ORDRE AAR/218/2010, de 6 d'abril, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació de l'ajut de pagament únic i altres règims d'ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia per a la campanya de comercialització 2010-2011, i es convoquen els ajuts corresponents amb les seves bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/218/2010, de 6 d'abril, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació de l'ajut de pagament únic i altres règims d'ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia per a la campanya de comercialització 2010-2011, i es convoquen els ajuts corresponents amb les seves bases.

El Reglament (CE) núm 73/2009, del Consell, de 19 de gener, estableix les disposicions comunes aplicables als règims d'ajut directe en el marc de la política agrícola comuna i instaura determinats règims d'ajut a les persones agricultores.

Així mateix, el Reglament (CE) núm. 1122/2009, de la Comissió, de 30 de novembre, estableix normes de desenvolupament del Reglament 73/2009 del Consell en matèria de la condicionalitat, la modulació i el sistema integrat de gestió i control en els règims d'ajut directes als agricultors.

D'altra banda, el Reial decret 486/2009, de 3 d'abril, sobre l'aplicació de la condicionalitat en relació amb els ajuts directes de la política agrícola comuna, concreta les disposicions del Reglament (CE) núm. 1122/2009 esmentat, relatives a les bones condicions agràries i mediambientals que haurà de complir la persona agricultora per tal de rebre els ajuts.

Així mateix, el Reglament (CE) núm. 1121/2009, de la Comissió, de 29 d'octubre, estableix disposicions d'aplicació del Reglament (CE) núm. 73/2009, pel que fa als règims d'ajut que preveuen els títols IV i V de l'esmentat Reglament.

Aquesta Ordre convoca certs ajuts específics que, en aplicació de l'article 68 del Reglament (CE) núm. 73/2009, del Consell, de 19 de gener, el qual estableix que és procedent concedir ajuts específics fins al 10% del límit màxim nacional per a abordar aspectes mediambientals, de benestar animal i millorar la qualitat o la comercialització dels productes agrícoles, queden regulats al Reial decret 66/2010, de 29 de gener, sobre l'aplicació l'any 2010 i 2011 dels pagaments directes a l'agricultura i a la ramaderia.

El Reial decret 66/2010, de 29 de gener, estableix un període transitori fins el 2012 per als ajuts acollits a l'article 69 del Reglament (CE) núm. 1782/2003 del Consell, de 29 de setembre de 2003, pel qual s'estableixen disposicions comunes aplicables als règims d'ajut directe en el marc de la política agrícola comuna.

Sens perjudici de l'esmentada normativa, mitjançant aquesta convocatòria, i per tal de facilitar un control eficaç, es disposa de la identificació única de les persones productores que presentin sol·licituds per a diferents règims d'ajut, i la identificació de les parcel·les agrícoles amb la utilització de les tècniques del sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles, en endavant SIGPAC.

Així mateix, s'estableix una sol·licitud única per a tots els règims d'ajut per superfície, inclòs el règim de pagament únic, i per als ajuts ramaders.

Sens perjudici de l'aplicació directa dels reglaments comunitaris que estableixen els ajuts esmentats, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera necessari, per a una millor comprensió i informació a les persones interessades, regular l'aplicació dins el seu àmbit territorial, pel que fa als terminis, les condicions i els procediments relatius a la sol·licitud i a la concessió dels ajuts.

En conseqüència, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Títol 1

Disposicions comunes a tots els ajuts

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte i conceptes

1.1 Aquesta Ordre té per objecte:

1.1.1 Establir les disposicions d'aplicació a Catalunya dels règims d'ajut comunitaris que conté el Reglament (CE) núm. 73/2009, del Consell, de 19 de gener, que s'especifiquen a continuació:

  1. Pagament desconnectat que correspon al règim de pagament únic per a les persones titulars de drets concedits d'acord amb l'article 3 apartat 1 del Reial decret 1680/2009, de 13 de novembre, sobre l'aplicació del règim de pagament únic en l'agricultura i la integració de determinats ajuts agrícoles al mateix a partir de la campanya 2010-2011 i d'acord amb el títol III del Reglament 73/2009.

  2. Pagaments connectats a les persones agricultores del boví: prima per vaca alletant i prima per sacrifici de bovins, descrits al capítol 1 del títol IV del Reglament 73/2009.

  3. Règims d'ajut per superfície continguts al capítol 1 del títol IV del Reglament 73/2009: ajut específic a l'arròs, prima a les proteaginoses, ajut per superfície als fruits de closca, ajut a la producció de llavor certificada, ajut transitori al tomàquet per a transformació.

  4. Pagaments addicionals a les persones agricultores del sector boví de carn i llet per aplicació de l'article 69 del Reglament (CE) núm. 1782/2003, continguts al títol V del Reial decret 66/2010: pagament addicional a les explotacions que mantenen vaques alletants, pagament addicional a la producció de carn de vaquí de qualitat reconeguda oficialment, pagament addicional al sector lacti.

  5. Ajuts específics a les persones agricultores per aplicació de l'article 68 del Reglament (CE) 73/2009, continguts al títol VI del Reial decret 66/2010: ajut a la producció de llegums de qualitat, ajut específic a la producció de qualitat d'oví-cabrum, ajut específic a la producció de carn d'oví-cabrum, ajut específic al sector lacti en zones desfavorides, ajut específic al sector lacti pel foment de productes lactis de qualitat.

    1.1.2 Establir les bases per a l'aplicació del sistema integrat de gestió i control de determinats règims d'ajuts comunitaris a Catalunya, d'acord amb el que preveu el Reglament (CE) núm. 73/2009 del Consell, i convocar els ajuts corresponents per a la campanya 2010-2011.

    1.2 Als efectes d'aquesta Ordre, s'entén per:

  6. Parcel·la agrícola: la superfície contínua de terreny en la qual l'única persona titular d'explotació realitzi una única utilització.

    En cultius herbacis, es considerarà parcel·la agrícola la que a la vegada contingui arbres, sempre que el cultiu herbaci o les tasques de guaret de la parcel·la, en cas que s'utilitzi per complir el requisit de retirada de terres, puguin ser realitzats en condicions similars a les de les parcel·les no arbòries de la mateixa zona.

  7. Parcel·la de referència: superfície delimitada geogràficament que té una identificació única, extreta de la base del sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles (SIGPAC).

  8. Recinte SIGPAC: porció contínua de terreny que, dins d'una parcel·la, té un mateix ús o aprofitament del terreny i un mateix sistema d'explotació.

  9. Superfície determinada: superfície que compleix totes les condicions fixades a les normes per a la concessió de l'ajut.

  10. Coeficient de pastura: percentatge de superfície pasturable en un recinte SIGPAC.

  11. Règims d'ajut per superfície: el règim de pagament únic, i tots els règims d'ajut que estableix el títol IV del Reglament (CE) núm. 73/2009, llevat dels que estableixen les seccions 10 i 11.

  12. Pastures permanents: les terres utilitzades per al cultiu de gramínies o d'altres farratges herbacis, ja siguin naturals (espontanis) o cultivats (sembrats), i no incloses en la rotació de cultiu de l'explotació durant cinc anys o més.

  13. Superfície farratgera: la superfície de l'explotació disponible durant tot l'any natural, per a la cria de bovins, ovins i cabrum, d'acord amb el que disposa el Reglament (CE) núm. 73/2009. En aquesta superfície no es comptabilitzaran:

    h.1) Les construccions, els boscos, les basses ni els camins.

    h.2) Les superfícies que s'utilitzin per a altres cultius beneficiaris d'un règim d'ajut comunitari o per a cultius permanents o hortícoles.

    Les superfícies farratgeres inclouran les superfícies utilitzades en comú, les superfícies farratgeres pasturables definides a l'annex 2 d'aquesta Ordre i la resta de les utilitzacions farratgeres, amb l'aplicació del coeficient de pastura, si s'escau.

  14. Persona agricultora: persona física o jurídica amb l'explotació situada a l'estat espanyol i que exerceix una activitat agrària.

  15. Explotació: totes les unitats de producció administrades per un agricultor i situades a l'Estat espanyol.

  16. Activitat agrària: la producció, cria o cultiu de productes agraris, incloent la collita, la munyida, la cria d'animals i el manteniment d'animals a efectes agrícoles, o el manteniment de la terra en bones condicions agràries i mediambientals.

  17. Professional de l'agricultura: persona agricultora que compleixi algun dels següents requisits:

    La persona física titular d'una explotació agrícola, ramadera o forestal que requereixi mitja Unitat de Treball Agrària com a mínim, que obtingui almenys el 25% de la seva renda d'activitats agràries i o complementàries.

    La persona física titular d'una explotació agrícola, ramadera o forestal que estigui donada d'alta en el Sistema especial per a treballadors per compte propi agraris del règim especial dels treballadors autònoms, o bé en el Sistema especial agrari.

    Les entitats associatives titulars d'una explotació agrícola, ramadera o forestal que requereixi una Unitat de Treball Agrària com a mínim.

Article 2

Superació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR