DECRET 293/1992, de 24 de novembre, de creació del Consorci del Laboratori de l'Anoia i d'aprovació dels seus Estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

En el marc de la comarca de l'Anoia, l'assistència sanitària de cobertura pública es presta a través dels centres hospitalaris de la comarca integrats en la xarxa hospitalària d'utilització pública i dels centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut.

Tots els centres esmentats compten amb serveis de laboratori propis que caldria integrar en una única entitat a fi i efecte de conjuminar els esforços i els recursos per realitzar les activitats assistencials, docents i de recerca que es porten a terme en l'àmbit dels serveis esmentats; amb aquest objectiu la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de la Salut, l'Hospital Comarcal d'Igualada i la Fundació Assistencial de l'Anoia acorden la constitució d'un consorci.

Atès el que disposen els articles 9.1 i 17 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consorci del Laboratori de l'Anoia i s'aproven els seus Estatuts, que n'estableixen la composició, les finalitats i l'organització, i que es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

El Consorci del Laboratori de l'Anoia tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Disposicions finals

- 1 S'autoritza el conseller de Sanitat i Seguretat Social per portar a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del Consorci.

- 2 Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 24 de novembre de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Trias i Vidal de Llobatera Conseller de Sanitat i Seguretat Social

ESTATUTS del Consorci del Laboratori de l'Anoia.

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci 1.1 Amb la denominació de Consorci del Laboratori de l'Anoia es constitueix un consorci administratiu en el qual participen la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de la Salut, l'Hospital Comarcal d'Igualada i la Fundació Assistencial de l'Anoia. 1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que vulguin col·laborar amb les finalitats del Consorci i efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissió de nous socis requerirà la majoria que preveu l'article 14.2 d'aquests Estatuts.

Article 2

Objectiu i finalitats 2.1 El Consorci tindrà com a objectiu la realització de les activitats assistencials, docents i de recerca que realitzen els serveis de laboratori que s'adscriguin al Consorci. Com també, si s'escau, la realització de les activitats pre-citades quan estiguin referides a serveis generals de les entitats consorciades. Per tant, seran finalitats específiques del Consorci:

  1. La realització de tècniques de bioquímica, hematologia, microbiologia, serologia i immunologia i anatomia patològica.

  2. La docència, relacionada amb les tècniques esmentades.

  3. Les activitats d'investigació, estudi i divulgació cultural relacionades amb la sanitat i les ciències de la salut.

  4. La participació en la promoció de campanyes o les tasques de medicina preventiva.

  5. Totes les que estiguin directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment i que acordi el Consell de Govern. 2.2 Les finalitats esmentades, les podrà portar a terme el mateix Consorci directament o cedint la gestió a entitats externes.

Article 3

Personalitat i capacitat jurídica El Consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret que requereix la realització dels seus objectius. En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, a més de les facultats que com a subjecte actiu de l'Administració pública li corresponen, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, signar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercir les accions que preveuen les lleis.

Article 4

Règim jurídic El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin aplicables.

Article 5

Domicili El Consorci tindrà el seu domicili al passeig de Verdaguer, 91, d'Igualada. Això no obstant, per acord del Consell de Govern, aquest domicili podrà ser canviat.

Article 6

Dels drets dels beneficiaris o els usuaris Es respectaran en tot moment els drets dels beneficiaris o els usuaris dels serveis sanitaris que presti el Consorci i, en particular, els drets del malalt.

Capítol 2 Govern del Consorci

Article 7

Òrgans de Govern El govern del Consorci correspon als òrgans següents:

  1. El Consell de Govern.

  2. El president.

  3. El vice-president.

  4. El gerent.

Secció 1 Del Consell de Govern

Article 8

Composició 8.1 El Consell de Govern, òrgan superior del Consorci, està format per cinc membres nomenats i substituïts lliurement per les entitats consorciades, d'acord amb la proporció següent:

  1. Dos representants de la Generalitat de Catalunya, designats pel conseller de Sanitat i Seguretat Social.

  2. Un representant de l'Institut Català de la Salut.

  3. Un representant de l'Hospital Comarcal d'Igualada.

  4. Un representant de la Fundació Assistencial de l'Anoia. Els representants de l'Institut Català de la Salut, de l'Hospital Comarcal d'Igualada i de la Fundació Assistencial de l'Anoia seran designats pels seus òrgans de govern respectius. 8.2 Assistiran a les sessions del Consell de Govern, amb veu però sense vot, el secretari i el gerent del Consorci, llevat que el secretari sigui membre del Consell, cas en el qual assistirà amb veu i vot. 8.3 En el supòsit que s'amplïi el Consorci per l'admissió de noves entitats, en l'acord corresponent del Consell, hi figurarà el nombre de membres del Consell de Govern que s'assigna a cadascuna i la possible variació dels atribuïts a les entitats ja integrades, havent de garantir, en tot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR