DECRET 220/1992, de 20 de juliol, de constitució de l'Institut d'Estudis Territorials.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El desenvolupament experimentat per la societat en el darrer segle ha redimensionat el paper del territori en la realització de les diverses activitats humanes que hi conflueixen, de manera que es fa palesa la necessitat d'adoptar una ordenació territorial que conjugui el desenvolupament econòmic modern amb la preservació de l'entorn natural.

En aquest context, en data 21 de novembre de 1983 ja va ser promulgada la Llei de política territorial amb l'objecte de promoure un creixement equilibrat i ordenat sobre el territori, per tal d'afavorir una eficàcia més gran de les activitats econòmiques i una millor qualitat de vida.

Dins d'aquesta mateixa línia es considera ara oportú promoure la constitució d'una entitat que tingui per objecte la realització, des d'una perspectiva pluridisciplinària, d'estudis generals i sectorials sobre la situació del territori de Catalunya, com també la recerca i la divulgació de les diverses qüestions referents al territori i a la seva utilització racional, tant des d'una òptica teòrica com amb relació als seus aspectes més concrets.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'aprova la constitució del Consorci Institut d'Estudis Territorials, integrat per la Generalitat de Catalunya i la Universistat Pompeu Fabra.

Article 2

El Consorci Institut d'Estudis Territorials té personalitat jurídica pública per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

S'aproven els Estatuts que han de regir l'esmentat Consorci, els quals es publiquen com a annex a aquest Decret.

Disposició final L'Institut d'Estudis Territorials sol·licitarà de la Universitat Pompeu Fabra la seva adscripció com a institut universitari.

Barcelona, 20 de juliol de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joaquim Molins i Amat Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Estatuts del Consorci Institut d'Estudis Territorials

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 La Generalitat de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra constitueixen un Consorci que tindrà les funcions següents:

  1. L'elaboració d'estudis generals i sectorials sobre els problemes territorials i, concretament, sobre les qüestions que es plantegen respecte de la situació del territori català i de la seva ordenació.

  2. L'ensenyament de les matèries relacionades amb l'ordenació i la política territorial.

  3. L'estudi de les infrastructures, les activitats i els serveis relacionats amb el territori, tot considerant les seves formes de gestió i regulació.

  4. L'arxiu i el tractament de les dades referides al territori.

  5. La difusió dels estudis i les informacions relatius a l'ordenació política territorial. 1.2 La realització d'aquests objectius s'articularà principalment mitjançant activitats d'estudi i de recerca; cursos de postgrau i conduents a l'obtenció de titulacions pròpies o cursos que s'integrin en titulacions oficials; seminaris i conferències; publicacions; activitats relacionades amb la formació permanent de titulats, així com mitjançant la col·laboració amb altres institucions de recerca i d'ensenyament superior o la realització de tasques d'informació i assessorament. 1.3 La participació de la Generalitat de Catalunya en l'Institut d'Estudis Territorials s'instrumenta mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article 2

El Consorci s'anomenarà Institut d'Estudis Territorials.

Article 3

El Consorci, que té...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR