ORDRE MAH/566/2009, d'11 de desembre, per la qual es regula i constitueix la Comissió de Prevenció de la Contaminació Lluminosa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/566/2009, d'11 de desembre, per la qual es regula i constitueix la Comissió de Prevenció de la Contaminació Lluminosa.

La disposició final tercera de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d'ordenació ambiental de l'enllumenament per a la protecció del medi nocturn, estableix que s'ha de regular i constituir una comissió de prevenció de la contaminació lluminosa, amb la participació dels diversos sectors implicats, amb la funció d'impulsar i promoure l'aplicació d'aquesta Llei i qualsevol altra que li sigui atribuïda. Per la seva part, la disposició final cinquena habilita el conseller de Medi Ambient i Habitatge per fer-ne la regulació.

La competència de la Generalitat de Catalunya per dictar aquesta Ordre resulta des del punt de vista material -medi ambient- de la competència compartida prevista en l'article 144.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, així com de la competència exclusiva que en matèria d'organització de l'Administració de la Generalitat li atribueix l'article 150 de l'Estatut.

En la tramitació i elaboració d'aquesta Ordre s'han complert les exigències de l'article 63 de la Llei 13/1989, així com els requisits de participació del públic en l'elaboració de plans, programes i disposicions de caràcter general relacionats amb el medi ambient establerts en l'article 16 de la Llei 27/2006, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació, de participació pública i d'accés a la justícia en matèria de medi ambient.

Aquesta Comissió es configura com un òrgan d'assessorament i de participació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, dels ens locals i de les entitats de la societat catalana que tenen un paper rellevant en l'aplicació de la normativa ambiental catalana d'il·luminació.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte de l'Ordre és establir la regulació i la constitució de la Comissió de Prevenció de la Contaminació Lluminosa com a òrgan de participació i d'assessorament al departament competent en matèria de medi ambient.

1.2 Aquesta Comissió no té personalitat jurídica pròpia i resta adscrita a la direcció general competent en matèria de qualitat ambiental del departament esmentat, als únics efectes de suport administratiu, sens perjudici de la seva autonomia orgànica i funcional per al compliment de les seves finalitats.

Article 2

Estructura i composició

2.1 La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR