ORDRE JUS/185/2013, de 30 de juliol, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el que disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou, entre d’altres, la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per l’Administració de la Generalitat.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden dur a terme mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d’abril, de l’Agència Catalana de Protecció de Dades, habilitava els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una Ordre, dels fitxers que siguin pertinents. En ús d’aquesta potestat es van aprovar l’Ordre JUS/86/2007, de 10 d’abril; l’Ordre JUS/3/2009, de 8 de gener, i l’Ordre JUS/399/2009, de 4 de setembre, que regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia.

L’increment de l’activitat del serveis del Departament de Justícia, la reordenació de la seva estructura, les millores en els sistemes d’informació i el desenvolupament de noves infraestructures, demanden una revisió constant de l’inventari de tractaments de dades de caràcter personal que es gestiona. D’altra banda, la interacció amb les autoritats de control, provoca una revisió de les estructures de fitxers registrats i dels criteris de classificació, i es genera la necessitat de crear tractaments anteriorment considerats inclosos dins d’altres fitxers ja publicats.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, ha estat desplegada pel Reglament aprovat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, l’article 54 del qual estableix el contingut de la disposició de creació, modificació o supressió dels fitxers.

Finalment, l’anterior Decret 333/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Justícia, que ha estat derogat pel Decret 194/2013, de 9 de juliol, de reestructuració del Departament de Justícia, va comportar la necessitat de modificar els òrgans responsables dels fitxers que contenen dades personals entre les diferents unitats directives.

La Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una Ordre, dels fitxers de llurs departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin.

Així doncs, aquest marc normatiu i organitzatiu fa necessari una nova disposició que reguli tots el fitxers del Departament de Justícia, que inclogui els nous fitxers i la modificació dels existents.

En conseqüència, per tal de garantir la màxima transparència en el tractament de dades de caràcter personal, i, d’aquesta manera, assegurar a la ciutadania de Catalunya l’exercici dels seus drets legítims;

Atès que s’ha emès l’informe preceptiu de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que estableix l’article 5.m) de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

En ús de la potestat que m’atorga l’article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre regula els fitxers que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Justícia i del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Article 2

Creació de fitxers

Es creen els fitxers que contenen dades de caràcter personal que es descriuen a l’annex 1 d’aquesta Ordre, que són els següents:

Secretaria General

  1. Expedients d'assessoria jurídica

  2. Registre de convenis

    Direcció de Serveis

  3. Seguretat física

  4. Selecció i provisió

  5. Subvencions i ajuts

  6. Usuaris de sistemes d’informació

  7. Taxes judicials

    Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia

  8. Bústia de queixes i suggeriments SRAJ

  9. Agenda de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya

  10. Autòpsies de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya

  11. Expedients disciplinaris

  12. Expedients de suport i assistència jurídica a l’Administració de justícia

    Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia

  13. Assessorament tècnic en l'àmbit de la família

    Direcció General de Serveis Penitenciaris

  14. Expedients de suport i assistència jurídica en l’execució penal

  15. Expedients d’inspecció de serveis penitenciaris

    Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

  16. Difusió d’activitats

Article 3

Modificació de fitxers

3.1 Es modifiquen els fitxers que contenen dades de caràcter personal que es descriuen a l’annex 2 d’aquesta Ordre, que són els següents:

Secretaria General

  1. Directori únic de contactes

    Es modifiquen l’estructura bàsica del fitxer i el tipus de dades de caràcter personal, s’inclou el sistema de tractament i es modifica el nivell de mesures de seguretat.

  2. Bústia de consultes de la ciutadania

    S’inclou el sistema de tractament.

    Direcció de Serveis

  3. Prevenció de riscos laborals

    Es modifiquen el nom del fitxer, abans Gestió d'adaptacions i accidentalitat laboral, la finalitat i els usos previstos del fitxer, el procediment de recollida de les dades, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  4. Borsa de treball de personal laboral

    Es modifiquen l’estructura bàsica del fitxer i el tipus de dades de caràcter personal, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  5. Contractació administrativa

    Es modifiquen l’estructura bàsica del fitxer i el tipus de dades de caràcter personal, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  6. Videovigilància del Departament de Justícia

    Es modifiquen l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

    Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia

  7. Borsa de candidats per a interinatges a l'Administració de justícia

    S’inclou el sistema de tractament i es modifica el nivell de mesures de seguretat.

  8. Fons d'Acció Social del personal al servei de l'Administració de justícia

    S’inclou el sistema de tractament.

  9. Control de règim horari

    S’inclou el sistema de tractament i es modifica el nivell de mesures de seguretat.

  10. Arxiu d'informes mèdics de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya

    Es modifiquen l’estructura bàsica del fitxer i el tipus de dades de caràcter personal, les cessions de dades, i s’inclou el sistema de tractament.

    Direcció General de Modernització de l’Administració de Justícia

  11. Persones relacionades amb l'Administració de justícia

    Es modifiquen el procediment de recollida de les dades i la procedència de les dades, l’estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

  12. Gestió d'indemnitzacions

    Es modifiquen l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició i s’inclou el sistema de tractament.

  13. Assistència jurídica gratuïta

    Es modifiquen l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i i el nivell de mesures de seguretat, i s’inclou el sistema de tractament.

  14. Nomenaments de secretaris o secretàries de jutjats de pau

    Es modifiquen l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició i s’inclou el sistema de tractament.

  15. Pla del català a l'Administració de justícia

    Es modifiquen el nom del fitxer, abans Pla pilot del català a l'Administració de justícia, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i s’inclou el sistema de tractament.

    Direcció General de Serveis Penitenciaris

  16. Personal dels centres penitenciaris

    Es modifiquen l’estructura bàsica del fitxer i el tipus de dades de caràcter personal, l’òrgan administratiu responsable del fitxer, les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, les cessions de dades i el nivell de mesures de seguretat.

  17. Gestió de professionals, voluntaris, visitants i altre personal relacionats amb l'entorn d’execució penal

    Es modifiquen el nom del fitxer, abans Gestió de professionals, voluntaris, visitants i altre personal relacionats amb l'entorn penitenciari, la finalitat i els usos previstos del fitxer, l’òrgan administratiu responsable del fitxer, les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició i el nivell de mesures de seguretat.

  18. Població reclusa als centres penitenciaris de Catalunya

    Es modifiquen la finalitat i els usos previstos del fitxer, les cessions de dades, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i les unitats administratives on exercir els drets d’accés, rectificació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR