RESOLUCIÓ INT/165/2013, de 23 de gener, de convocatòria del procés per a l'ingrés a la secció activa del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de la convocatòria bv1/13).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyResolució

Talla (dm)

La persona participant haurà de sotmetre’s a una exploració cardiorespiratòria, audiomètrica i oftalmològica.

Qualificació de la prova.

Analitzades les dades obtingudes i en funció de l’informe dels serveis mèdics i de les exclusions mèdiques que figuren a l’annex al certificat mèdic que consta a l’annex 4 d’aquesta Resolució, el tribunal al qual fa referència la base 9 emetrà la qualificació d’apte o no apte.

La qualificació de no apte implica la impossibilitat de continuar el procés.

6.3 Prova d’aptitud física.

Consisteix en la realització dels tres exercicis físics següents:

6.3.1 Cursa de llançadora.

Cursa d’anada i tornada amb intervals sonors d’un minut. En una superfície plana amb dues línies paral·leles, situades a 20 m de distància, la persona participant s’haurà de desplaçar (córrer) des de darrere d’una d’aquestes línies en sentir el senyal de sortida cap a l’altra línia, trepitjar-la i pivotar, i quan senti el senyal següent tornarà cap a l’altra línia. Es repetirà constantment aquest cicle fins que la persona participant no pugui arribar a trepitjar la línia en el moment indicat per l’enregistrament sonor.

Descripció:

La persona participant se situarà darrere d’una línia per començar una cursa fins a arribar a trepitjar la línia situada a la banda contrària (a 20 m) i esperar a sentir un senyal sonor per continuar la cursa. Aquesta situació es repetirà durant tot el test.

El test finalitzarà quan la persona participant no sigui capaç d’arribar a trepitjar la línia abans de sentir el senyal sonor. En aquest moment, s’haurà de retirar pel seu carrer en direcció a la línia des d’on hagi iniciat l’exercici.

Normes:

  1. S’hauran de trepitjar les línies de cada tram (distanciades a 20 m).

  2. S’haurà de trepitjar la línia abans o just en el moment de sentir el senyal sonor i sortir després d’aquest senyal.

  3. En el canvi de sentit no es poden fer girs circulars, s’ha de pivotar.

    Valoració: es farà un únic intent. Es registrarà el número de l’últim minut (palier) anunciat abans que la persona participant perdi el ritme del senyal sonor.

    6.3.2 Exercici aquàtic.

    Consisteix a valorar el control dels mecanismes respiratoris i d’adaptació al medi aquàtic. S’haurà de superar un recorregut aquàtic de 25 m dividit en quatre zones, marcat en una piscina.

    Descripció:

  4. La persona participant es col·locarà dempeus en un dels extrems de la piscina.

    Quan la persona encarregada de controlar la prova faci el senyal, es posarà en marxa el cronòmetre i la persona participant iniciarà l’exercici.

    Tot el recorregut es desenvoluparà en un mateix carrer de la piscina, sense que la persona participant pugui tocar les parets o surades o repenjar-s’hi, tret dels llocs i moments assenyalats en aquestes instruccions.

  5. Zona A: la persona participant comença saltant a l’aigua en posició vertical (dempeus) sense tocar la paret, surt a la superfície (se n’ha de veure totalment el cap) i torna a submergir-se per dirigir-se a la zona B.

  6. Zona B: la persona participant ha d’anar cap al fons passant per sota d’una barra, sense desplaçar-la, situada a 1 m de fondària des de la superfície de l’aigua.

    Una vegada s’ha passat per sota la barra submergida, cal pujar a la superfície, on s’anirà a tocar una boia situada a la surada corresponent (zona C).

  7. Zona C: després la persona participant ha de nedar en posició supina (mirant cap al sostre) en qualsevol estil, fins a arribar a tocar una boia situada a la surada corresponent (zona D).

  8. Zona D: tot seguit, la persona participant s’haurà de girar i nedar en posició horitzontal pron (mirant cap al fons de la piscina) en qualsevol estil, fins a arribar a tocar la paret oposada a la de sortida de la piscina, moment en què s’aturarà el cronòmetre.

    Normes:

  9. Es penalitzaran amb un segon els següents incompliments:

    Tocar les parets (repenjar-s’hi) o les surades (excepte les indicades a l’exercici).

    No treure completament el cap fora de l’aigua. Desplaçar la barra submergida.

    No tocar la boia.

  10. Es considerarà nul l’exercici quan la persona participant no completi correctament l’exercici aquàtic.

  11. El vestit i el casquet de bany són obligatoris per fer l’exercici, i solament es permet la utilització d’ulleres de natació.

    Valoració: la persona participant només tindrà la possibilitat de fer l’exercici una sola vegada i s’anotarà el temps (en segons i dècimes de segon).

    6.3.3 Pressió sobre banc.

    Consisteix a mesurar la força i resistència dels músculs pectoral i tríceps braquial.

    Descripció:

    Posició inicial.

    La persona participant es posarà en decúbit supí sobre el banc de pressió.

    Execució.

    Quan la persona encarregada de controlar la prova faci el senyal, es posarà en marxa el cronòmetre i la persona participant iniciarà l’exercici, des de la posició de braços estirats.

    La persona participant haurà d’aixecar el pes el nombre més elevat de repeticions possible en un temps màxim d’un minut.

    L’aixecament s’efectuarà amb les dues mans, amb una separació lleugerament més gran que la de les espatlles en una acció de flexió-extensió dels colzes en la seva projecció vertical.

    Finalització.

    L’exercici finalitzarà un cop transcorregut el temps màxim d’un minut o bé per voluntat de la persona participant.

    Normes:

    La persona participant només tindrà la possibilitat de fer l’exercici una sola vegada.

    La repetició no serà vàlida si no s’estenen els colzes totalment o la barra no toca el pit en la flexió dels colzes.

    El pes a aixecar serà diferent per a les persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR