DECRET 68/1999, de 23 de març, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada d'Unha, en el terme municipal de Naut Aran (Val d'Aran).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

68/1999, de 23 de març, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada d'Unha, en el terme municipal de Naut Aran (Val d'Aran).

La majoria dels veïns residents en el nucli d'Unha van sol·licitar, d'acord amb l'article 76.1.a) de la Llei 8/1987, municipal i de règim local de Catalunya, a l'Ajuntament de Naut Aran la iniciació del procediment per constituir el dit nucli de població en entitat municipal descentralitzada. A aquest efecte, van adjuntar a la seva sol·licitud el nomenament dels membres que componien la comissió promotora i la documentació justificativa que van considerar procedent.

L'Ajuntament de Naut Aran, en data 19 de juny de 1996, va adoptar l'acord d'iniciar el procediment de constitució. L'expedient va ser sotmès a informació pública mitjançant edicte publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , i l'exposició en el tauler d'anuncis municipal, sense que es presentés cap al·legació.

En data 16 d'octubre de 1996, l'Ajuntament de Naut Aran va adoptar l'acord de trametre l'expedient al Departament de Governació. En comprovar-se que en la documentació tramesa existien diversos defectes formals, es va informar a l'Ajuntament sobre la necessitat d'esmenar-los. Les esmenes, juntament amb l'acord adoptat per l'Ajuntament de Naut Aran sobre els límits que hauria de tenir la futura entitat, es van trametre al Departament de Governació el dia 6 d'agost de 1998.

Mitjançant Resolució del director general d'Administració Local, de 7 d'octubre de 1998, va ser ampliat el termini de resolució de l'expedient.

En data 19 de novembre de 1998, la Comissió de Delimitació Territorial va emetre informe favorable sobre l'expedient, ja que va considerar que en el cas d'Unha hi concorren circumstàncies geogràfiques i històriques adients, que disposa de patrimoni propi i que l'Ajuntament de Naut Aran certifica que els recursos de què disposaria l'entitat serien suficients per complir les seves atribucions i que, a més, no es veuria afectada la qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi.

En data 25 de febrer de 1999, la Comissió Jurídica Assessora va emetre dictamen favorable sobre l'expedient, ja que va considerar que en el cas d'Unha hi concorren tots els requisits objectius i formals exigibles legalment.

Finalment, la tramitació de l'expedient va ser comunicada a l'Administració de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR