DECRET 175/1992, de 4 d'agost, pel qual s'estableix l'adequació dels concerts educatius vigents a la nova ordenació del sistema educatiu a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

El Decret 154/1992, de 20 de juliol, ha establert el calendari general d'implantació del nou sistema educatiu a Catalunya, en el qual es fixa l'extinció gradual dels plans d'estudis en vigor i la progressiva implantació dels nous currículums.

Durant l'etapa de transició entre l'actual i el nou sistema educatiu cal garantir els drets a l'educació bàsica de tots els ciutadans i d'elecció de centre docent diferents dels creats pels poders públics en el marc del que estableixen les disposicions legals i la programació general de l'ensenyament, la qual, en els nivells obligatoris, ha de preveure l'oferta existent en centres concertats de titularitat privada.

És necessari, doncs, definir anticipadament quina ha de ser l'adequació dels concerts educatius vigents a la nova ordenació del sistema educatiu per tal de permetre la planificació escolar en matèria de centres i professorat i la programació de llocs escolars per atendre la demanda d'educació bàsica, d'acord amb els principis del dret a l'educació i la lliure opció de centre.

En els calendaris establerts en aquest Decret s'ha tingut en compte el període de vigència dels actuals concerts, que finalitza el curs 1993-94.

En conseqüència, amb l'informe previ del Consell Escolar de Catalunya, a proposta del conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 El Departament d'Ensenyament autoritzarà els centres docents privats que reuneixin els requisits exigits a la normativa vigent per impartir cicles, nivells, etapes, graus i modalitats del sistema educatiu d'acord amb la programació general de l'ensenyament, sens perjudici del que s'estableix en la disposició addicional 8 de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre. 1.2 El Departament d'Ensenyament, per fer efectiu el dret a l'educació bàsica obligatòria i gratuïta, podrà subscriure concerts amb centres docents privats autoritzats per als nivells, els cicles i les etapes de l'educació obligatòria.

Capítol 2 Centres d'educació general bàsica

Article 2

2.1 Els concerts educatius vigents subscrits amb els centres d'educació general bàsica es modificaran en el curs acadèmic 1992-93 per preveure els ensenyaments següents:

  1. Primer cicle de l'educació primària.

  2. Tercer, quart, cinquè, sisè, setè i vuitè de l'educació general bàsica. 2.2 Els concerts educatius vigents subscrits amb els centres d'educació general bàsica es modificaran en el curs acadèmic 1993-94 per preveure els ensenyaments següents:

  3. Primer, segon i tercer cicle de l'educació primària.

  4. Setè i vuitè de l'educació general bàsica.

Article 3

Els concerts educatius vigents subscrits amb els actuals centres d'educació general bàsica que finalitzin la seva vigència en el curs 1993-94 es renovaran d'acord amb la normativa reguladora del règim de concerts educatius, per als ensenyaments i cursos següents:

  1. Curs 1994-95: vuitè d'educació general bàsica i l'educació primària en tots els seus cicles.

  2. Cursos 1995-96, 1996-97 i 1997-98: educació primària, en tots els seus cicles. A partir del curs acadèmic 1995-96, els concerts educatius subscrits es modificaran amb reducció de les unitats corresponents al vuitè curs de l'educació general bàsica, sens perjudici del que disposen els articles 4 i 5 d'aquesta disposició.

Article 4

4.1 Els centres concertats d'educació general bàsica que, d'acord amb el que es disposa a la disposició transitòria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR