ORDRE ASC/131/2007, de 4 de maig, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'any 2007 i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb discapacitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/131/2007, de 4 de maig, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'any 2007 i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb discapacitat.

Atesa la Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic;

Atesos el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i l'Acord de Govern GOV/216/2006, de 5 de desembre, pel qual se prorroga el IV Pla d'Actuació Social pel període 2003-2006;

Atesos el Decret 24/1998, de 4 de febrer, pel qual es regula el Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb discapacitat;

Atesos la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, que configura l'atenció precoç com a servei de caràcter universal i gratuït per als infants fins als sis anys, i el Decret 261/2003, de 21 d'octubre, pel qual es regulen els serveis d'atenció precoç, i d'acord amb la línia d'actuació impulsada per aquest Govern per incrementar la protecció a les famílies amb infants nascuts amb danys que requereixen atencions especials;

Atesos el Decret 647/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2006 mentre no siguin vigents els de 2007, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesos el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del departament d'Acció Social i Ciutadania; i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

Atès l'Acord de Govern GOV/31/2007, de 13 de febrer, i complint l'article 25 de la Llei 13/2006, de 27 de juliol;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Es fa pública la convocatòria per a l'any 2007 per a la concessió d'ajuts del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb discapacitat, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

1.2 Els ajuts creats pel Programa esmentat tenen la consideració de prestacions socials de caràcter econòmic i dret de concurrència, d'acord amb la Llei 13/2006, de 27 de juliol.

Article 2

Partides pressupostàries i crèdits màxims habilitats

2.1 Les partides del pressupost de l'any 2007 amb càrrec a les quals s'imputen els ajuts corresponents és la 5000 D/480000100/316 de pressupost prorrogat.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible per als nous ajuts de l'any 2007 és de 7.715.898,67 euros. Aquesta quantia no inclou els imports que es destinaran a les pròrrogues dels ajuts reconeguts en convocatòries anteriors.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat es podrà modificar d'acord amb la normativa vigent.

2.4 Els crèdits destinats a pròrrogues d'ajuts reconeguts en convocatòries anteriors que no s'exhaureixin, s'incorporaran al crèdit destinat a la nova convocatòria de 2007, d'acord amb les actuacions pressupostàries que corresponguin.

Article 3

Sol·licituds i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre i fins el 29 de setembre de 2007. Per a les sol·licituds que acreditin que la necessitat de l'ajut o del servei ha sorgit amb posterioritat, el termini fixat serà fins el 31.12.2007.

3.2 Les sol·licituds presentades durant l'any 2006 i fins a la data d'entrada en vigor d'aquesta convocatòria que no hagin estat ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no s'hagin resolt expressament, es tindran per incorporades a aquesta convocatòria, i es resoldran d'acord amb el que s'hi preveu.

En aquest cas, es considerarà que la data de presentació de la sol·licitud és l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre, sens perjudici de quan s'hagi produït la necessitat.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

3.3 Els ajuts per a serveis de l'article 11.1 de l'annex 1 (Ajuts per a serveis) d'aquesta Ordre tenen caràcter temporal, d'acord amb l'article 7.b) de la Llei 13/2006, de 27 de juliol, i es paguen per mitjà d'aportacions dineràries periòdiques.

Els ajuts concedits es prorroguen automàticament per a cada exercici econòmic si es mantenen els requisits que n'han motivat la concessió i no es produeix causa d'extinció o suspensió de la prestació.

3.4 Als efectes del que estableix l'apartat anterior, els ajuts per a serveis del Programa d'ajuts d'atenció social per a persones amb discapacitat concedides durant l'exercici de 2006 i anteriors amb resolució expressa i amb data límit del servei (dictamen del CAD) posterior al dia 31.12.2006, es continuaran concedint pel període establert a la resolució i no caldrà que es presenti una nova sol·licitud.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació de les sol·licituds presentades correspon als Serveis d'Atenció a les Persones dels serveis territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al Servei de Coordinació Territorial del Servei Territorial a les Terres de l'Ebre dels serveis territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania corresponents al domicili de la persona sol·licitant.

La resolució serà dictada per les persones responsables dels Serveis d'Atenció a les Persones dels serveis territorials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i del Servei de Coordinació Territorial del Servei Territorial a les Terres de l'Ebre d'acord amb la Resolució BEF/694/2004, de 12 de març, de delegació de competències de la Subdirecció general d'Atenció a les Persones de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) a diferents òrgans del Departament de Benestar i Família.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució, degudament motivada, és de tres mesos, comptats a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

4.3 Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat una resolució expressa, les persones interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

4.4 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el mateix òrgan que dicta la resolució o davant les persones titulars de les direccions dels serveis territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania, segons la Resolució BEF/1372/2004, de 28 d'abril, de delegació de competències del director general de l'ICASS en les persones titulars de la direcció dels serveis territorials del Departament de Benestar i Família, en el termini d'un mes, d'acord amb el que disposen l'article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Tractament de les dades

Les dades de caràcter personal que s'han de facilitar per a l'obtenció dels ajuts s'inclouen al Fitxer Automatitzat d'Expedients de Prestacions Individuals, que té per finalitat gestionar les sol·licituds d'aquest Programa.

L'òrgan administratiu responsable esl' ICASS.

El fitxer esmentat es regula a l'Ordre BEF/419/2003, d'1 d'octubre, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar i Família, i a l'Ordre BEF/485/2005, de 2 de desembre, per la qual es completa i modifica la relació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar i Família. Els únics destinataris són els òrgans gestors que s'indiquen.

Article 6

Publicitat dels ajuts

Al final de l'exercici es donarà publicitat als ajuts atorgats mitjançant la seva exposició als taulers d'anuncis de la seu central del Departament d'Acció Social i Ciutadania i dels seus serveis territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Disposicions addicionals

.1 Les sol·licituds d'ajuts de serveis en establiment residencial del Programa d'ajuts d'atenció social a les persones amb discapacitat presentades per primera vegada per persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, sempre que puguin viure en règim obert i requereixin d'un recurs específicament social, es valoraran d'acord amb els criteris del Programa d'ajuts d'atenció social a persones amb discapacitat i amb els establerts com a requisits d), f), g) i h), i amb el barem social del Programa d'ajuts per a l'accés als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

.2 Amb caràcter excepcional es poden concedir, durant l'exercici 2007, els ajuts de psicomotricitat previstos al Decret 50/1994, de 22 de febrer, i els ajuts de rehabilitació de llenguatge i de fisioteràpia per a persones que no hagin finalitzat l'ensenyament obligatori.

Per a la concessió dels tractaments per a nens i nenes en edat d'ensenyament obligatori caldrà aportar el certificat de l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògic on es faci constar que el/la nen/a no està rebent aquest/s tractament/s per mitjà dels serveis dels què disposa el Departament d'Educació.

D'altra banda, els nens i les nenes en edat d'ensenyament obligatori no es troben subjectes a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR