ORDRE de 27 de març de 1987, de convocatòria per a la concessió de pròrrogues de beques a favor de disminuïts atesos en establiments amb serveis d'atenció especialitzada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L'Ordre de 3 de juliol de 1986, va donar continuïtat al programa d'ajudes a persones disminuïdes ateses en establiments amb serveis d'atenció especialitzada, mitjançant el sistema de pròrroga de les beques concedides en anys anteriors.

Atès que la Llei 1/1987, de 5 de gener, de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, de les seves entitats autònomes i de les entitats gestores de la Seguretat Social per a l'any 1987, en la Secció 41 estableix el concepte 485, beques a disminuïts, per un import de 106.500.000 pessetes, es fa necessari, doncs, establir-ne la pròrroga per a l'any 1987;

Ateses les competències que em corresponen d'acord amb l'article 13.e) de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'Administració Institucional de la Sanitat i de l'Assistència i els Serveis Socials; i d'acord amb el que estableix la disposició addicional 7 de la Llei 1/1987, de 5 de gener, ja esmentada,

Ordeno:

Article 1

Es convoquen les pròrrogues de beques a favor de disminuïts atesos en establiments amb serveis d'atenció especialitzada per a l'exercici de l'any 1987.

Article 2

La sol·licitud, tramitació, resolució i el pagament de les beques es regularan per les normes generals de procediment administratiu i les específiques que estableix aquesta Ordre.

Article 3

Poden ser beneficiaris de la pròrroga de beques a favor de disminuïts els sol·licitants que reuneixin els requisits següents:

- 1 Que durant l'exercici de 1986 hagin estat beneficiaris d'aquestes beques.

- 2 Tenir una edat inferior a 25 anys.

- 3 Patir alguna de les greus disminucions següents: 3.1 Oligofrènia amb quoficient intel·lectual inferior a 0,50. 3.2 Carència total, o en les seves parts essencials, de les dues extremitats superiors o inferiors, o d'alguna extremitat superior i una altra d'inferior, o de la seva funció. Es conceptuen com a parts essencials la mà i el peu. 3.3 Paraplègia, hemiplègia o tetraplègia. 3.4 Paràlisi cerebral. 3.5 Sordesa, mudesa o sordesa profunda, amb pèrdua d'agudesa auditiva de 75 decibels en l'orella millor. 3.6 Ceguesa, amb visió inferior a 20/200 en tots dos ulls, després de l'oportuna correcció. 3.7 Epilèpsia, amb quoficient intel·lectual superior a 0,50.

- 4 Ésser atesos en règim d'internat o de mitja pensió, en establiments amb serveis d'atenció especialitzada públics o privats.

- 5 Formar part d'una família la renda per càpita de la qual no superi les 340.000 pessetes netes anuals, o quan el beneficiari visqui amb independència, que no rebi per al seu benefici exclusiu uns ingressos nets anuals superiors al límit fixat. La renda per càpita s'obtindrà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR