ORDRE ENS/157/2002, de 8 de maig, sobre la concertació del segon cicle d'educació infantil dels centres docents privats que tinguin concertat el nivell d'educació primària i estiguin situats en àrees d'escolarització singular.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/157/2002, de 8 de maig, sobre la concertació del segon cicle d'educació infantil dels centres docents privats que tinguin concertat el nivell d'educació primària i estiguin situats en àrees d'escolarització singular.

D'acord amb el que disposa l'apartat 1 de la disposició addicional segona de la Llei orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres docents, les Administracions educatives garantiran l'escolarització d'alumnes amb necessitats educatives especials en els centres docents sostinguts amb fons públics, mantenint en tot cas una distribució equilibrada de l'alumnat considerant el seu nombre i les seves circumstàncies especials, per tal que es desenvolupi eficaçment la idea integradora.

A aquests efectes, l'apartat 2 d'aquesta disposició estableix que les Administracions educatives dotaran als centres que escolaritzin alumnes amb necessitats educatives especials dels recursos necessaris per atendre adequadament a aquest alumnat.

En aplicació del que s'ha esmentat, l'article 19 del Decret 31/2002, de 5 de febrer, pel qual s'estableix el règim d'admissió d'alumnat als centres docents públics, concertats o sufragats amb fons públics, indica que en els ensenyaments sufragats amb fons públics es garanteix la integració de l'alumnat i la cohesió social mitjançant l'escolarització, en tots els centres docents, de l'alumnat amb necessitats educatives especials derivades de situacions socials o culturals desfavorides i dels de nacionalitat estrangera de nova incorporació al sistema educatiu.

D'altra banda, l'article 16 del Decret esmentat disposa que l'Administració educativa garantirà als centres que escolaritzin alumnat amb necessitats educatives especials els recursos adequats per a la seva atenció.

Així mateix, l'article 20 del Decret 31/2002 estableix que en els territoris amb una presència molt significativa d'alumnat de nacionalitat estrangera de nova incorporació al sistema educatiu de Catalunya es delimitaran àrees d'escolarització singular en les quals hi hagi més d'un centre amb ensenyaments sufragats amb fons públics. Aquestes àrees seran determinades pels delegats territorials quan s'evidenciï la necessitat i l'oportunitat, d'acord amb els corresponents ajuntaments.

Finalment, l'article 3.2 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, habilita al Departament d'Ensenyament per, segons les disponibilitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR