DECRET 61/1983, de 18 de febrer, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions a la gratuïtat de l'Educació Especial a Catalunya per a l'any 1983.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

Per tal de procedir a l'adjudicació de subvencions per a la consecució de la gratuïtat de l'Educació Especial en els seus nivells bàsics i obligatoris, d'acord amb la Disposició Addicional 10 de la Llei 7/1982, de 2 de juny, de Pressupost de la Generalitat de Catalunya (D.O.G. de 4-VI-1982), el Decret 458/1981, de 18 de desembre (D.O.G. del 21) i el Decret 477/1982, de 23 de desembre (D.O.G. del 31), pel qual es prorroga el Pressupost de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Primer.

- S'obre convocatòria per a la sol·licitud de subvencions a la gratuïtat de l'Educació Especial a Catalunya per a 1983.

Segon.

- S'aproven les bases que hauran de regir l'esmentada convocatòria, les quals es detallen a l'annex d'aquest Decret.

Tercer.

- Les subvencions concedides seran sufragades amb càrrec als crèdits destinats a aquest efecte per a l'any 1983.

Quart.

- Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

Barcelona, 18 de febrer de 1983

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller d'Ensenyament

Annex

Bases de la convocatòria

Article primer

- Se subvencionarà la gratuïtat a

l'Educació Especial durant l'any 1983, en els nivells d'E.G.B. i Formació Professional de primer grau, o les seves corresponents adaptacions especials, en les unitats d'aquesta modalitat educativa que formin part de centres específics d'Educació Especial, Centres d'E.G.B. regular o Centres Ordinaris de Formació Professional, sempre que, en qualsevol cas, aquests centres siguin:

  1. De titularitat i règim privats.

  2. De règim -a extingir- de Consell Escolar Primari o Patronat.

  3. De règim de Conveni de funcionament que tingui unitats en règim privat.

Article segon

- La present disposició serà d'aplicació a

tot el territori de Catalunya.

Article tercer

- Les subvencions per a l'esmentat

exercici econòmic de 1982 es podran sol·licitar en concepte de renovació o de nova adjudicació.

Article quart

- Beneficiaris.- 1. Podran sol·licitar

subvenció en concepte de renovació per a l'exercici 1983 les unitats d'Educació Especial i de F.P. Especial abans esmentades que l'any 1982 hagin tingut concedida subvenció a l'empara de les Resolucions de la Direcció General d'Ensenyament Primari de 28 de setembre de 1982. Així com aquells centres ordinaris d'E.G.B. amb alumnes deficients en règim d'integració individual, als quals, per Resolució de la Direcció General d'Ensenyament Primari de 18 de novembre de 1982, els fou concedida subvenció. 2. Podran sol·licitar subvenció en concepte de nova adjudicació per a l'exercici de 1983:

  1. Les unitats dependents de centres de titularitat i règim privats que no estiguin compresos en el supòsit de renovació de l'apartat anterior, sempre que hagin obtingut l'autorització definitiva de funcionament abans del 31 de desembre de 1982.

  2. Les unitats dependents de centres en règim de Conveni de funcionament que no estiguin incloses en l'esmentat Conveni, perquè són de nova creació o per qualsevol altra causa, sempre, igualment, que hagin obtingut l'autorització definitiva de funcionament abans del 31 de desembre de 1982.

  3. Els centres ordinaris d'E.G.B. que acullin alumnes deficients en règim d'integració individual, d'acord amb les tres modalitats següents, tant pel que fa al nombre com a les característiques dels alumnes:

    - Un mínim de 6 alumnes deficients físics, psíquics o sensorials (paralítics cerebrals, deficients mentals mitjans o severs, sords, cecs...) per cada 8 unitats.

    - Un mínim de 12 alumnes deficients físics, psíquics o sensorials (dèbils mentals, hipoacúsics, ambliops...) per cada 8 unitats.

    - Un mínim de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR