DECRET 275/2005, de 27 de desembre, pel qual es regula la consolidació personal de part del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director o directora en els centres docents públics de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

DECRET

275/2005, de 27 de desembre, pel qual es regula la consolidació personal de part del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director o directora en els centres docents públics de Catalunya.

La Llei orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres docents, en l'article 25.5 va preveure que els directors nomenats d'acord amb el procediment establert a la mateixa Llei i que han exercit el seu càrrec, amb valoració positiva, durant el període de temps que cada administració educativa determini, mantenen, mentre romanen en situació d'actiu, la percepció d'una part del complement específic corresponent, segons el nombre d'anys d'exercici del càrrec.

Les previsions d'aquesta Llei han estat desenvolupades pel Decret 413/2000, de 27 de desembre, pel qual es regula la consolidació personal de part del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director o directora en els centres docents públics de Catalunya, pel que fa als centres de la Generalitat de Catalunya gestionats pel Departament d'Educació, i pel Decret 11/2003, de 8 de gener, de consolidació de part del complement retributiu específic per a l'exercici del càrrec de director o directora en els centres de formació d'adults de titularitat del Departament de Benestar i Família, pel que fa als centres de la Generalitat de Catalunya gestionats pel Departament de Benestar i Família, actualment gestionats pel Departament d'Educació d'acord amb el Decret 282/2004, d'11 de maig, de reestructuració parcial dels departaments d'Ensenyament i de Benestar i Família.

La Llei orgànica 10/2002, de 23 de desembre, de qualitat de l'educació, regula un nou procediment de selecció i nomenament del director/a dels centres docents públics.

La mateixa Llei en l'article 94.3 preveu que els directors dels centres docents públics que hagin exercit el seu càrrec amb valoració positiva durant el període de temps que cada administració educativa determini, mantindran, mentre romanguin en situació d'actiu, la percepció del complement retributiu corresponent en la proporció, condicions i requisits que determinin les administracions educatives.

La Llei esmentada preveu que es tindran en compte a aquests efectes el nombre d'anys d'exercici del càrrec de director.

Per tant, aquest Decret desenvolupa les previsions de la Llei orgànica 10/2002 en relació amb la consolidació del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director, si bé els decrets 413/2000 i 11/2003 s'aplicaran amb caràcter transitori, fins a la finalització del mandat dels directors i directores que exerceixen el càrrec a l'empara de les previsions de la Llei orgànica 9/1995.

En virtut...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR