ORDRE IUE/227/2010, de 7 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases que regulen el concurs públic per accedir a l'autorització d'organismes de control en matèria de seguretat industrial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/227/2010, de 7 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases que regulen el concurs públic per accedir a l'autorització d'organismes de control en matèria de seguretat industrial.

La Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial (DOGC núm. 5191, de 8.8.2008) defineix la seguretat industrial com un servei públic d'interès general i estableix un model de gestió que es basa en l'externalització dels serveis d'inspecció sotmesos a un règim d'autorització administrativa prèvia. Aquesta mateixa Llei, però, declara també en el seu preàmbul que, per les característiques pròpies del mercat de la inspecció que és de demanda obligatòria i on la qualitat, en general, no és exigida pels clients, no és possible optar per un model de liberalització pura. Aquesta mateixa Llei preveu al seu article 31 que el Govern, per tal d'assegurar una bona prestació del servei en relació amb el parc d'instal·lacions existents i garantir l'objectivitat i la qualitat de la inspecció, pot fixar mitjançant un decret el nombre màxim d'organismes de control que actuen a Catalunya, i que en aquest cas s'ha d'establir un procediment de concurrència pública i d'adjudicació per concurs entre els sol·licitants.

L'article 65 del Decret 30/2010, de 2 de març, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial (DOGC núm. 5582, de 8.3.2010), estableix en sis el nombre màxim d'organismes de control que actuïn a Catalunya.

Escau ara regular el procediment de concurrència pública per tal que puguin accedir quatre nous operadors per tal de ser autoritzats com a organismes de control, amb criteris objectius i afavorir així l'ampliació de la competència en aquest sector.

Amb aquesta Ordre es completa la implantació i desenvolupament del nou model de gestió dels operadors de la inspecció que defineix la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial.

D'acord amb la disposició transitòria cinquena de la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial, mentre no s'aprovi el decret que reguli els estatuts de l'Agència Catalana de Seguretat Industrial, les funcions que aquesta Llei li atribueix les han d'exercir els òrgans corresponents del departament competent en matèria de seguretat industrial.

Atès que l'article 66.4 del Decret 30/2010, de 2 de març, estableix que mitjançant una Ordre del conseller o consellera titular del Departament competent en matèria de seguretat industrial s'han d'establir les bases que han de regular els concursos per proveir els nous organismes de control, i en virtut de l'habilitació que conté l'apartat cinquè de la disposició final tercera de la Llei 12/2008, de 31 de juliol, de seguretat industrial, i en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que regulen el concurs públic per a l'accés de nous operadors al procediment d'autorització com a organisme de control, que figuren a l'annex.

Article 2

Obrir la convocatòria de concurs per a l'accés de quatre nous operadors al procediment que fa referència l'article anterior.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra la convocatòria de concurs que conté aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR