ACORD GOV/111/2006, de 22 d'agost, pel qual s'autoritza els consellers de Governació i Administracions Públiques, d'Economia i Finances, d'Educació i Universitats, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i de Benestar i Família per a la signatura de convenis amb la Diputació de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/111/2006, de 22 d'agost, pel qual s'autoritza els consellers de Governació i Administracions Públiques, d'Economia i Finances, d'Educació i Universitats, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i de Benestar i Família per a la signatura de convenis amb la Diputació de Barcelona.

Mitjançant Acord del Govern de 27 de desembre de 2005, es va aprovar el Protocol de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona en relació amb els serveis impropis que han de ser objecte de transferència.

El pacte segon d'aquest Protocol de col·laboració defineix els serveis que han de ser objecte de modificació de la titularitat en la seva gestió per no ser competència de la Diputació de Barcelona, entre els quals hi ha la gestió del Centre de Formació i Treball Flor de Maig, la gestió de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domenech, i la gestió de l'Institut Paleontològic de Sabadell.

Per tal de concretar la transferència d'aquests serveis, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han de subscriure els corresponents convenis de transferència.

Per tot el que s'ha expressat, el Govern, a proposta conjunta dels consellers d'Economia i Finances i de Governació i Administracions Públiques,

Acorda:

.1 Autoritzar els consellers de Governació i Administracions Públiques, d'Economia i Finances, i d'Educació i Universitats per a la signatura, en nom i representació de la Generalitat de Catalunya, dels convenis amb la Diputació de Barcelona de transferència del Centre de Formació i Treball de l'Organisme Autònom Flor de Maig i de transferència de l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont, de Sabadell, que s'adjunten com a annexos I i II a aquest Acord.

.2 Autoritzar els consellers de Governació i Administracions Públiques, d'Economia i Finances, i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a la signatura, en nom i representació de la Generalitat de Catalunya, del Conveni amb la Diputació de Barcelona de transferència del servei que presta l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech en l'àmbit de la viticultura i l'enologia, que s'adjunta com a annex III a aquest Acord.

.3 Autoritzar els consellers de Governació i Administracions Públiques, d'Economia i Finances, i de Benestar i Família per a la signatura, en nom i representació de la Generalitat de Catalunya, del Conveni amb la Diputació de Barcelona en relació amb els serveis d'atenció residencial a persones amb disminució psíquica, que s'adjunta com a annex IV a aquest Acord.

Barcelona, 22 d'agost de 2006

Ernest Maragall i Mira

Secretari del Govern

Annex I

Conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per a la transferència de la titularitat i propietat dels edificis i serveis del Centre de Formació i Treball de l'Organisme Autònom Flor de Maig

Entitats que hi intervenen:

Generalitat de Catalunya:

Hble. Senyor Joan Manuel del Pozo i Àlvarez, conseller d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, en exercici de les atribucions pròpies del seu càrrec.

Hble. Senyor Xavier Sabaté i Ibarz, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, en exercici de les funcions pròpies del seu càrrec.

Hble. Senyor Antoni Castells i Oliveres, conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, en exercici de les funcions pròpies del seu càrrec.

Diputació de Barcelona:

Excm. Senyor Celestino Corbacho Chaves, president de la Diputació de Barcelona, en exercici de les atribucions pròpies del seu càrrec, assistit pel secretari de la Corporació, Il·lm. Senyor Josep M. Esquerda Roset, en ús de les facultats que li són conferides per l'article 92.3.a) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

Actua cadascun d'ells en nom de les institucions esmentades, respectivament. Es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per a aquest acte i

Manifesten:

  1. Que la Diputació de Barcelona és propietària de la finca La Flor de Maig de Cerdanyola del Vallès arran de la cessió efectuada per l'Estat i sol·licitada per raons d'utilitat pública i interès social per la Diputació de Barcelona el 15 de febrer de 1968 i formalitzada en escriptura pública en data 30 de maig de 1969.

  2. Que dins la finca esmentada al paràgraf anterior s'ubica el Centre de Formació i Treball Flor de Maig, del qual és titular l'Organisme Autònom Flor de Maig de la Diputació de Barcelona -.anteriorment anomenat Institut de Promoció Socio-Assistencial (IPSA)., centre que va ser constituït l'any 1977, arran de la donació feta per la Fundació Joan March consistent en la construcció d'un conjunt d'edificis i instal·lacions l'any 1971 mitjançant conveni entre la Diputació de Barcelona i l'esmentada Fundació. Una vegada construïts els esmentats immobles, aquesta donació va quedar formalitzada en escriptura pública de data 9 de març de 1977.

  3. Que el Centre de Formació i Treball Flor de Maig és una escola d'educació especial amb vocació de dur a terme l'activitat docent que de sempre el caracteritza, adreçada a l'alumnat amb necessitats educatives especials, però dins el marc dels actuals ensenyaments obligatoris equivalents a l'ensenyament secundari obligatori, amb modificació curricular. A més, assumeix l'ensenyament de processos formatius especialment indicats per al futur professional dels alumnes amb l'objectiu de treballar en l'empresa ordinària.

  4. Que d'acord amb el que preveu l'article 15 de l'Estatut de Catalunya, és de competència plena de la Generalitat de Catalunya la regulació i administració de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, i modalitats i especialitats, en l'àmbit de les seves competències, sens perjudici de les facultats que atribueix a l'Estat el número 30 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució, i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia.

  5. Que l'estratègia de desenvolupament del Pla de mandat 2004-2007 de la Diputació de Barcelona preveu continuar amb la dinàmica de resituació institucional dels serveis que no pertanyen a l'esfera competencial local, per tal de destinar als ajuntaments aquells recursos que només de forma transitòria poden destinar-se a alguns dels serveis que ha vingut prestant la Diputació per raons històriques, entre els quals es fa especial esment als serveis educatius que encara no tenen iniciat un procés de traspàs, i se cita específicament aquesta Escola.

  6. Que en data 10 de juny de 2004 es va signar un conveni institucional entre la Generalitat de Catalunya, representada pels Honorables Senyors consellers de Governació i Administracions Públiques i d'Economia i Finances, i la Diputació de Barcelona, representada per l'Excel·lentíssim Senyor president, segons el qual, i amb independència d'altres acords en matèria de cooperació local sobre inversions en obres i serveis de competència municipal, ambdues parts es van comprometre a endegar un procés per a la definitiva resituació dels serveis de competència autonòmica que són finançats o prestats per la Diputació de Barcelona.

  7. Que alhora es va instituir una comissió mixta de cooperació institucional entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, vinculada al seguiment del conveni, encarregada de definir els serveis que havien de ser objecte de resituació per no formar part de les competències de la Diputació, la gestió i titularitat dels quals havia d'assumir la Generalitat de Catalunya mitjançant un conveni específic que definiria, alhora, els recursos personals i materials adscrits a cada servei. Entre els serveis que l'esmentada Comissió Mixta va proposar que havien de ser objecte de resituació figurava el Centre de Formació i Treball Flor de Maig.

  8. Que per tal de fer realitat de manera immediata la previsió del referit conveni en relació amb el Centre de Formació i Treball Flor de Maig, ambdues parts estableixen de mutu acord aquest Conveni d'acord amb els següents

    Pactes:

    Primer. Objecte

    Aquest Conveni té per objecte la transferència a la Generalitat de Catalunya de la titularitat dels béns immobles, mobles, instal·lacions, equipaments, funcions, activitats i serveis del Centre de Formació i Treball de l'Organisme Autònom Flor de Maig de la Diputació de Barcelona, situat als edificis 4, 8, 13 (mòduls a i b), 14 i 16 del recinte Flor de Maig, segons plànol adjunt com a annex 1, a l'avinguda Flor de Maig, s/n, del municipi de Cerdanyola del Vallès, per tal que aquest quedi plenament integrat en el sistema educatiu de la Generalitat.

    Segon. Finançament

    .1 La Diputació de Barcelona finançarà parcialment, fins a l'any 2010, els serveis traspassats, transferint a la Generalitat de Catalunya les quantitats següents:

    Any 2007: 669.357,15 euros.

    Any 2008: 502.017,86 euros.

    Any 2009: 334.678,58 euros.

    Any 2010: 167.339,29 euros.

    .2 La transferència de les quantitats esmentades es farà efectiva dins del segon trimestre de cada any natural.

    .3 Pel que fa a l'exercici 2006, la Diputació finançarà íntegrament els serveis objecte de traspàs mitjançant el lliurament de la quantitat corresponent als mesos que restin per finalitzar l'exercici.

    Tercer. Delimitació d'espais

    El Centre de Formació i Treball utilitza espais i serveis comuns dins el recinte Flor de Maig, la qual cosa comporta la necessitat de delimitar els esmentats espais i de regular la utilització dels serveis comuns, d'acord amb les especificacions que es determinaran posteriorment, en un document que serà elaborat per la Comissió mixta en el termini d'un mes des de la seva constitució.

    La signatura d'aquest Conveni requerirà el trasllat de les oficines de l'administració del Centre de Formació i Treball Flor de Maig, ubicades actualment a l'edifici 1, a l'edifici 08, prèvia la seva rehabilitació.

    Quart. Béns immobles i drets objecte de la cessió

    La Diputació de Barcelona cedeix gratuïtament i transfereix a la Generalitat de Catalunya la propietat dels terrenys i immobles que constitueixen la seu del Centre de Formació i Treball Flor de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR