DECRET 43/2001, de 6 de febrer, pel qual es constitueix la Comissió Interdepartamental per a l'Any Europeu de les Llengües.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

43/2001, de 6 de febrer, pel qual es constitueix la Comissió Interdepartamental per a l’Any Europeu de les Llengües.

La Decisió 1934/2000/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de juliol de 2000, declara l’any 2001 Any Europeu de les Llengües amb els objectius de:

a) Fomentar la sensibilització dels ciutadans sobre la importància de la riquesa de la diversitat lingüística i cultural a la Unió Europea.

b) Encoratjar el multilingüisme.

c) Posar en coneixement del públic els avantatges de dominar diversos idiomes com a clau del desenvolupament personal i professional de l’individu.

d) Fomentar l’aprenentatge permanent dels idiomes, si s’escau, des dels nivells de preescolar i primària, i també l’adquisició de competències afins vinculades a l’ús dels idiomes per a finalitats específiques, especialment professionals.

e) Recollir i difondre informació sobre l’ensenyament i l’aprenentatge d’idiomes i sobre les competències, els mètodes i els instruments que hi contribueixen, inclosos els que s’elaborin en el marc d’altres accions i iniciatives comunitàries o que facilitin la comunicació entre els parlants de diferents llengües.

El Govern de la Generalitat, conscient que la diversitat lingüística és una de les riqueses culturals col·lectives d’Europa i el multilingüisme, un enriquiment personal per als ciutadans i ciutadanes, considera oportú d’afegir-se als actes que, a tot Europa, se celebrin per a la consecució dels objectius de l’any i de difondre d’una manera especial el valor de la llengua catalana, i també de l’aranès, com a part del patrimoni lingüístic europeu. La celebració de l’Any Europeu de les Llengües ha de propiciar, també, l’estat d’opinió favorable per aconseguir la modificació de la normativa estatal i europea que encara atorga a la llengua catalana un tractament inadequat a la seva aportació a la cultura universal i a la importància demogràfica, la vitalitat econòmica i la creativitat cultural de la seva comunitat lingüística.

El Govern de la Generalitat porta a terme d’una manera permanent una política de suport actiu a la llengua catalana i a l’aranès, d’ensenyament del català, del castellà i, a Era Val d’Aran, també de l’aranès. Igualment, el Govern té entre les seves prioritats l’ensenyament de llengües estrangeres a tots els ciutadans. Són diversos els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR