ORDRE CMC/45/2008, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la conservació preventiva i la conservació-restauració dels béns culturals mobles del patrimoni cultural català.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/45/2008, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la conservació preventiva i la conservació-restauració dels béns culturals mobles del patrimoni cultural català.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la conservació preventiva i la conservació-restauració dels béns culturals mobles del patrimoni cultural català, que consten als annexos d'aquesta Ordre.

Barcelona, 1 de febrer de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex 1

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions destinades a la conservació preventiva i la conservació-restauració de béns culturals mobles que formen part del patrimoni cultural català, que es dugui a terme durant l'any de la convocatòria corresponent.

1.2 Les actuacions de conservació han de ser de les especialitats de pintura sobre tela, pintura sobre fusta, pintura mural, escultura en pedra, escultura en fusta i materials arqueològics (ceràmica, vidre, metalls, pedra i os).

1.3 Tindran caràcter preferent les actuacions sobre béns culturals mobles d'interès nacional.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a aquestes subvencions els ens locals de Catalunya, els organismes que en depenen, els consorcis locals, les fundacions i les altres entitats privades sense finalitat de lucre, domiciliats a Catalunya, propietàries o posseïdores d'un patrimoni moble de les característiques descrites a la base 1, i que es proposi per a una actuació de conservació (conservació preventiva i conservació-restauració).

.3 Condicions

3.1 L'import de cada subvenció no podrà superar el 70% del cost total que comporti l'actuació.

3.2 Aquelles actuacions que no puguin ser realitzades in situ, s'hauran de dur a terme en els tallers del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, al carrer Arnau Cadell, 30, de Valldoreix llevat que els llocs previstos en la sol·licitud reuneixin les condicions de seguretat i de conservació .

3.3 El personal tècnic del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya farà el seguiment de cada actuació.

3.4 Aquesta subvenció és compatible amb altres subvencions o ajuts d'altres entitats públiques o privades per a la mateixa finalitat.

.4 Documentació

A les sol·licituds s'haurà d'adjuntar la documentació següent:

  1. Fotocòpia compulsada del NIF del/de la sol·licitant de la subvenció i, si és una entitat privada sense finalitat de lucre o un organisme dependent o vinculat a un ens local, fotocòpia de la documentació que n'acrediti la personalitat.

  2. Fotocòpia compulsada del document d'identitat del/de la signant de la sol·licitud i, si actua en representació d'una altra, documentació acreditativa de la representació amb què actua.

  3. Declaració d'haver demanat o obtingut altres ajuts, amb la mateixa finalitat i quin ha estat l'import d'aquest finançament.

  4. Declaració responsable d'estar al corrent del compliment d'obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Estat així com de les obligacions amb la Seguretat Social. Aquesta declaració s'inclou en el formulari de sol·licitud.

  5. Declaració responsable de no estar sotmès a cap del supòsits de prohibició d'obtenir subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  6. Declaració o document acreditatiu de la propietat del bé. En cas que el sol·licitant no sigui el propietari, caldrà adjuntar-ne l'autorització.

  7. Projecte de l'actuació que s'ha d'elaborar d'acord amb el contingut i els requisits que es preveuen en l'annex 2.

  8. Si es tracta d'una entitat privada i el cost de l'actuació supera els 12.000,00 euros, cal aportar un mínim de tres ofertes de diferents empreses, llevat que no hi hagi en el mercat un nombre suficient de professionals i/o empreses especialitzades que facin l'actuació corresponent o llevat que la despesa s'hagi efectuat abans de la sol·licitud de la subvenció. L'elecció entre les ofertes presentades s'ha de fer d'acord amb criteris d'eficiència i economia, i s'ha de justificar expressament en una memòria l'elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.

  9. En cas que el sol·licitant sigui un ens local, certificació, emesa pel/per la secretari/ària, de l'acord de la corporació on es va aprovar la realització de l'actuació per a la qual se sol·licita la subvenció. En la resta de casos, certificació de l'acord de l'òrgan competent on es va aprovar dur a terme l'actuació.

  10. En cas que el sol·licitant sigui un ens local, certificació de l'interventor/a on s'acrediti que al pressupost de l'ens local hi ha previst crèdit suficient per afrontar l'aportació pròpia que preveu el pla de finançament. En la resta de casos, certificació de l'òrgan...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR