DECRET 169/1995, de 2 de maig, pel qual es crea el Consorci Institut Internacional d'Estudis Socials.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

En un marc de grans canvis de valors, configurat per la crisi econòmica, les noves migracions i el qüestionament de les tradicionals funcions de l'Estat, apareix la necessitat d'establir un diàleg i reflexió permanents sobre els grans temes socials que preocupen els ciutadans, des d'una perspectiva ètica i amb l'aplicació de les anomenades ciències socials.

Ateses les funcions que el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, encomana a la Generalitat de Catalunya, i en concret al Departament de Benestar Social;

Atès que l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, preveu que el Govern pot acordar la constitució de consorcis amb entitats privades sense ànim de lucre que tinguin finalitats d'interès públic concurrents amb les de l'Administració;

Per això, la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament de la Presidència, i la Fundació Privada de Catalunya per a la Universitat Ramon Llull, acorden la constitució d'un consorci per tal de facilitar, de forma conjunta, un mitjà de permanent reflexió per mitjà de la recerca, l'estudi, l'assessorament i la divulgació en l'àmbit social.

A proposta del titular del Departament de la Presidència i del de Benestar Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S'acorda la constitució del Consorci Institut Internacional d'Estudis Socials, entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació Privada de Catalunya per a la Universitat Ramon Llull. 1.2 S'aproven els Estatuts que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització, i que es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

El Consorci Institut Internacional d'Estudis Socials gaudeix de personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

El conseller de Benestar Social i el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament de la Presidència procediran a formalitzar, en representació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els representants de la Fundació Privada de Catalunya per a la Universitat Ramon Llull, l'acte constitutiu del Consorci i a nomenar els seus representants en els òrgans de govern.

Disposicions finals

-1 S'autoritzen els departaments de la Presidència i de Benestar Social perquè dictin, en l'àmbit de les seves respectives competències, les disposicions necessàries per al desplegament d'aquest Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 de maig de 1995

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Comas i Baldellou Conseller de Benestar Social

ESTATUTS del Consorci Institut Internacional d'Estudis Socials.

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 L'Institut Internacional d'Estudis Socials és un Consorci públic, de caràcter voluntari i duració indefinida, integrat per:

  1. La Generalitat de Catalunya.

  2. La Fundació Privada de Catalunya per a la Universitat Ramon Llull. 1.2 La participació de la Generalitat de Catalunya s'instrumentarà mitjançant el Departament de Benestar Social i el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament de la Presidència, en l'àmbit de les seves respectives competències.

Article 2

Les finalitats del Consorci Institut Internacional d'Estudis Socials són la recerca, l'estudi, l'assessorament, la formació postsecundària i la divulgació en l'àmbit social. En conseqüència, realitzarà les següents funcions:

  1. La recerca en qualsevol dels vessants de les problemàtiques socials.

  2. La detecció i quantificació dels problemes socials.

  3. Excepcionalment, la formació postsecundària i de personal qualificat de serveis socials.

  4. L'avaluació de l'efectivitat, l'eficiència i el benefici de les intervencions socials, particularment orientada a la planificació i a la gestió de serveis i programes socials.

  5. L'organització d'activitats de debat científic i de divulgació en temes socials.

  6. La realització de treballs, assessoraments i encàrrecs.

  7. La proposta d'actuacions prioritàries en l'àmbit social.

Article 3

3.1 El Consorci regulat per aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat necessària per a la realització de les seves finalitats.

Article 4

4.1 El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pel seu reglament de règim intern, si escau, i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin d'aplicació. 4.2 L'actuació del Consorci queda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR