ORDRE EDC/58/2006, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts a centres docents públics i privats concertats d'educació secundària de Catalunya, per a l'aprenentatge actiu d'idiomes, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2005-2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/58/2006, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts a centres docents públics i privats concertats d'educació secundària de Catalunya, per a l'aprenentatge actiu d'idiomes, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2005-2006.

Per tal d'impulsar decididament la millora de l'ensenyament-aprenentatge de les llengües estrangeres en l'ensenyament de règim general, s'estan duent a terme actuacions que incideixen tant en els aspectes de caràcter general vinculats amb el desenvolupament ordinari de les classes, com en la potenciació de projectes i activitats complementàries que en faciliten l'ús.

El Departament d'Educació vol potenciar totes les actuacions que incideixen favorablement en l'aprenentatge de les llengües estrangeres, per la qual cosa ha considerat convenient afavorir l'aprenentatge actiu en els països respectius dels idiomes estrangers que s'imparteixen als centres docents.

De conformitat amb el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre, per atorgar ajuts a centres docents públics i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya, que organitzin viatges de grups d'alumnat per a l'aprenentatge actiu dels idiomes que com a llengua estrangera s'imparteixen en el centre docent, dins els ensenyaments reglats.

Article 2

S'obre la convocatòria pública per a la concessió dels ajuts corresponents al curs 2005-2006, que es regeix per les bases que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

Els ajuts als centres, per un import total màxim de 550.000,00 euros, es concretaran segons la quantitat assignada per alumne/a en concepte de borsa, i es faran efectius amb càrrec a la partida pressupostària D/480000100/4240, de l'òrgan gestor EN02, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2006.

La quantitat assignada en concepte de borsa oscil·larà entre els 602,00 euros i els 1.200,00 euros, segons la qualitat del projecte presentat i la tipologia del centre.

Article 4

Les sol·licituds s'hauran de presentar d'acord amb el model que figura a l'annex 2 d'aquesta Ordre, que es pot trobar a http://www-xtec.es/crle/orator/01.htm, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

Els viatges s'hauran de realitzar en les condicions que es detallen a les bases generals, i dintre del termini comprès entre el 15 de juny i l'1 d'octubre de 2006.

Article 6

La justificació de la destinació dels ajuts a les actuacions per a les quals s'han concedit i del compliment dels requisits, es farà en la forma que estableixen les bases reguladores, fins al 16 d'octubre de 2006.

La memòria pedagògica que es preveu al punt 13 de les bases generals s'haurà de presentar dels dies 1 al 13 de març de 2007.

Article 7

Els ajuts esmentats no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat al que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 24 de febrer de 2006

Marta Cid i Pañella

Consellera d'Educació

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

L'objecte d'aquests ajuts és la realització d'activitats d'aprenentatge actiu en els països respectius dels idiomes que com a llengua estrangera s'imparteixen en els centres docents públics i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya, dins els ensenyaments reglats.

.2 Beneficiaris

Poden sol·licitar aquests ajuts els centres docents públics i privats concertats, d'educació secundària de Catalunya.

.3 Import i destinació dels ajuts

Els ajuts als centres es concretaran en funció de la quantitat assignada per alumne/a en concepte de borsa. Els ajuts aniran destinats a les despeses directament derivades del viatge: activitats d'aprenentatge, desplaçament, assegurança, allotjament, manutenció i visites i excursions complementàries (desplaçaments, entrades i similars).

.4 Condicions

Els viatges i el règim de sol·licituds s'ajustaran a les condicions següents:

  1. Els viatges tindran una durada de dues setmanes, amb una pernoctació mínima de 13 nits en el lloc de destinació.

  2. Les sol·licituds es presentaran per a grups d'alumnat que cursi algun dels ensenyaments següents:

    Primer cicle d'educació secundària obligatòria.

    Segon cicle d'educació secundària obligatòria.

    Primer de batxillerat.

    Cicles formatius que imparteixin llengua...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR