DECRET 223/1996, de 12 juny, de creació del Consell Assessor de les Comunitats Catalanes i del Cens Registral dels centres i agrupacions catalans al món. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2223, pàg. 6360, de 28.6.1996).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Arran de la I Conferència de Centres i Agrupacions Catalans al món es va posar de manifest que la presència catalana, especialment en països d'Amèrica i d'Europa, es pot instrumentar mitjançant aquestes entitats per tal de canalitzar relacions, intercanvis i contactes amb Catalunya.

Per aconseguir aquestes finalitats cal establir el marc de les relacions entre els centres i les agrupacions catalans i la Generalitat de Catalunya, mitjançant la creació d'un consell amb funcions consultives i d'assessorament i la creació d'un cens registral en què han de figurar les dades de les diferents entitats catalanes existents al món.

Atès que el Comissionat per a Actuacions Exteriors és l'òrgan idoni per impulsar, coordinar, supervisar i donar suport a les activitats dels centres i les agrupacions catalans;

D'acord amb l'anterior, a proposta del titular del Departament de la Presidència i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aquest Decret té per objecte la creació dels òrgans d'assessorament, coordinació i publicitat dels centres i les agrupacions catalans que existeixen en el món.

Article 2

Als efectes d'aquest Decret, són centres i agrupacions catalans al món les associacions, les fundacions o les entitats que compleixen els requisits següents:

  1. Que estiguin constituïdes i legalment reconegudes en el país on tenen la seva seu.

  2. Que no tinguin ànim de lucre.

  3. Que l'objectiu principal, d'acord amb els seus estatuts, sigui el manteniment de lligams i relacions de diversa índole amb Catalunya.

  4. Que l'estructura interna i el funcionament de l'entitat siguin democràtics.

  5. Que els seus estatuts permetin que s'hi incorporin o hi participin les persones nascudes a Catalunya, els seus cònjuges, els seus ascendents o descendents, les persones que hagin tingut veïnatge administratiu a Catalunya i aquelles que, per diverses circumstàncies avaluades per la respectiva entitat, se sentin vinculades a Catalunya.

Article 3

3.1 Es crea el Consell Assessor de les Comunitats Catalanes com a òrgan col·legiat de consulta i participació externa dels centres i agrupacions catalans al món, amb la composició, les funcions i el règim de funcionament que s'estableix en aquest Decret. 3.2 El Consell Assessor s'adscriu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR