ORDRE PTO/403/2006, de 3 d'agost, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a l'adquisició d'equips de seguretat GPS-GPRS pel sector del taxi de Catalunya i se n'aproven les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/403/2006, de 3 d'agost, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a l'adquisició d'equips de seguretat GPS-GPRS pel sector del taxi de Catalunya i se n'aproven les bases.

El sector del taxi es troba immers, d'una banda, en un procés de canvi i d'adaptació a les noves demandes socials de qualitat en la prestació dels serveis i a les necessitats d'innovació i modernització plantejades pel sector.

D'altra banda, els mitjans tècnics emprats per satisfer eficaçment aquestes demandes i necessitats poden posar-se al servei també de la millora de les condicions de seguretat personal dels/de les taxistes en l'exercici de llur activitat laboral.

La Llei 19/2003, de 4 de juliol, del taxi, estableix, en l'article 30, que les administracions competents en la matèria han de promoure, amb la col·laboració de les associacions més representatives del sector, la implantació progressiva de les innovacions tecnològiques més indicades a fi de millorar les condicions de prestació i seguretat dels serveis del taxi pel que fa, entre altres, als sistemes de posicionament dels vehicles, promovent, a aquests efectes, les inversions en noves tecnologies i l'adquisició dels equips corresponents.

En l'àmbit de la seguretat, l'aplicació de les tecnologies de localització de vehicles via satèl·lit, de la cartografia aplicada, dels sistemes d'informació geogràfica i de les tecnologies de la comunicació a través de la telefonia mòbil i via internet permet donar compliment eficaç als objectius esmentats i contribueix al mateix temps de forma important a la tecnificació, la modernització i l'increment de competitivitat de les empreses del sector.

La viabilitat que han mostrat experiències properes pel que fa a la implementació de sistemes de localització de vehicles i de gestió d'alarmes en els taxis en connexió amb centres públics d'emergències així com també l'existència d'una infraestructura tecnològica i industrial preparada per subministrar els equips necessaris fan pensar raonablement en el desenvolupament amb èxit a Catalunya d'un projecte de millora de la seguretat en el sector del taxi basat en la utilització de les tecnologies més modernes i eficients en matèria de seguretat.

En aquest context, les administracions públiques implicades en la promoció de la seguretat en el sector, amb la col·laboració de les entitats representatives de les empreses i dels/de les professionals del taxi en els àmbits laboral i sindical, van acordar emprendre decididament accions per tal de millorar les condicions de seguretat personal dels/de les professionals del taxi tot donant suport a l'adopció de sistemes de seguretat basats en les tecnologies de localització de vehicles via satèl·lit GPS i de transmissió de dades mitjançant la telefonia mòbil digital GPRS, les quals facin possible la tramesa de senyals d'alarma als Centres d'Emergències 112 de Catalunya així com també la resposta adequada per part d'aquests.

Per fer front a les despeses que genera la implantació d'aquests sistemes, les administracions públiques implicades van acordar finançar una part del cost d'adquisició dels equips embarcats en els vehicles, els quals faran possible el funcionament correcte del sistema.

Amb aquesta finalitat, mitjançant l'Ordre PTO/107/2004, de 31 de març, i l'Ordre PTO/346/2005, de 27 de juliol, es van efectuar sengles convocatòries de subvencions destinades a l'adquisició d'equips de seguretat GPS-GPRS pel sector del taxi de Catalunya.

Atesa la positiva acollida d'aquesta iniciativa es considera procedent continuar amb aquest règim d'ajuts per tal de millorar les condicions de seguretat personal dels/de les professionals del taxi.

Per tot això, d'acord amb el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, les normes bàsiques que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa aplicable, i de conformitat amb la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a l'adquisició pel sector del taxi de Catalunya d'equips de seguretat GPS-GPRS en connexió amb els Centres d'Emergències 112 de Catalunya.

Article 2

Aprovar les bases que amb caràcter general han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària PO03 D/770160200/5230 del pressupost de la Generalitat de Catalunya, per un import màxim de tres-cents cinc mil cinc-cents cinquanta (305.550) euros.

Article 4

La concessió d'aquests ajuts resta condicionada a l'existència del corresponent crèdit pressupostari per a fer-hi front. Un cop exhaurit aquest, no es podran atendre més sol·licituds de les presentades a l'empara de la present convocatòria.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 d'agost de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquests ajuts és...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR