulls informatius, butlletins, anuaris, circulars i altres trameses), així com d'accés als registres i llibres oficials del Col·legi.

  7. De participació en les tasques del Col·legi, tant a iniciativa pròpia com dels òrgans de govern.

  8. De presentació als òrgans de govern d'escrits de suggeriments, petició o queixa.

  9. De veu i vot a les assemblees convocades pel Col·legi.

Article 12

Vot

Els membres del Col·legi tindran el dret de vot a totes les assemblees i a les eleccions, segons la seva categoria, de la manera següent:

  1. Els col·legiats actius i jubilats, aquests últims sempre que s'hagin jubilat com actius, tindran sempre doble vot.

  2. Els numeraris i jubilats com a numeraris tindran només un vot.

Article 13

Deures

Els membres del Col·legi tenen els deures següents:

  1. Exercir la professió conforme a l'ètica professional exigible, respectant sempre els drets fonamentals de les persones.

  2. Vetllar i complir allò que disposen els Estatuts i les seves normes reglamentàries, així com acatar les resolucions de les assemblees, sense perjudici de poder exercir els recursos pertinents, si hom creu que han estat vulnerats els Estatuts.

  3. Comparèixer davant la Junta de Govern o les seves Comissions de Govern, sempre que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR