DECRET 240/1991, d'11 de novembre, pel qual es crea el Consorci per a la gestió de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat i s'aproven els seus Estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

En data 2 de febrer de 1987 es va subscriure un conveni entre la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja per a la realització dels estudis necessaris a l'efecte de proposar la fórmula jurídica més adient per a la integració dels hospitals de la Creu Roja ubicats a Catalunya en el sector públic de la sanitat catalana.

A conseqüència dels estudis realitzats en aplicació del conveni esmentat, la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja van assolir la ferma voluntat de constituir un consorci de naturalesa pública per a la gestió de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat, i a aquests efectes varen crear, mitjançant conveni de 31 de gener de 1991, un comitè gestor encarregat de la confecció d'una proposta d'estatuts.

Un cop finalitzats els treballs d'aquest Comitè, i d'acord amb les seves conclusions, s'escau de procedir a la creació d'una entitat pública de base associativa i de caràcter indefinit, que gaudeixi de personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres i que tingui com a finalitats, entre altres, l'assistència sanitària i sòcio-sanitària, la docència vinculada amb la sanitat, i també el desenvolupament d'activitats en matèria de recerca i salut pública.

Atès el que disposen l'article 9.f) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consorci per a la gestió de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat i s'aproven els seus Estatuts, que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització, segons resulta de l'annex d'aquest Decret.

Article 2

El Consorci tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per a l'acompliment de les seves finalitats.

Article 3

El conseller de Sanitat i Seguretat Social procedirà a formalitzar, en representació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els representants de la Creu Roja Espanyola, l'acte constitutiu del Consorci i a nomenar els representants de la Generalitat que han de formar part de l'òrgan de govern del Consorci.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 11 de novembre de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Trias i Vidal de Llobatera Conseller de Sanitat i Seguretat Social

ESTATUTS del Consorci per a la gestió de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci Amb la denominació de Consorci per a la gestió de l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet de Llobregat, es constitueix un Consorci en el qual participen la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja Espanyola.

Article 2

Objectius Els objectius del Consorci són:

  1. L'assistència sanitària i sòcio-sanitària, vinculada a la xarxa d'assistència primària, i coordinada amb els diversos nivells sòcio-sanitaris.

  2. La docència relacionada amb la sanitat.

  3. Les activitats d'investigació, estudi i divulgació relacionades amb la sanitat i les ciències de la salut.

  4. La participació en programes i campanyes en matèria de salut pública i medicina preventiva adreçats a la població.

  5. La participació, si escau, en programes sanitaris i sòcio-sanitaris específics de la Creu Roja.

  6. Tots els que, relacionats amb les finalitats esmentades, s'acordin pel Consell de Govern del Consorci.

Article 3

Personalitat i capacitat jurídica El Consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, de caràcter associatiu, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que requereixi la realització dels seus propis objectius. En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, a més de les facultats que com a subjecte actiu de l'Administració pública li corresponen, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, celebrar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercir les accions que preveuen les lleis, amb les úniques limitacions que deriven de l'escriptura constitutiva del Consorci.

Article 4

Règim jurídic El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pels reglaments de règim interior, organització i funcionament de les diverses activitats i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin aplicables.

Article 5

Domicili El domicili del Consorci s'estableix a la seu de l'Hospital, av. de Josep Molins, 29-41, l'Hospitalet de Llobregat. Per acord del Consell de Govern es podrà modificar el domicili del Consorci.

Article 6

Dels drets dels beneficiaris o usuaris Es respectaran en tot moment els drets dels beneficiaris o usuaris dels serveis i en particular els drets dels malalts.

Article 7

De la tasca docent i investigadora La tasca docent i d'investigació la portarà a terme el mateix Consorci, de conformitat amb els acords que estableix la Universitat.

Capítol 2 Govern del Consorci

Article 8

Òrgans de Govern Al govern del Consorci corresponen els òrgans següents:

  1. El Consell de Govern.

  2. El president.

  3. El vice-president.

  4. El gerent.

Secció 1 Del Consell de Govern

Article 9

Composició 9.1 El Consell de Govern, òrgan superior del Consorci, es compon de membres nomenats i substituïts lliurement per les institucions integrants del Consorci en la proporció següent:

  1. Sis representants de la Generalitat de Catalunya, designats pel conseller de Sanitat i Seguretat Social.

  2. Quatre representants de la Creu Roja, designats pel president de l'Assemblea Catalana de la Creu Roja Espanyola. 9.2 Assistiran a les sessions del Consell de Govern, amb veu però sense vot, el secretari i el gerent del Consorci. Si el secretari és un dels membres del Consell, hi assistirà amb veu i vot.

Article 10

Càrrecs unipersonals 10.1 Serà president del Consell de Govern un dels seus membres, designat pel conseller de Sanitat i Seguretat Social. 10.2 Serà vice-president del Consell un dels seus membres, designat pel president de l'Assemblea Catalana de la Creu Roja Espanyola. 10.3 Els càrrecs de president i vice-president del Consell tindran una durada de tres anys, si bé podran ser reelegits indefinidament per l'òrgan que hagi de nomenar-los per períodes de temps iguals.

Article 11

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR