ORDRE JUS/237/2002, de 3 de juliol, per la qual es regulen el contingut i el procediment d'homologació dels cursos de formació específica en matèria de mediació familiar.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

ORDRE JUS/237/2002, de 3 de juliol, per la qual es regulen el contingut i el procediment d'homologaciÛ dels cursos de formaciÛ especÌfica en matËria de mediaciÛ familiar.

D'acord amb l'article 3.d) de la Llei 1/2001, de 15 de marÁ, de mediaciÛ familiar de Catalunya, correspon al Centre de MediaciÛ Familiar de Catalunya la funciÛ d'homologar, a l'efecte de la inscripciÛ de les persones mediadores en els registres corresponents, els estudis, els cursos i la formaciÛ especÌfica en matËria de mediaciÛ.

L'article 7 de la Llei esmentada estableix que el mediador o la mediadora ha de ser una persona que exerceixi d'advocat, de psicÚleg, de treballador social, d'educador social o de pedagog i que estigui col∑legiada en el col∑legi professional respectiu. AixÌ mateix, disposa que la condiciÛ de mediador o mediadora ha de ser declarada d'acord amb l'experiËncia professional i la formaciÛ especÌfica que s'estableixin per reglament.

Pel que fa a la formaciÛ especÌfica, l'article 12.1 del Reglament de la Llei 1/2001, aprovat pel Decret 139/2002, de 14 de maig, estableix que les persones mediadores han de tenir una formaciÛ especÌfica impartida pels col∑legis professionals o per centres docents universitaris degudament homologada pel Centre de MediaciÛ Familiar de Catalunya consistent en cursos d'una durada mÌnima de 200 hores i un requisit mÌnim del 80% d'assistËncia. TambÈ estableix que aquests cursos han de tenir el contingut que aprovi una ordre de la persona titular del Departament de JustÌcia, i han d'abastar coneixements juridicoeconÚmics, psicosocials i sobre tËcniques de mediaciÛ i sobre mediaciÛ familiar. Cal destacar que el contingut dels cursos de formaciÛ que s'estableix mitjanÁant aquesta Ordre Ès l'acordat al conveni de col∑laboraciÛ signat entre el Departament de JustÌcia i el col∑legis professionals per a la posada en marxa de la mediaciÛ familiar a Catalunya, regulada per la Llei 1/2001, de 15 de marÁ, de mediaciÛ familiar. D'altra banda, l'apartat 2 de l'article 12 del Reglament esmentat abans disposa que l'Ordre especificar‡ les matËries de les quals resten exemptes les persones sol∑licitants per raÛ de la titulaciÛ que les habilita per a la professiÛ respectiva.

Finalment, es considera convenient regular el procediment per obtenir l'homologaciÛ dels cursos que imparteixin els col∑legis professionals i els centres docents universitaris.

Per tot aixÚ, i en ˙s de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Els col∑legis professionals enumerats en l'article 7.1 de la Llei de mediaciÛ familiar de Catalunya i els centres docents universitaris poden demanar l'homologaciÛ de cursos de formaciÛ especÌfica de persones mediadores que compleixin els requisits establerts en el Reglament de la Llei 1/2001, de 15 de marÁ, de mediaciÛ familiar de Catalunya, i en aquesta Ordre.

Article 2

Aprovar el contingut dels cursos de formaciÛ especÌfica de les persones mediadores, el qual s'incorpora a l'annex d'aquesta Ordre. Els cursos han de tenir una durada mÌnima de 200 hores i un requisit mÌnim d'assistËncia del 80% del total d'hores de quË consti el curs.

Article 3
  1. †Queden exemptes de les matËries que s'especifiquen a l'apartat 1 de l'annex, bloc juridicoeconÚmic, les persones col∑legiades en el col∑legi d'advocats respectiu.

  2. †Queden exemptes de les matËries que s'especifiquen a l'apartat 2 de l'annex, bloc psicolÚgic i social, les persones col∑legiades en els col∑legis de psicÚlegs, de diplomats en treball social i assistents socials, d'educadores i educadors socials i de pedagogs.

Article 4
  1. †El col∑legi professional o el centre docent universitari ha d'adreÁar la sol∑licitud d'homologaciÛ dels cursos de formaciÛ especÌfica de persones mediadores a la persona titular de la direcciÛ del Centre de MediaciÛ Familiar de Catalunya. A la sol∑licitud ha de constar el nom i les dades professionals del director o directora del curs, i l'adreÁa, el telËfon, el fax i el correu electrÚnic de la secretaria del curs. La sol∑licitud ha d'anar acompanyada d'una memÚria que ha d'incloure les dades seg¸ents:

    a)†Ressenya de la metodologia, si es fan pr‡ctiques o bÈ s'exposen casos pr‡ctics.

    b)†Programa del curs on se n'especifiquin els objectius, la durada i el contingut de les matËries.

    c)†RelaciÛ del personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR