ORDRE IRP/474/2009, de 2 de novembre, per la qual es fixa el contingut i les característiques que han de contenir els rètols en les màquines recreatives amb premi i d'atzar i en els locals on es troben instal·lades màquines tipus B.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/474/2009, de 2 de novembre, per la qual es fixa el contingut i les característiques que han de contenir els rètols en les màquines recreatives amb premi i d'atzar i en els locals on es troben instal·lades màquines tipus B.

L'article 6, apartat i) del reglament de màquines i d'atzar aprovat pel Decret 23/2005, de 22 de febrer, en la redacció donada pel Decret 166/2009, de 27 d'octubre, de primera modificació del reglament de màquines recreatives i d'atzar, estableix, pel que fa a les màquines tipus B o recreatives amb premi, que a la part frontal de les citades màquines, com a mínim a menys de tres centímetres del dispositiu on s'introdueixin les monedes i, si no fos possible en un lloc directament visible per la persona jugadora a la part frontal dreta, s'hi fixarà un rètol on ha de constar de forma visible la indicació de prohibició als i les menors de 18 anys i que la pràctica abusiva del joc pot crear addició.

Així mateix pel que fa a les màquines tipus C o d'atzar, l'apartat h) de l'article 9 del citat reglament de màquines, en la redacció donada pel Decret 166/2009, de 27 d'octubre, de primera modificació del reglament de màquines recreatives i d'atzar, estableix que a la part frontal de les màquines, i com a mínim a menys de tres centímetres del dispositiu on s'introdueixin les monedes i, si no fos possible en un lloc directament visible per la persona jugadora a la part frontal dreta, s'hi fixarà un rètol on ha de constar d'una forma visible la indicació que la pràctica abusiva del joc pot crear addicció.

Els esmentats articles afegeixen que els citats rètols han de tenir les característiques i el contingut que es fixi per ordre de la persona titular del departament competent en matèria de jocs i apostes.

D'altra banda, l'article 47, apartat 3 del Reglament citat de màquines recreatives i d'atzar estableix, entre d'altres, que haurà de constar en lloc visible, en els locals on es trobin instal·lades màquines del tipus B un rètol normalitzat en què s'indiqui la prohibició de l'ús d'aquestes màquines a les persones menors d'edat.

Atès que cal concretar la forma, el contingut i característiques dels citats rètols i, a l'empara de l'habilitació continguda en els articles esmentats i d'acord amb els articles 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, i 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR