ORDRE IUE/71/2009, de 25 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts per a la contractació de consultors en l'assessorament a les pimes industrials fabricants de substàncies químiques per a la dinamització del compliment del reglament REACH, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/71/2009, de 25 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts per a la contractació de consultors en l'assessorament a les pimes industrials fabricants de substàncies químiques per a la dinamització del compliment del reglament REACH, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

La petita i mitjana empresa té una importància decisiva en el creixement econòmic de Catalunya com a motor de desenvolupament i creació d'ocupació. La seva estructura i la seva dimensió la fan ser més flexible per adaptar-se als canvis ràpids de l'entorn però també és més feble que, les grans empreses, alhora de suportar els costos que, una adaptació normativa com aquesta, comporta.

El Govern, tenint en compte el món empresarial en el seu conjunt, impulsa una sèrie d'instruments, per mitjà del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, amb l'objectiu d'ajudar la petita i mitjana empresa a millorar la seva competitivitat en un entorn empresarial dinàmic.

En aquest context, l'objecte d'aquesta línia d'ajuts és impulsar el desenvolupament de la petita i mitjana empresa catalana del sector químic mitjançant l'ajut a la realització d'auditories de diagnosi en relació a la seva adaptació al reglament CE 1907/2006 del Parlament Europeu i del Consell de 18 de desembre de 2006 relatiu al registre, a l'avaluació, a l'autorització i a la restricció de substàncies i preparats químics (REACH) amb la intenció que el compliment d'aquest nou reglament sigui una oportunitat per incrementar el seu nivell de competitivitat.

Aquesta convocatòria s'adreça a les petites i mitjanes empreses del sector químic. El sector químic català ha de fer front al nou repte comunitari d'adaptar-se al reglament REACH. Aquest nou reglament pretén millorar els nivells de protecció de la salut de les persones i del medi ambient davant els productes i preparats químics. Estableix una nova estratègia preventiva que es fonamenta en el registre del producte o preparat químic, associat a determinats usos, prèviament determinats pel fabricant. No cal dir que, aquest repte per a les pimes, suposa grans dificultats per les reduïdes estructures de suport que poden arribar a consolidar.

D'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts d'Estat;

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i amb el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

S'aproven les bases reguladores que regiran la convocatòria pública per a la concessió dels ajuts a la contractació de consultors experts en REACH per tal de dinamitzar i afavorir l'adaptació de les pimes industrials fabricants de substàncies químiques al reglament REACH per tal d'afavorir la seva competitivitat en base a dues modalitats, les bases de les quals s'exposen en l'annex 1:

La contractació de consultors experts en REACH per tal d'ajudar a les pimes a efectuar el registre directe en cas que no hagin pogut efectuar el preregistre.

La contractació de consultors experts en REACH per tal de representar a les pimes en el Foros d'Intercanvi d'Informació (FII) per tal de procedir a registrar en el termini previst pel reglament REACH, les seves substàncies prèviament preregistrades, amb els menors costos possibles per la pime.

Ambdues modalitats són excloents.

Article 2

Convocatòria

S'obre la convocatòria pública per a l'any 2009 per a la concessió d'ajuts a la contractació de consultors experts en REACH per dinamitzar i afavorir l'adaptació de les pimes del sector químic a aquest reglament amb l'objectiu de mantenir i/o millorar-ne la seva competitivitat.

Article 3

Aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta convocatòria dins de l'any 2009 és de 300.000 euros. El seu finançament serà a càrrec de la partida pressupostària IU03D/470000100/6210 del pressupost de la Secretaria d'Indústria i Empresa, per a subvencions a empreses privades per a l'any 2008. Aquesta quantitat podrà incrementar-se amb les quantitats derivades d'ajuts que hagin estat objecte de revocació.

3.2 En cas de produir-se renúncies o incrementar-se la quantitat per els ajuts, tindran dret a ser beneficiaris els projectes que no van arribar a obtenir ajut i que, atesos els criteris de valoració continguts a l'annex 1 d'aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes seleccionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts en cada convocatòria.

Article 4

Termini i forma de presentació de sol·licituds

4.1 El termini de presentació de les sol·licituds serà de 30 dies naturals des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i s'han de formalitzar d'acord a l'imprès normalitzat que es podran obtenir a la web del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (http://www.gencat.cat/diue) o a Inforeach (http://inforeach.gencat.cat/). Així mateix es podran obtenir físicament els impresos en qualsevol de les Oficines de Gestió Empresarial i delegacions territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

4.3 Les sol·licituds, en suport paper i acompanyades de la documentació i de la declaració responsable que consten als apartats 5.4 i 5.5 de les bases de l'annex 1, s'han de presentar a la seu de l'Oficina de Gestió Empresarial, passeig de Gràcia, 129, planta baixa, 08008 Barcelona, o a qualsevol de les adreces de les delegacions territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

També es podran presentar mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener. En el cas de tramesa a través de l'administració de correus, caldrà fer la tramesa en sobre obert per tal de segellar el primer full de la documentació presentada.

Article 5

Comunicació dels ajuts a la Comissió Europea

L'atorgament dels ajuts es regirà per les condicions que estableix el Reglament (CE) núm. 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L379/5 de 28.12.2006).

Segons aquest Reglament, l'ajuda total de minimis concedida a una empresa determinada no serà superior a 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. Aquesta quantitat està expressada en termes bruts, és a dir, abans de qualsevol deducció en concepte de fiscalitat.

Article 6

Òrgan competent per a la tramitació i resolució dels expedients, i procediment

En els apartats 7, 8 i 9 de l'annex 1 es determina, l'òrgan competent per la tramitació i resolució del procediment, els criteris d'avaluació, el termini per la seva conclusió, el mitjà de notificació de la resolució i si aquesta posa fi a la via administrativa amb indicació dels recursos que s'hi poden interposar i els òrgans davant els quals s'han de plantejar.

Article 7

Delego en el secretari d'Indústria i Empresa la resolució de concessió o denegació d'aquests ajuts.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor a l'endemà de la data de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 25 de febrer de 2009

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular l'atorgament d'ajuts en dues modalitats:

  1. A la contractació de consultors experts en REACH en el procés de registre directe en cas que la pime no hagin efectuat el preregistre en l'any 2008.

  2. A la contractació de consultors experts en REACH per representar a les pimes en els Foros d'Intercanvi d'Informació (FII) per tal de procedir a registrar en el termini previst pel reglament REACH, les seves substàncies, prèviament preregistrades, amb els menors costos possibles per la pime tot afavorint la seva competitivitat.

    Aquestes dues modalitats d'ajut són excloents.

    1.2 La contractació de consultors experts en REACH haurà d'haver-se realitzat entre l'1 de gener i el 30 de juny de 2009.

    .2 Despeses subvencionables i tipus d'ajuts

    2.1 Es consideren subvencionables les despeses de subcontractació de l'assessor extern per a la realització del projecte subvencionable.

    No s'admetran com a subvencionables les despeses en què el proveïdor tingui accionistes comuns amb el sol·licitant, excepte justificació expressa que haurà de ser valorada per la Secretaria d'Indústria i Empresa .

    2.2 Aquesta consultoria s'haurà de realitzar a Catalunya i per una consultora ubicada a Catalunya sempre d'acord amb els continguts que s'estableixen a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

    2.3 S'entén com a consultoria empresarial, pel primer tipus d'ajut, l'oportunitat de dur a terme, mitjançant un expert extern, un estudi que permeti detectar els punts forts i febles de l'empresa de manera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR