DECRET 216/1992, de 9 de juny, de modificació del Decret 206/1985, de 15 de juliol, de creació del consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atès que pel Decret 206/1985, de 15 de juliol, es va crear el consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus amb la finalitat d'aprofundir en l'estudi dels temes europeus i la seva difusió i promoció mitjançant l'estudi a nivell superior i la investigació, l'ensenyament de les matèries relacionades amb els problemes europeus, l'intercanvi científic i d'informació amb altres institucions similars i la difusió i promoció dels estudis europeus;

Atès que la realització dels objectius de l'Institut ha permès la seva consolidació a través de la presència creixent en l'àmbit de la recerca i l'ensenyament sobre els temes que afecten la Comunitat Europea;

Atès que l'evolució mateixa de l'Institut i també la seva adscripció a la Universitat Autònoma de Barcelona aconsellen la conveniència d'adaptar l'estructura del consorci i, en conseqüència, l'adopció de les modificacions escaients dels seus Estatuts d'acord amb el que disposa l'article 12.2;

En virtut de l'anterior i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

S'aproven les esmenes als Estatuts que regeixen el consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus.

Article 2

L'esmentat consorci es regirà pels Estatuts consolidats que es publiquen annexos a aquest Decret.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de juny de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

ESTATUTS del consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

La Generalitat de Catalunya, per mitjà del Patronat Català Pro Europa, i la Universitat Autònoma de Barcelona constitueixen un consorci que tindrà les finalitats següents:

  1. L'estudi a nivell superior i la investigació de temes europeus.

  2. L'ensenyament de les matèries relacionades amb els problemes europeus i, especialment, els estudis de tercer cicle.

  3. L'intercanvi científic i d'informació amb altres institucions similars.

  4. La difusió i promoció dels estudis europeus.

  5. Altres finalitats que s'acordin. Per a la realització d'aquests objectius es faran estudis, recerques, cicles d'ensenyament, seminaris, conferències, publicacions, i qualsevol altra activitat que es consideri oportuna.

Article 2

El consorci s'anomenarà Institut Universitari d'Estudis Europeus (IUEE).

Article 3

El consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà pels presents Estatuts. En tot el que aquests no prevegin serà d'aplicació l'ordenament jurídic general.

Article 4

L'IUEE té personalitat jurídica pública per al compliment de les seves finalitats i pot realitzar actes d'administració i de disposició de béns, celebració de contractes i, en general, tots els actes necessaris per assolir, d'acord amb la legislació aplicable a cada supòsit, els objectius establerts en aquests Estatuts.

Article 5

L'IUEE tindrà la seva seu al campus de la UAB de Bellaterra. Això no obstant, per acord del Consell de Govern, segons preveu l'article 12, podrà ser variat el domicili.

Article 6

Constituït el consorci, l'admissió de nous membres es regirà pel que preveu l'article 12 d'aquests Estatuts.

Capítol 2 Òrgans de Govern

Article 7

L'IUEE es regirà pels òrgans següents:

  1. Consell de Govern.

  2. President.

  3. Director.

  4. Consell Acadèmic.

Article 8

8.1 El Consell de Govern, l'òrgan superior del consorci, és format per:

  1. El president del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR