DECRET 351/2004, de 27 de juliol, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Seana, en el terme municipal de Bellpuig (Urgell).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 351/2004, de 27 de juliol, pel qual s'aprova la constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Seana, en el terme municipal de Bellpuig (Urgell).

La majoria dels veïns residents en el nucli de Seana van sol·licitar a l'Ajuntament de Bellpuig la iniciació del procediment per constituir l'àmbit territorial de Seana en entitat municipal descentralitzada. Aquest expedient es va iniciar l'any 1989 com a resposta dels veïns a l'expedient iniciat i instruït per l'Ajuntament de Barbens d'agregació del nucli de Seana al seu municipi.

L'Ajuntament de Bellpuig, en data 30 d'agost de 1989, va adoptar l'acord favorable a la constitució de Seana com a entitat municipal descentralitzada. L'expedient va ser sotmès a informació pública mitjançant la seva exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació del corresponent edicte al DOGC. Dins aquest tràmit l'Ajuntament de Barbens va presentar una al·legació que va ser desestimada per l'Ajuntament de Bellpuig, mitjançant acord de ple de 28 de novembre de 1989.

L'expedient es va rebre al Departament de Governació el 5 d'octubre de 1989. Amb posterioritat, el 13 de desembre del mateix any, l'Ajuntament de Bellpuig va aportar nova documentació que completava l'expedient.

Per resolució de la Direcció General d'Administració Local de 8 de juny de 1990 es va acordar l'acumulació de l'expedient de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Seana amb l'expedient de segregació del barri de Seana i terres adjacents, del municipi de Bellpuig, per agregar-lo al municipi de Barbens. Aquesta resolució es va fonamentar en l'íntima connexió dels aspectes territorials dels expedients, de manera que la resolució definitiva d'un comportava haver de resoldre simultàniament l'altre. Com a conseqüència de l'acumulació d'aquests dos expedients, la Direcció General d'Administració Local va ajornar la resolució de l'expedient de constitució de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Seana, mentre no fos resolt el recurs contenciós administratiu interposat per l'Ajuntament de Barbens contra l'acte presumpte per silenci administratiu de la Generalitat de Catalunya, desestimatori de la segregació del nucli de Seana per a la seva agregació al municipi deBarbens.

Mitjançant sentència de 19 de gener de 1994, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va desestimar el recurs contenciós administratiu. L'Ajuntament de Barbens va recórrer en cassació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR