ORDRE PTO/180/2009, de 6 d'abril, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions per finançar la redacció de diverses figures de planejament urbanístic i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/180/2009, de 6 d'abril, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions per finançar la redacció de diverses figures de planejament urbanístic i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

La Direcció General d'Urbanisme, d'acord amb la disposició addicional dotzena del Text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, porta a terme un programa de suport al planejament urbanístic municipal per tal de fomentar l'adaptació dels municipis a la nova legislació i de garantir-ne l'aplicació, com també de millorar-ne les condicions urbanístiques i contribuir a la creació de sòl urbanitzat necessari en el marc d'un desenvolupament sostenible.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2009 per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva als ens locals de Catalunya per finançar la redacció de diverses figures de planejament urbanístic.

.2 Aprovar les bases reguladores que han de regir la convocatòria per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 La concessió d'aquestes subvencions s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5410 del centre gestor PO02 del pressupost de la Generalitat de Catalunya, per un import màxim de 3.000.000,00 d'euros, dels quals 1.000.000,00 d'euros aniran a càrrec del pressupost de 2009, i 2.000.000,00 d'euros aniran a càrrec del pressupost de 2010.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 6 d'abril de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquesta línia de subvencions té per objecte finançar la redacció, per part dels ens locals, de les figures de planejament urbanístic a què fa esment la base 2.

.2 Projectes subvencionables

Els projectes susceptibles de rebre finançament són els següents:

Plans d'ordenació urbanística municipal en municipis sense instrument de planejament urbanístic general, o que només disposin de delimitació de sòl urbà, o de planejament urbanístic general aprovat d'acord amb la normativa anterior a la Llei 2/2002, de 14 de març, d'urbanisme.

Resta exclosa d'aquests ajuts la redacció de qualsevol document parcial del Pla d'ordenació urbanística municipal.

Programes d'actuació urbanística municipal.

Catàlegs de masies i cases rurals.

Catàlegs de béns a protegir.

Modificacions del planejament urbanístic general amb la finalitat d'adaptar-lo als plans directors urbanístics vigents.

.3 Beneficiaris

3.1 Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els ens locals que promoguin la redacció de les figures de planejament urbanístic a què fa referència la base 2 i que no hagin rebut d'aquest Departament cap subvenció per a la redacció de la mateixa figura de planejament.

3.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3.3 Els beneficiaris han d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat de Catalunya i de les seves obligacions davant la Seguretat Social.

.4 Sol·licituds

4.1 Les sol·licituds es poden presentar per via telemàtica a través de l'extranet de les administracions catalanes, eaCat, adreça http://www.eacat.cat o en suport de paper mitjançant l'imprès normalitzat que es podrà descarregar des de la web: www.gencat.cat/ptop.

4.2 La presentació de la sol·licitud comporta la plena acceptació d'aquestes bases reguladores. Així mateix, la presentació de la sol·licitud porta implícita l'autorització a l'òrgan gestor per comprovar, d'ofici, si l'entitat beneficiària està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració i de les obligacions amb la Seguretat Social, llevat que aquesta autorització es negui expressament. En el supòsit de denegació de l'autorització, l'entitat beneficiària està obligada a presentar, en el moment de la justificació, el certificat expedit per l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, l'Agència Tributària de Catalunya i el certificat de la Tresoreria de la Seguretat Social d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

4.3 En el cas que s'utilitzin els mitjans telemàtics, la sol·licitud i les instruccions per emplenar-la són a disposició dels sol·licitants a l'adreça de l'eaCat: http://www.eacat.cat.

4.4 Les sol·licituds presentades telemàticament són...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR